Saturday, January 1, 2011

makan di Red WOk, Bangi

assalamualaikum wbr..

not purposely had dinner semate2 nk clbrt thn 2011..tapi..terkeluar dgn family..dan terpergi kedai makan..dan terorder lah ;D..pusing2 kt bdr baru bangi, kitorg decide nk try Red Wok kt sect 7..selama ni dgr2 citer je..so nk lah mencube sendiri kan..

kitorg x pilih utk bersteam boat ..sbb..dah lapor..kalo lapor..pastu nk bersteam boat..ilang stim aku nk makan,hahahahaha..jadi ala carte lagi senang!

aku mmg puji servis die..punyelah ramai org..rasenye skett lg nk full house, tp servis cpt betol! ape yg kitorg order? alahai..maapla ye..kamera x bwk~as usual~ jadi hp apai lah yg jd mangse..gamba air minum,ABC,eskrem x amik..mulakan dengan starter ;

name cine luper,name melayu kuih udang ;), sedapp..gebu2 gitu..kaya dgn rase udang!



main dishes;
chicken lemon, sayur campur, telor masak wa-sula-lupa-nama-lu..hahahaha


ikan siakap stim masak tauhu asam


overall..aku kasik 5.5/5 star! terlebih 0.5 lagi...sebab..aku rase bil kitorg nih mmg agak murah compare dgn restoren lain! pastu tokey die dtg sambil kire meja keuntungan hahahaha kt meja kitorg tanye sedap ke tak..ok ke tak makanan..baguihla uncle nih..uncle kene menten aaaa..biar byk untung,manyak ong la lestolen ini..alhamdulillah..hehehehe, die cine muslim daaaaa ;)

17 comments:

Mama Zharfan said...

siyes nampak sedap..nak try gaklah mkn bila me balik msia nanti heheh

CHeeSYaNa said...

antara tempat fav kitorang gaks... luckily sekangkang kera jer ngan rumah.. if lupe apa yg ko order, check out their website.. ada menu:)

Nashays said...

lepas abdullah chan, makin byk plak restoren chinese muslim kat bangi neh..gamaknya aku kn pindah bangi pas ni zety...xyah beli dapo...

Ein Auzai'y said...

sedapnye....lewat2 malam niememang lapar..terliur dah nie...

dilaOHdila said...

salam Zetty. Selamat datang ke REDWOK. kALAU MALAM MINGGU lagi ramai. sebab restoran ni dah macam Family restoren. tmpt selesa...
** Tq singgah umah kak dilla jugak

Hezesuze said...

yang pasti xtau ler sampai bila weols akan sampai ke situ huhu

Nana said...

mmg jarang sgt nk jumpe kedai makan yg akan tanya
makanan ok tak?
sedap tak?
rasanya bole kira je bape kedai yg penah tnya aku cam gitu
lapa wei..time for dinner nih heheh

Nowwa Fitri said...

Owh dah pergi yea...bestkan!

mama_umar_maryam said...

mz, rasenye bertmbh pjg ur list nih ;)

yes dayana,aritu ko lah antara org yg puji redwok kan?jom gather kt situ plak ;)

ein- moh dtg bangi mkn2 kt sini ;p

elu dila..tq singgah sini balik,mmg ramai..ari bese2 pon blh tahan kan

mama_umar_maryam said...

alah kak heze , klu dtg bangi ckp ye..ni tanah jajahan kitorg nih,hahaha

btol nana, tu yg buat customer setia je kt rest nih,tokey turun padang,sambil kire untung ramah mesra dgn pelanggan,hehe

hai nowwa,best!of cos akan ulang lagi!!

tiefazatie said...

sis...nampak sgt best..lapar lak tgk nie..isk2..

~ana~ said...

zety, nnti bleh la singgah sini kalau ke bangi...lepas ni mungkin lebih kerap ke bangi sbbabg ana br pindah sana...:)

eLYies said...

leleh tengok makanan ko tu zety...terus lapo..hahaha

mama_umar_maryam said...

best iefa..klu dtg bangi meh sini yee..

ana - haaa..bagus2..nnt roger2 ye,cewahh..mcmle rest tu zt punye!hahaha

elyis - dari x lapo,nmpk mknn ni dtg trus lapo!

SyaNa said...

KONPEM SEDAP NI SBB TERLEBIH 0.5
*oppsss tercapslock plak*
hahaha tu sbb teruja lebih tu

mama_umar_maryam said...

apelagi syana..cergas la ke bangi!hahaha

e.l.i.z.@ said...

aku x penah try lagi ni..lalu je lebih hehehe