Friday, January 21, 2011

Nak menang RM 150,000??


assalamualaikum wbr =)

aku mmg tabiklah kt org2 mcm ni..x penah putus asa utk mencube, mencube dan trus mencube..nak kategorikan mcm scam pon ye jugak nih..



sape penah dpt envelope dari Reader's Digest atau tgk envelope mcm kt atas tu ? siap bagi kunci replika kete nih!! tapi, kene subscribes dulu bayar RM 148 utk setahun .. apekah?? nak bagi cakap la nak bagi..ini kene subscribelah setahun..aku rasela kan..mmg penipu besor la diorg nih..jahat..jahat...


p/s: nothing in d world is free..melainkan klu join CGL dlm blog,hahahaha (tu pon kdg ade gak yg kene purchase dr kedai online nye)

17 comments:

puan nina said...

dulu2 mase bc reader's digest pun dapat..siap kena beli kamus english gedabak lagik..skrg da x baca..hehe

Mama Zharfan said...

sgtlah penipu--me dh kena--serik tau--sbb me byr subscription guna credit card, then pandai2 jer RD antar mcm2 buka yg me tak beli and terus antar bil ckp akan caj to my credit card--bengang giler me--buka novel ntah apa harga ratus2 tau--me pun terpaksa bersusah payah pos balik buku2 tu and ckp me tak nak...serik sgt2

Mama Zharfan said...

*buku --typo error kat atas tu

ibuayahdamia said...

yer...ayu pernah kena, subscribe reader's digest sampai 2 tahun..sebab nak dapat kete lah kononnya...siap beli maps lah, kamus lah, buku2 lah...macam2..last2 fed up...terus tak dapat huhuhu

BIONIC WOMEN said...

memang x terjebak ag setakat ni..reader digest pun macam dah semakin mengarut kan?/ dulu2 best2 info n cerita dalam tuh

Gieyana said...

betui2..tersangatlah menipu!..pernah gk dpt this before..:)

Afne said...

zet, rasanya aku pernah dpt tp dh long time ago. nmpk real je siap ada kunci kereta tp aku ignore je.

CHeeSYaNa said...

sila ignore... mula2 dia suh subscribe.. pastu, dia anta another letter cakap u r one step closer... so, if nak better chance, kene beli buku plak.. and it will nvr end...

Em's Family said...

to me yang ni tektik tak baik buat contest.. bukan nyer sekali or dua kali bende ni datang.. berkali kali.. kene beli tu lah, beli ni lah.. dulu ayah i ade ikut, lepas tu halfway, its getting too much.. kene beli encyclopedia lah.. ade ke patut

liana said...

betul ety,semua tu tipu jer..kang mcm2 dia suh beli brg dia..last2 beli brg same cam beli keta baru..hehehe

liana said...

betul ety,semua tu tipu jer..kang mcm2 dia suh beli brg dia..last2 beli brg same cam beli keta baru..hehehe

liana said...

betul ety,semua tu tipu jer..kang mcm2 dia suh beli brg dia..last2 beli brg same cam beli keta baru..hehehe

~ana~ said...

zety, ana pun pernah dpt..dia siap bg kunci kereta lg pastu suruh subscribe guna ct card...nasib baik iman masih kuat..hu3x...

mama_umar_maryam said...

tq sumer.wahh ade gak yg penah tekena kan..sebenanye mmg dh lame RD ni buat camni,dulu tgk ayah pon penah dpt surat kuning dgn kunci tuh..hmm..mayb contest tu btol, tapi the way diorg organize ni mcm fraud!

h4ni3 said...

my dad dulu rajin la menerai contest ni
macam2 la beli sbb nak bagi qualify kan
hmm.. tayar kereta pun tak nampak!

Mama Lela said...

Salam Ety : berckp pasl contest RD tu k.lela penah dpt gak, pas tu subcribes la sampai setahun, beli tu beli ni, last2 dia kata, sori anda tak berjaya memenangi contest tu, cuba lagi....hampeh..mmg penipu..skrg ni abg zahir lak dpt, x yah buka trus campak lm tong sampah jer...

kakyong said...

kakyong dulu pun penah terkena.. the next year terus unsub... buang duit jer. x penah nye menang pun.. dah la buku yg depa antor rege ratus2...