Sunday, January 2, 2011

arini sumer orang bz,aku pon bz gak..

assalamualaikum wnr =)

apeke tajuk ntah aku nih..arini most of my frens dah hantar anak2 g skul..aku plak, anta diri sendiri g skul,hahaha..jap g nk byr yuran ukm master aku tuh..hmm..nk ngadu sket nih..mcm x patut je yuran sem nih sbb aku punye courses sumer dah abis..mmg betol2 tulis & anta tesis je..tapi..yuran tetap RM 1 k++ tau..eiiii..geram pon ader..mcm same jer kalau kite amik courses byk2 pon xper! tapiii..nehi,nehi,aku x kose sajer2 nk amik klas aper2..x de mase okeh! i bz! hahahaha..xpelah..redha jelah..asal abisss...

nk citer psl skolah anak,anak2 aku esp Umar mmg kitorg x anta mane2 lagi..aritu ade gak dok pikir2, riki2 mane skolah..to name a few like Smart Reader, Genius aulad, Qdees, CIC bykkk lagilah..yg aku listkan tu yg ala2 glam gituu..ade namelah kan..dan of cos yuran nye pon silap2 same dengan yuran master mak ko ni hah! hahaha..tapiii..setelah kitorg bermesyuarat tingkap, kitorg decide utk hantar Umar join class weekend ataupun playschool/playgroup sahaja..hehehe..nnt bulan 12 tahun ni insyaAllah kami registerkan Umar ke skul..

tepuk dada tanye selera..masing2 ade pendapat masing2..mmg ada bagusnye pon hantar anak skolah seawal umur..cume kami je blm anta lagi..ehh..sedey pulak..lek la zety..idaknye Umar tu ketinggalan..nnt ko ajarlah add maths trus,kah3x!

oklah..byk keje nk setel arini kt opis, dahla dtg opis lambatt..i masak okeh, mama & isteri yg baek azam taon baru nih..jap g nk bace korangnye n3 pulak, come back to school anak2!!!!

14 comments:

Farra Dhelina said...

ank fra pon blm masuk tadika lagi igt thn depan dah 4thn, baru nk masukkan dia..

tiefazatie said...

wah...bz nya sis...=)

mama_umar_maryam said...

konon2 bz je nih..smpt agi join GA ;p

mama_umar_maryam said...

tulah farra, umar ni mude sbb lahir bulan 12, die baru masuk 3 tahun las dec.

rina a.k.a jaijina said...

smart reader terima tak budak 2 tahun? kat area rumah aku ade bukak smart reader..

lily azliyana @ mama zara said...

huuu..yuran master ke yg 1k tuh..mmg mahal pon yuran wlu tk amik kelas..kite dulu pon master by research jek tp every sem yuran 1k ++..utk last sem tu ade extent sbb lab tk siap kenalah kuar duit sndiri nk byr..sebelum2 tu rileks jek sbb sume duit biasiswa..hehehehe

nway, psl tadika aritu kan ade blur2 either nk antar zara tadika tahun ni ke tak kan..last2 lebih ramai yg cdgkan tunggu 4 tahun baru daftar kan kelas utk die..so sementara ni rileks dululah dr pening2 nk carik skool..ujung tahun karang br start memeningkan diri balik...hahahaha

mama_umar_maryam said...

rina - xsure la 2 tahun ni, setau aku umo 3 taon die amik..tapi klu 2y++ pon amik kot..

lily - hehehe,setel satu satu dulukan lily ..ni pale dok x tenang pikir $$$$$

mama tisya said...

yuran bdk2 skarng br tadika dh nk sama yuran master kn..dassat sungguh....aku pn hold dlu tisya p school

ibuayahdamia said...

kah kah kah...ajar add math terus yer...dasyat!!! kalah adi putra nanti...ekkekekek..

memang cam tu lah kalau bayar yuran master tu..walaupun subjek dah tak der, tinggal buat thesis jer, tetap kena bayar penuh kan...ayu dulu buat master 3 sem jer....memang pack giler, sebab sibuk sangat nak kawen...ekeke..so tak la rasa ralat sangat bab bayaran tu..

~ana~ said...

zety, yg class weekend tu camna erk? rs mcm nak hntr ajmal jugak la...

[-suziey-] said...

haih..aku pn xdftar lagi aQeel skul..tunggu kami balik bulan 3 nnti baru register..huhu..

ye yuran master mmg ler stdrd cenggitu..huhu..

mama_umar_maryam said...

eryn- tulah eryn, nk kene menabung stat bln 1 ni utk skolah bln 12 nnt,hahaha

ayu - pehh..tp mmg syok pon buat master time2 dare ni,dgn kwn2 ader skali, ni dah makdare ..adehh..poning..

ana - kekadang kt tmpt zt nih ade klas ujung minggu,english lah, swimming lah,mcm2 lgla..x semestinye tadika yg mahal2 tu..yg bese2 pon ader..cer ana carik2 kt area ana..

suziey - haa..aqil pon 'mude' jugak sbb lahir nov kan..aku klu nk carik pon yg skolah main2 je,heheh

Mrs. Amien said...

hehe...taper zeti, umar kan budak bijak..jangan risau k..kite masa dulu2 umur 6 taun baru g tabika..jangan sedey2 k...

Mama Lela said...

Tahun dpn dh sedang elok la kalau Umar nk dihantar ke skool, itupun tgk 'kesediaan' dia, jgn paksa kalau anak x nk, mgkin dia x matured lg dsb. Tp Umar tu nampak bijak, sure x de masalah...lain anak lain caranya...sekolah kt mana2 pun x pe yg penting pemantauan drpd ibu bapa, betul tak?. Mak long nye ni skool mase umur 6 thn tp x sampai 1/2 thn jer skool sb kena kacau dgn budak jahat, nasib dpt masuk 'U' gak...he he he...