Wednesday, January 5, 2011

assignment for top 10 baby in SYTB contest =)


assalamualaikum wbr =)


tau x what is my 1st impression bile tau yang peserta top 10 in SYTB contest by harlinda kene buat asgmnt spesel ?

i was like

;

;

;

;

the right word for this is " cuak, fobia dan trauma" hahahhaa, over lah..maybe kesan dari contest aritu dari suziey.com & malinasiam.com yg membuatkan peserta sumer naik mengigau2!hahaha..tapi xpelah, asenmennye pon simple je..so here i go..hope u enjoy reading this k lynn ;)


1) APA YANG MENARIK TENTANG BLOG HARLINDA HALIM a.k.a RICH MOM DIARY INI

i bet, sape2 je yang tgk blogtitle lyn ni dah tertarik dgn word "RICH" tuh..mak datin kah? kaye mcm zuckerberg kah? hehehe..same jugaklah mcm aku, setelah bace sket2 aku dapati sesungguhnya this mom memang kaya..kaya dgn kasih sayang utk keluarganya..kaya dengan senyuman..kaya dari segi $ tu aku xtaulah kan..kang die reveal baper savings die kang mengundang bahaye pulak!

then, yang menariknye blog lyn ni ialah..S.M.A.R.T !

S - simple design tapi kemas

M- mommy storytelling yang best!

A - ada anak yang encem & comel si danish tu =)

R- red color banyak ong tau ;), pandai combine color thats y nmpk ceria je blog

T - tak kedekut ilmu..especially ilmu dlm BF, parenting, shawl..hehehe

last but not least, aku suke blog header die, gambar besor2..clear..puas mata memandang !

*mintak izin ye lyn, zety prtsc blog header lyn kt sini..

- see, everywhere can BF whattt, contoh yg baik!! u go momma!!

- see, the encem Danish terletak elokk je dlm sling tu, happy baby!

- and of course, couple yang sgt bahgia..mane suami x happy dpt wife cun mcm lyn ;)


2) APAKAH TOPIK YANG PALING ANDA SUKA BACA DALAM BLOG HARLINDA HALIM a.k.a RICH MOM DIARY


yg aku tick tu aku suke, tapi yg paling suke topik EBM, ni link die

sbb topik tu dekaaatt sgt dihatiku..klu topik BF & breastpump ni mcm dah biasa & byk je artikel kite blh rujuk..tapi bile bace topik EBM ni kan, dalam hati ni slalu kate, " eh eh..samelah kite.." , " ish, byknyeee bekalan die!! semangat balik lah.." ..see, xdela rase mcm kite sorg je kt dunia ni yg ade masalah nk buat bekalan EBM!

pastu lyn ni rajin & sudi layan pertanyaan kwn2 blogger lain..wpon xkenal & xpenah jumpe face-to-face, cara lyn bg jwpn & reply komen2 tu nmpk ikhlas & helpful sgt..keep it up lyn! no wonder y she's been chosen as one of the ambassador of Bling Buubies! hehe, kt bwh ni slh 1 contoh la..see, i give u A+ !


for closing,aku nk bg 1 pantun la kan..to summarise this all,

harlinda halim si empunya blogger,

blog ditulis x jemu membace,

asenmen untuk contest dah setel sooo lega..

semoga diterima entriku seadanya...


*alamak lyn, dah terlebih dr 150 words lah..disqualify ke ni ye? huhu..xpelah, zety buat write up ni pon ikhlas & direct dari hati, xreti dah nk delete yg mane .. hope lyn blh accept la .. ok, gudluck to me & to all top 10 SYTB!! next time buat lg ye lyn ;)

13 comments:

mama_fatin said...

good luck jugak kat mayram..sebelah-sebelah je gambar yea..chaiyok!!!

[-suziey-] said...

good luck wei..hiks..ade esenment plak:p

Nana said...

wah!! kagum
good luck wei
ada harapan ni

mama_umar_maryam said...

hehehe. tq hawa ;)

suziey - tulah, ni masih terigt2 kontes ko aritu,hahaha

nana - tq nana,klu ade rezki sangkut mane tau kan ;)

mamamuaz said...

ety, formula SMART tu mcm nak set up objektif research la plak..hehehe

Tingat plak : Specific, Measurable, Achievable, Realistic, Timeframe...ngee ;p

mama_umar_maryam said...

adoi ann..nape kesitu plak pikirnye?hahahaha

Sidratul Muntaha said...

chayok!chayok!
huhaaa.
all the best zety!

mama_umar_maryam said...

hehe tq ayu ;)

tiefazatie said...

ah..nice je nie...gewd luck sis!

firahadifa said...

wahhh.. kagum nyer aku... gigih ko buat assigment nie.. mesti dapat A++ nie..ngeehehehe

h4ni3 said...

mak aihhh
makin mencabar kontes2 jaman sekarang ni ye
hehe
good luck sis! :)

Mama Zharfan said...

good luck yer zety :)

kakyong said...

lama tak jengah ke blog harlinda tu... pas baca ni mesti terjah.. ;)

gud luck zety