Saturday, January 8, 2011

Akhirnya akur kene buat treatment +_+

assalamualaikum wbr =)

aku ade update kt fb ttg nk buat treatment ni..jumaat lepas..ade gak kwn2 yg tnye & concern kt aku, tanye nk buat treatment ape..hehehe..tibe2 je kan..alkesahnye..dari tahun lepas aku dah buat appointmnt dgn tempat nih..tapi..cam beselah..asek tertangguh2 smpi aku lupe pdhal dah byr booking..



dan akhirnya jumaat lepas,aku pegi ..lepas berfikir2..menimbang2..dok belek2...haihh..xblh jadik nih..mmg kene pegi jugak! nak tau rawatan ape aku buat? yang pasti rawatan ni xde kaitan dengan rahim aku atau saket puan ape2,hahahaha

korang tau tak oil cyst, x pon skin tag ?yg kdg2 ade kt kulit mate tu..atas mate..bwh mate..meh letak gamba meh

..ish, nk pengsan lak tgk gamba2 kt internet nilah, taipnye betul dah,kuar gambar sumer yg scary2..eeeiii..so letak jelah prntscn website BioPearl nih..




haaa..aku buat rawatan utk remove bende2 yg xdiingini kt muke ni mc skin tag, oil cyst..hmm..kolestrol tinggi nih..aku tau...dulu time kurus2..mase anak dare x timbul, skg ni mcm makin byk pulak...kurang keyakinan diri aku tau..jadi aku amik keputusan, sblm melarat larat..baiklah aku amik treatment dari Bio Pearl nih..seigt aku, dulu duta bio pearl ni ustazah Bahyah..skg die pon dah ade produk sendiri kan..nape percaye sgt dgn Bio pearl ni? entahlah..nk kate aku percaye 100% tu xlah..tp aku fikir2..sekurang2nye cube dulu,..siyesly mmg gamble gak nih, lepas treatment tu aku tgk muke aku..ya Allah..cam nk nangis pon ye..time buat treatmnt tu? lagilahhh...bkn rase mcm gigit semut lg dah, mcm bapak kerengga gigit muke aku!

huhu..aku ade amik gamba muke pas treatmnt tu..xpelah..simpan dulu..buat kenangan..or utk prove..hehehe..tapi, pas treatmnt tu aku kene pki produk die lah..utk ilangkan scar dan pulihkan balik luke2 tu..ishk2..pandai diorg niage nih..beselah..tapi xlah smpi aku rase tertipu, yg si gadis rawat aku tu tanye aku dulu kalau2 nk tambah caj..xde paksaan..skg ni aku kene disiplin pki 2 produk utk pulihkan balik muke aku tuh..mmgla xdpt nk remove sumer, tapi dpt remove yg obvious pon aku syukur dah..aku dinasihatkan jage makan,elakkan yg berminyak2 nih..huhu..baiklah..quaker oat,here mama come v(+_+)

so skg ni, muke aku dlm keadaan yg agak x senonoh..siyes, ala2 mcm mini cikenpox pon ader gak..bayangkan klu tibe2 makin teruk ?? OH NO!!!!! ya Allah..selamatkan lah hambaMu ini =((
mintak jauhlahhh..xper,aku percaye gaklah dgn produk Bio pearl nih..insyaAllah..insyaAllah..adoii takutnyeeeeee

jadi anda2 yg membace nih,hrp2 doakan la ye agar treatment yg aku pilih ni di jalan yg benar,huhu..so far arini baru nak masuk ari ke 2..dah x rase sgt bengkak2 kt muke nih..cume skg dok tgh pikir kelas aku ari isnin nnt..huk3...

11 comments:

tiefazatie said...

take care sis..moga cpt baek tau..=)

mama_umar_maryam said...

tq iefa ..huhu...

Mama Zharfan said...

take care yer zety..moga2 muka u cepat ok :)
me memang sgt gerun kalau melibatkan muka ni--penting esp me kan keje dgn ramai org (students) ..Alhamdulillah, muka me jenis yg tak de masalah :)me setakat pakai cleanser biasa ajer :)

mama_umar_maryam said...

tq mz..tulah..hrp2 cptla kulit muke ni baik..tingat dulu kene cikenpox sekali dgn Umar,mmg abis 1 muke tp cpt kering..hrp2laaahh..huhu

ieda said...

haa akak pun kurang tahu pasal nie ... dah ada info mcm nie kira ok lah ..
take care dikk akak harap semuanya akan dpt adik lalui dgn tenang :)

ibuayahdamia said...

smoga berjaya dan hadapi dengan tenang...

insyallah...nanti bertambah cantik tu...kalau menjadi jangan lupa updated yer..

Nia said...

insha' Allah elok nanti tu Zety,..bertambah cute dari sebelumnya..saya dulu pernah terkena 2 bulan sebelum kahwin, kulit habis, nasib la sempat repair..huhu..

jemput join ya
Baby & Me Shopping Style Contest

lily azliyana @ mama zara said...

ayooo..oil cyst sume tuh awat tk pernah tau..nmpak sgt kurang prihatin bab2 kecantikan n kesihatan..huhuh..mmg sbb kolestrol tinggi ke smpai leh timbul benda2 tu kat mata? apepon, hope Zety cpt recover n kembali cantik jelita spt sediakala k..=D

kakyong said...

oil cyst tu camana yer rupanya...
btw, semoga cepat la wajah mu sihat & jgn lupa share wajah terbaru nanti... ;)

ada hadiah, jgn lupa claim
http://www.kakyong.com/2011/01/pemenang-teka-ikan.html

mama_umar_maryam said...

tq korang..alhamdulillah, nk masuk hari ke 5, scar dah ilang..hik3..

e.l.i.z.@ said...

alamakk..sakit mcm kena geget bapak kerengga ek..gulps