Saturday, November 13, 2010

Playhouse Disney at smart street event di Petrosains

slm wbr =)

as i mentioned about the petrosains event dlm entry2 sblm ni,akhirnya aku berjaya paksa ajak hubby,umar & maryam ke klcc..lame tuh x g klcc,las pegi mase celebr8 abis pantang beranak maryam g akuaria,hahahaha..btw,event tu pd aku okeylah,not soo big,not soo small..even sophia tu pon dah sms in4m yg xde mknn served, xde maskot mickey mouse etc. yelah,yelah..pahamlerrr..

blogger2 yg dijumpai?? of cos ader..1st blogger yg aku nmpk n tegur is mira aka emir's mummy aka malaysia giveaway creator. sweet je tgk muke mira,hik2..tapi xdpt nk sembang sgt,masing2 layan anak,nk rebut topi mickey lagi,hik2 ..but atleast dah says hi ;)

blogger lain yg otai2 mcm babyibu,kak ros mombloggerplanet,hanz pon aku nampak,tp seganler nk tegur,hik3..senyum2 je ;)..

ni antara pics yg sempat kitorg amik,sikit je ,xbyk..tadi dpt emel dr organizer gambar2 event tuh,xde 1 pon terselit gambo aku ;p..


- 2 org ni tgh buat story telling, bolehlah..cume aku rase kene ade sound effect ke,pki maskot ke baru lah menarik sket..

- bujang senang dgr story telling

-antara view smart street tu,best gak byk xtvt,masuk je diorg bg mcm sticker dan kene tampal utk setiap stesen yg kite pegi,pastu dah penuh stciker tu blh redeem dgn badge mickey mouse ;)..pastu klu xsilap yg pakai baju coklat tu hanz =)

then,mase story telling dah abis diorg bagi topi mickey mouse,eeiii..cute! berangan jap mcm g disneyland ;p..nyesal x mntk utk aku & apai sekali,klu x blh pki time besday budak2 ni nnt hahaha..dlm kol 4++ kitorg dah kuar dr petrosains sbb perut dh lapar giler..pas makan g mencarik mothercare jap sbb ade sale ;p

goodie bag ?? of cos aderrr..meriahh!! suke betul time dpt goodie bag ni,rasenye sape yg dtg mmg dpt ..jom tgk ape ada dlm goodie bag

- oohh..budak baju oren ni xtermasuk dlm goodies ye ;p..dpt 3 goodie bag, barang2 yg dpt dari petrosains; thumbler,notebook,topi & voucher petrosains.

goodies dr playhouse disney(dpt 2) ; kids apron,badge,CD for learning,pocket file,poster..
-suke apron budak nih!!!


overall enjoy gaklah event tu, then organizer ade emel lg invitation berkaitan dgn event ni-ada sambungan lagiii..heheheh,tgklah klu rajin kitorg join lagi ;D










10 comments:

Em's Family said...

babe, sorry i pun tak sempat nak sembang lame2, sibuk ngan emir yang lapo.. perhaps next event okeh.. and nice meeting you too!! and geram tengok maryam !!! mate besau!!

mama_umar_maryam said...

its ok mira..next time n i bwk sutun masak ungkep tu ;p

mama tisya said...

tk dpt nk join cz ada mkn2 bbq:-p nanti kalo ada lg dpt invitation kot2 leh ajk blogger ,jgn lupa inform ek

mama_umar_maryam said...

ok eryn,tingin ler nk join contest BR ko tuh ;p

lily azliyana @ mama zara said...

nmpak cam menarik event nih..dhlah mmg tk pernah masuk petrosains tuh..huuu

Mama Zharfan said...

topi mickey mouse tu sgt comel!!

mama_umar_maryam said...

samelah lily.xpnh masuk petrosains,heheh,event ni just dlm area petrosains tu,so foc lah,klu betul2 nk msk petsns kene byr

mamazharfan- yaa sgt kiut!siap berangan mcm g disneyland,hik3..xper,nnt sis n family sampai betul2 punyaaaa kan ;)

Nana said...

owh ni la event yg ko tanya aku ritu ek
mmg xde dpt invitation

mama_umar_maryam said...

aah nana,alah..men dtg je pon buleh,next time klu ade lg aku btau ko okeh

[-suziey-] said...

bestler dpt invitation cam gini..klu aku dpt mmg aku g jgk..aku suka join event2 gini..hiks