Wednesday, November 3, 2010

Kau kene kuat macam Badang

slm wbr =)

biasenye kan time2 bz byk keje nk buat mase tulah dugaan byk dtg..ataupun tengah sesak2, ade je bende nk jadik..bak kate pepatah dah jatuh ditimpa tangga atau lif..atau lebih teruk eskalator ;p
so, skg ni roda kehidupan aku tgh kt bwh, sikitlah..dengan asgmnt aku yg nk kene anta b4 cuti deepavali, dengan pending exam papers nk kene buat, dan of cosler anak aku si otomen Umar tu tgh x sehat..jadi..aku kene doa byk2 supaya Dia kurniakan kesihatan yg baik ..jgnla flattt

mule2 mcm nk kene sakit mata..berair je mate die..kuar taik mate sumer..pastu tibe2 aku tingat petua sapu/titik kan susu badan kt mata anak..dan aku buat =)..hasilnya..mcm terencat je sakit mata Umar..mcm xjadik sakit mate pulak aku tgk..alhamdulillah semoga terus baik..gi klinik jmpe doktor utk amik ubat demam+batuk+selsema+cair kahak+ubat titis mata+krim utk taik mata, haaaaa, berbotol2..si kecik xreti diam Maryam pon mule2 mcm nk kene saket , bengkak je mate kanan..pastu tibe2 ilang pulak..kot terkene susu mase bf secara x sengaja ke?? hehehe..klu terkena dan tersembuh, alhamdulillah jugak...

oklah, sambil update sambil tunggu next class nk ngajor..malehnyee..sebab...esok kamis dah cuti!!!! yehuuuuu!!! sampai jumaat..uni aku ni pelik sket, ade cuti pre deepavali,kih3..pasni krismas pon ade cuti pre krismas..xkesahla labuu asal cuti..den suko yo ;p

p/s: betul ke aku dgr cuti next year 2011 banyak public hols especially yg keje KL? hehehe

16 comments:

momguess said...

aku pun ada dgr gak pasal cuti tu
huwaaaaaaaaaa
jeles
sbb aku keje selangor
tapi kira selangor ngn kl jiran kan
so aku pun mesti dpt tempias nya
hahahha

mama tisya said...

best la ada pre cuti ye...ye2 sebab tu aku gumbira kj kt kl..kn aritu aku dh khabo dh..tk bc ek entry aku tu:-p

momguess jgn jeles..sila bekerja...hahahha

Nana said...

heheh alangkah bertuahnye kami yg bekerja di KL hahahha
sakit mata ni mmg cepat jangkit tau aritu kitaorang anak beranak kena naseb amrul xde je kt kl time tu klw x ngan amrul2 sekali kena...aku ckp kat amrul seb baik awak xkena..klw awk kena saya titiskan air susu saya kt mata awak ubat sakit mata yg mujarab haahhaa

Nashays said...

best laa ko yer..cuti ajer...uhuhuuuu

Wawa~* said...

alhmdulillah putera n puteri akak dh beransur pulih... trus2 brsabar ye kak atas sgala dugaan.. hope smuanya baik2 saje on ur side ^_^

ita cutevirus said...

huhuhuhu...
kite kene keje la zeti... hukhukhuk.

Mama Zharfan said...

UIA gombak dlm selangor, so tak dpt ler cuti byk2 mcm KL eh thn dpn :p

Hezesuze said...

a ah ler thn depan mmg byk public holidays....huhuhuhhu

**macamler weols koje kan suka sgt mihahahaha

dbalkis said...

harap2 la ye..dah la 2010 ni banyak public holiday hari sabtu..tak aci betol..

lily azliyana @ mama zara said...

Selamat membadangkan diri lah ek..hehehe..n hope bebudah tuh dh sembuh sakit mata sepenuhnya..=)

mama_umar_maryam said...

momguess,moh le hijrah keje KL,hahaha

eryn - aku xpsan n3 tuh,aku tau nipon sbb kwn aku emel,nk tgu kalender kuda,best sket ;)

nana - tulah,aku ni dok riso budak2 ni,tapi mcm peliklah..belum merah2 lagi..ker sbb aku dok titiskan susu tu ha?hmm..

shar - tp klu diberi pilihan,sanggop je keje time cuti deepavali klu gaji 15k,hahahaha

wawa- amin dear,tqvm ..

mama zharfan - haaa,bile dah blk sini trus update pub hols KL ye sis ;)

heze-alah..jeles tau iiii

dayang - aah,btol2,jd kite kene membalasnye pd thn 2011,hahah

lily - jd mama badang dah hah...hik3

bOnda said...

zetty,
bak sini alamat kO
nak kasik kupOn KFC/pizza/rasamas ;)

email kat bat3sya@yahoo.com
(elehhh..kO datang jer la Nilai zett..deting kat icerOom @ A&W @ McD baru @ nilai sQuare???)

♥ bOnda

h4ni3 said...

aikk... pesal lak KL jer yg byk PH? tak aci lerrr

mama_umar_maryam said...

bonda - aku mng ke weh??? hahahahahaha, maceh2,yehuuu den monang!!!

sis hanie- heh2,mohle keje KL ;)

kakyong said...

zety,
untung bekerja.. ade gak coti..

mama_umar_maryam said...

kakyong,yg keje nk dok umah pulak,sekali dok umah cuti weken rase nk keje pulak penat,haaa..camno tuhhh,hik3..