Tuesday, November 23, 2010

entry Contest yang blm siap dan mimpi arwah

slm wbr =)

hot x tajuk ?? hik3..yerr..aku merupakan salah sorg finalist utk contest suziey.com & ina momguess..tibe2 counted masuk dlm finalist tu pon dah kire syukur gaklah..dan task utk contest final ni mmg agak mencabar minda ala2 nk buat asgmnt gituu..hehehehe..aku sekadar mencube je..join utk memeriahkan contest,pd masa yg same hargai penganjur yg dh pilih aku as peserta ..i bet other peserta sure kebabom buat n3 nih,kuar sumer software drawing yg ade..hahaha..aku? awal2 btau nih, lappy office ni xblh install photoshop ;((..maka aku punye n3 kreatif maybe the other way around ;), buat mane yg mampu...

citer ke 2 plak..aku kebelakangan ni mcm kerap mimpi arwah kawan aku..kawan skolah rendah..arwah ni budak laki..kitorg same tabika sampailah darjah 6..seriously mase skolah rendah kitorg mcm anjing & kucing,bergadohhh manjang, die suke sgt nyakat aku, sampai mase darjah 6, cikgu dudukkan kitorg sebelah2 sbb slalu gadoh! dipendekkan citer, dari sek menengah sampai la masuk uni, masing2 buat hal masing2..mmg ader jumpe jugak kdg time raye sbb dtg umah, tp dah xdelah nk bercakaran mcm mase kecik2 kan..bughuk na ghupenye..so sejak menginjak ke alam remaja tu ade jugaklah kitorg contact2..pastu mase masuk uni awal2 tu kitorg mcm rapat jugaklah sbb arwah slalu dtg jmpe aku, die naik motor dr uitm, bukan berdua2an tau..ramai2..tp aku mcm perasanlah kan..apekehal rajin benor mamat nih dtg..then aku masih igt die bagi gift set bodyshop mase bday aku..hehehehe...mcm sesuatu je kan ;p..tupon die kate kakak die tlg belikan..cover la beb...

aku ok je..suke je dpt gift..cuma satu jelah..aku rase arwah ni mcm nk luah sesuatu kt aku..tp aku mase tu mcm bagi respon nak tak nak je..erk..korang paham ke? contohnye,klu arwah tanye ttg perkara couple2 nih aku mcm x berminat..haaa..camtulah...jadi, lepas tu aku perasan arwah dah x rajin dtg lepak dgn kitorg kt uni..call pon jarang..aku konpius la kan..so tnye kwn 1 lg sbb kitorg slalu hang out same2..siasat punye siasat,kwn tu ckp arwah mcm jauh hati dgn aku..frust nonggeng tu idakler..cume mungkin terase yg aku ni akan reject die kot...pulok dahhh...pdhal arwah xpenah pon tnye direct kt aku ..approach ke..ajak kapel ke..hehehe..

nk dijadikan citer,aku pon mcm pasrah la kan..xpelah,orang nk menjauhkan diri..majuk le tu kot..so aku pon same,diamkan diri jugak...pastu siap pikir,klulah arwah approach aku,apekah jawapan aku ye? hahahaha..then 1 hari aku dpt call dari kwn lame aku bagitau yg arwah accident ..meninggal dunia ..bukan die sorang..tapi dengan adek die sekali..mase tu amik adek die dari tuisyen...ya Allah..terduduk aku...sedihnye mase tu...aku trus balik, btau mak aku dan kitorg pegi ziarah family arwah...suasana mmg hiba sgt2lah..xdpt aku nk describe..mak aku & mak arwah berpeluk2 smbil nangis sebab mak arwah hilang sekali 2 anak ;((..aku tgk jenazah dari jauh je...hiba betul aku mase tu..rase terkilan pon ader sbb xsmpt nk mntk maaf ape2 klu ade lukekan hati die...

oklah..so the rest is history...heheheh.ade yg nangis ke bace ni? hihihi..ntah2 orang xperasan pon entry yg ni ;p..tapi mmg betul..aku agak selalu mimpikan arwah..dlm mimpi tu mmg die happy go lucky just like himself...jadi,klu bgn dr tdo tu termimpi arwah,aku akan sedekahkan fatihah utk die ..aku ader citer kt apai hubby, xyah jeles2 la yang..dah xde pon orang tu,hehehehe...alrite..tu jelah story nk share..c u when i c u ;)

13 comments:

mama tisya said...

tiba2 sebak la bc citer psl arwah tu...tp apai jeles tk:-p sure jeles even arwah dh tkde....

psl contest tu sama2 la kita berusaha...aku tk siap gk lg wei:-p

h4ni3 said...

erkkk... tapi on the other side, kalau dia pergi masa bercinta dulu, sure lagi terduduk dibuatnye kot. takpela, sedekah alFatihah banyak2. mungkin dia happy tgk zety happy skrg.. sbb tu dia happy go lucky jer dlm mimpi tu

mama_umar_maryam said...

eryn - hahaha,aku citer kt apai,die rilekk je..cool daddy cool,hahaha

hani4- haa betul2 sis, ade gak hikmahnye kan..xpelah..bkn jodoh,cewahh!

tiefazatie said...

chaiyok sis wat n3 nt!tp sebak gak baca cte arwah tue...sedihnya..

neway..wah..daddy cool ya sis..hihi

mama_umar_maryam said...

tq ifa,isk..xtaulah camne nnt,n3 org len sure gempak punye..hehehe,sebak ye n3 arini

dbalkis said...

sedeh la wei..aku cnfm tak kenal mamat tu kan? bukan ala2 mamat2 yg banyak minat ko kat fak dulu kan??hehe

mama_umar_maryam said...

oit..mamat-mamat??gile rmi..sajer je ko kan..manade..tak,ko x kenal die,kwn skolah rendah aku ;)

~ana~ said...

sedih plak dgr cite ni hu3x..

az rina a.k.a jaijina said...

sedih ler, :(..semoga rohnya dicucuri rahmah, amin..eh, mesti arwah frust kan..

Nia said...

Zety,..sobs..sedih ler..semoga rohnya dicucuri rahmat.

[-suziey-] said...

erkk perah otak ko yek utk n3 aku ...thanks la babe..for ur effort :)

hmm sebak plak baca pasal arwah..

CHeeSYaNa said...

ni mamat yg maner erk.. apsal cam aku takleh nak recall..

mama_umar_maryam said...

hahah dayana,xyah susah2 ko recall,dah arwah dah..ni kwn skolah rendah aku