Tuesday, February 8, 2011

Kisah Kek Velvet Merah

assalamualaikum wbr=)

tingat lagi mase bace blog ayu mak setot buat RVC..pas telan air liur, hirup balik, telan balik..tu jela kejenye..puas dok bayangkan apelah rase kek kemerah2an velvet itu..adakah lembut seperti baldu? atau kalernye terlalu merah seperti sirap?? memang ade..RVC yg hat mahal2 tuh..kt tmpt ala2 xclusive gitu..1 slice belas2 hinggit..atau pun jenis yg cupcake..tapi tadi aku rase yg home made punye..siyes x mengecewakan dan sedap!!!



tadi ade buat makan2 sempena fareweel ketua cluster kitorg (cluster=department)..baru aku pasan, sejak hampir 6 bulan aku dtg sini, adelah kot 5-6 kali buat makan2..fuyoh..memang demok wehh..aku share dgn 2 org kawan tempah kek RV ni..see muke poyo & beria aku..hahaha



p/s : tadi mmg byk makanan..malas nk listkan,hehehe,alah..mcm xbese buat makan2 kt opiskan ;)

21 comments:

Nana said...

hehehe aku baru2 je try makan kek ni
ritu eryn bagi sket kek ayu setot kat umah
dapat la mrasa..
sedap... kan
eh entry pasal pulau manukan yg ko tunggu2 tu dah kuar..pagi tadi aku publish heheh sila la jenguk2 klw berminat

Sitisifir10 said...

aduh besar sungguh pengaruh velvet si ayu tu yeppp

mama_umar_maryam said...

ok nana..sorilah,baru ade mase sikitt nk BW nih,tu pon utamakan yg VIPs dulu,hahaha,ko pon VIP i jugak ;p - ok akan terjah ke pulau manukan skg!

siti- hehe,sblm tgk kek ayu tu mmg dah tau psl RVC nih,cume x carik2 lah..sekali dah dpn mate ni haa..ngadapppp..

Farra Dhelina said...

wah dah merasa ye..kt tak pernah mkn lagi..

ieda said...

nak cikitttttttttttttttt

tiefazatie said...

wah..cm best ja nie..ifa xpnah try lg..hihi..nak buat tkt xjd!haha

lily azliyana @ mama zara said...

tak pernah pon rase red velvet ni lagik..mmg tgh musim skang nih..tetibe jek glemer..hehehehe..mmg sedap yek..lenkali lehlah try..=p

AyuArjuna BiGoshh said...

tak pernah try RV..kena try satu hari ni :)

kakngah said...

demam RV melanda..
sana sini lantak RV.. hihihi!!

Ila said...

dah lama nak makan red velvet ni...huhuhu...nak kata mengidam,bukan ...hahaha....kat mana ade jual selain online yer...

~ana~ said...

sedap nya....glemer sungguh si baldu merah skrg ni kan...

ana pernah rs sekali je yg the coffe bean punya..tp manis gile...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cam sedap je, lom try agi ni..

SyidaGorjes said...

aku tak pernah try lagi RV ni.
hmmmm....ko ni seorang penggoda la (sila rujuk gambar last).

Hezesuze said...

tak pernah rasa kek RVC ni sedap ke uols??

mama_umar_maryam said...

sori kande dinda sekalian,xdan nk balas tiap2 sorg komen, nk BW pon suam2 je nih..sgt2 bz..maceh korang sudi dtg & komen n3 aku..*touching

kesimpulannye RVC sedap,noktah! hehehe

Afne said...

benci kau! aku dh order kt milkadeal nuffnang tu hahaha

nzh1979 said...

eh, yangggg ko order kat sape..alahai mengidam plak aku nak makan..huhu

kakyong said...

mak aiii.. byk kali dah terbaca pasal kek red velvet ni... ntah bila leh masuk tekak

SyaNa said...

ade ni kt keddai bwh opis aku
sepotong rm4.50
xtau la aku besar mana dia potong
huwaaaa nk sgt2 beli
gemok ek makan kek ni??
hahaaaa

Maija's Classic Red Velvet said...

salam~ kalau tak keberatan meh la singgah blog kami - http://maijacakes.blogspot.com/ - home-made red velvet cakes dan cupcakes. thanks! ;)

Sidratul Muntaha said...

huh
kek ni ade 2 method nak kena buat
klu yg simple22
rasa bese2...
klu hak yg guna 2 3 loyang
huhuh
leceh tpi lembap jer..
huhuuhh
yg bgi lagi sedap tu sbb creamcheese tu
huuuhuh
adeii
tobat aku nak buat selalu...
hak yg leceh la
huhuhuh