Friday, February 4, 2011

Happy 56th birthday to beloved Mak =)

assalamualaikum wbr =)

4.2.2011 tepatlah umur mak 56 tahun..aritu dh buat n3 ttg pencen mak..kalini n3 bday plak..agaknye klu mak blogger sure dah tip top ;p . kami adek badek berpakat nk raikan mak majlis kecil aje..kebetulan ade mak sedare dari kuching tgh cuti kt umah mak,so meriah la sket..
aku bahagi2 tugas dgn adek2 aku..sorang beli kek, aku beli adiah,tong-tong masing2 duit,yelah..mak mane x heppy nk dpt adiah dr anak2kan..and this were all surprise for her!!



so utk adiah puas aku perah otak nak bagi ape, nk belikan tudung, mak punye collection dah mcm butik tudung, nk belikan hbag,aritu mak dah dpt hbag baru,nk belikan kain baju,mak dah siap baju raye tahun ni, so last2 kitorg decide nk belikan die brooch ..brooch mahal sketlah..gold ..hrp2 die sukelah..blhla pki sekali dgn tudung2 mak yg byk tuh ;p



insyaAllah sabtu malam, mak plak nk banjer dinner..wpon dah pencen semoga rezeki mak mencurah2 lagi adanya..so malam tadi aku just beli Pah Pizza spesel dari Bangi..



ok mak, kami menantu & anak2 mak,cucu2 mak nk wish, " Happy 56th Bday"..td cucu2 mak dah nyanyi duet Allah selamatkan kamu...doa anak2 mak sentiasa mengiringi mak..dan kami harap doa mak pd keluarga kita x penah putus..tak ada yg lebih makbul dari doa seorang ibu =)

p/s : x amik gamba byk sgt sbb dlm umah x bertudung,hehehe

16 comments:

tiefazatie said...

wah..bestnya...slmt hari jadi auntie..moga dipjgkn umur...murah rezeki..bahagia sllu..

psst..ala2..cakap ngn ur mum nie sis..hihi

Mama Zharfan said...

epi besday to ur mom :)
me sgt2 miss my mom ni..

Em's Family said...

happy birthday to ur mom!! :) kalau i, tak kisah pun bagi ape, kalau dah dari anak memang appreciate :)

Farra Dhelina said...

hpy bday makkkkkkk

lia said...

Hepi besday, makcik...

Adiah korg tu... Brilliant.. Boleh ceduk idea nnt

mama_umar_maryam said...

tq ifa - hahaha,anggap jelah mak akak dgr ;)

tq mz -xper, lg 2 bln lebih dh blh jmpe ur mom kan ;)

tq mira - yup,anything pon blh,tulis atas kertas conteng2 pon xper ;)

farra - tq nakkkk,hahahaha

tq lia - heheh,boleh2..tu las menet punye plan,dah mcm xde idea,klu blh yg die blh pakai ;)

dbalkis said...

Happy bufday auntie...

mama_umar_maryam said...

tq dayang ;)

Nashays said...

nape aku rasa sebak bace entri ko ni erk...:(

kakyong said...

selamat harijadi utk makbonda zety... muda 2 tahun je ni dari mak kakyong...

h4ni3 said...

happy 56th birthday auntie!

sedap ka pizza pah tu sis?
kitorg tak penah try lagik

Mama Lela said...

Salam.Ety, nanti sampaikan salam k.lela pd mak and 'happy belated birthday', semoga mak sentiasa dimurahi rezeki walaupun dh pencen dan sihat selalu.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

selamat hari lahir utk mak awak zetty..
murah rezeki makcik!!
dpt brooch gold lagiiik!!.. =)

mama_umar_maryam said...

shar - alolo..aritukan dh jumpe mak ko,haih..aku tgh pikir,apelah mak ko buat dgn duit2 riyal tu,hahahaha

tq kakyong - ohh ye ke..agaknye baya dgn kakak sulung mak saye la nih,mak saya anak ke 2

h4ni3 - tq doc! hmm..nk kate sedap sgt2 tuh xlah,,tapi,bagi blh 3.5 star ;),tu pon 1st time beli

k.lela - tq sis,insyaAllah ety smpikan..bile nk dtg lepak umah mak lagiii

tq leily - hik3..apelah sgt brooch tukan..jasa ibu ni sampai mmg xblh dibalas dgn harta benda apepon kan..utk suke2 bagi gift kt mak je tu ;)

HaNiE said...

happy birthday makcik!!! bertuah dapat anak menantu camni...

munna said...

happy birthday utk makcik... munna adik beradik pun selalunya klu birthday mak @ ayah selalunya kongsi duit dgn adik beradik bagi hadiah yg kaw kaw..