Friday, December 24, 2010

We're Fire Camping !!!!

assalamualaikum wbr =)

fuhh..ni fresh dari unggun api nih..masih panassss...hik3...ok, agak2 la kan..bila korang last buat unggun api & pasang khemah?? aku rase las mase skolah lah..time tu aku kadet bomba..mmg aktif & best btol mase tuh..masak sardin lagi, dadar telor bagai...tdo dlm khemah..himpit2..busyuk2 bau stokin masyam, baju x basoh..kene rendam dalam lumpur lah..adoii..part tu x tahan tu,...gile klu diingatkan..ade ke elok2 dah tdo dlm tent dlm kol 1 pagi kejut org pastu kene denda rendam dlm lumpur ??!!! tapi disebabkan beramai2 kene rendam, kitorg enjoy je..xkesah pon..hahahhaha..tapi baunye xleh describe laaa...erghhh.....indahkan citer zaman skolah ;)..

oklah..ni citer tadi..saje2 jer cuti skolah kalini family kitorg buat camping & unggun api..pasang 3 tent je pon..utk budak2 seronok2..ade nyanyi ramai2 pusing keliling unggun api tuh..syok gak tau..blh halau nyamuk! hehehehe..kejap je pon..pastu budak2 sumer dah masuk umah dah..konon nk tdo dlm tent ;p

layang gambar yer..venue di rumah pakcik kitorg..



- umar mule2 takut sbb die igt unggun api tu mercun

- maryam dgn senyuman mahalllll

- nyanyi2 lagu nasyid, lagu indon, sumer masuk ;p

- maryam & umar tdo dlm tent yeee

- peaceee...

- ni percubaan nk buat mcm tanglung terbang tu tp x jadi2, hahahahaha

9 comments:

Bulan said...

bestnya.. betullah zety lama sangat rasanya tak g bercamping, zaman sekolah dulu ler lastnya, memang enjoy, kene denda dalam lupor xde, kene denda dalam air sungai ade... ya allah sejuk nak mati.. ekekeke

h4ni3 said...

betul ker tido dlm tent tu?

Nia said...

saya ni tak suka sgt bercamping. mengada2 lebey..hehe.

Farra Dhelina said...

e e rindu la zmn dulu..

sy kadet remaja..hehe..mmg suka camping2 ni..sardin mmg menu utama lah..masak nasi dlm buluh la...ishhh rindu rindu rinduu..

lily azliyana @ mama zara said...

haha..last camping zaman skolah dulu.tp klu diberi peluang utk gi camping lagi skag mmg tk sangup kot..ngan panas dok dlm khemahnye, ngan nyamuknye, ngan busuk baju tak basuh lagi..mama Zara ni mmg bukan spesis suke beradventure kot..tk mcm ayah die..ehehehehe

mama_umar_maryam said...

betul puan bulan, ko bygkan dlm selut2 lumpur tuh..ya rabbi..tp tu yg manisnye ;)

dr hani4 - takk..last2 sumer masuk umah mkn nugget,hahahaha

nia - ohh..u r not alone,hahaha,ade org mmg xsuke bende2 camni

farra - wahh lg terer nih, masak nasi dlm buluh!

lily - sekarang nk camping??? maceh byk2lahh..klu ade org offer 1 juta kot baru pikir balik hahahah

dwimaya said...

err soalan am, kenapa lapik2 surat kabar eh?

[-suziey-] said...

wooo bestnye camping..siap ade unggun api lagi..

mama_umar_maryam said...

yus - aaa..dah jwb td kan?hahaha

suziey - poyo kan?hik3..jadilah layan budak2..