Wednesday, June 1, 2011

perut sehat dan langsing ?



salam =),



suke btol minum air yogurt nih, 0 % fat ..dgn harapan fat2 dlm badan nih turut larut bersama2 ;D..dgr citer kalau balun 14 ari 14 malam blh kempis perut..1 ari 2 botol..tapikan aku rase dalam mase kurang dr 10 minit aku blh abiskan sebotol dah..camno nih? ikutkn ati mmgle nk beli 28 botol trus..tapi hehehe, rm 28 x rm 4.99 (lebih kurang lah) saje2..kuar angin atas bawah gak dibuatnye ;p..so, bile2 aku singgah giant or family store or mane2 kedai aku amiklah sebotol 2,hehehe..tingat plak kt sis ayuarjuna dpt berbotol2 air yogurt nih,pehhh,dahla dah slim,bertmbh melim la sis ;)..

oklah, nk smbg buat keje,td aku dpt tau 1 citer ttg rase 'hasad dengki' ataupun mungkin 'jealousy' atau lebih tepat 'nape ko igt ko btol je memanjang?' dari kwn aku sorg nih..dan subjek yang didengki itu most probably adalah aku..bukanlah nk menuduh tp ade beberapa fakta & bukti lah yg buatkan aku rs yess,die kate psl aku(dan mungkin org lain yg mcm aku)..Allah hai..napelah ade org berpemikiran camtu ye..dah itu rezeki dariNya dan masing2 ade bahagian masing2, bersyukur jelah..dan xperlulah nk persoalkan org lain,' nape ko g situ dan sini' ..hello..bukan pakai duit ko pon >;[..xpelah,buang mase je layan org2 camni..

p/s: bersyukur atas rezeki dariNya setiap masa! dpt mkn lunch tiap2 ari pon jgn putus kate alhamdulillah! jgn bandingkan rezeki org lain yg mungkin lebih atau kurang dari diri sendiri kerana kite xtau ape Dia dah tetapkan =)

17 comments:

F bukan huruf sebenar said...

Sabo je la kan ngan orang2 camtu. Atau dengan bahasa kasar, kalau kita rasa it's affordable, why not kan. Takyah lah nak compare2 lagi.

mama_umar_maryam said...

tq F adek xsebapa & seibuku,hehehe,kite sabar jelahh..x rugi pon x berckp dgn org camtu =)

Y bukan nama sebenar said...

nak tergamam / ternganga boleh tak?

~ana~ said...

zety, sabor je..org ni mcm2 peel kan...ignore je..ko x rugi apa2 pun..malah aku doa kan ko lg di murah kan rezeki..

dan aku doa kan ko cepat kaya, boleh beli air yogurt berbotol2..:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

baru pagi td minum BLISS ;-)

Sidratul Muntaha said...

zety
aku setuju dgn rezeki masing2 dan jugak ujian2 tu..
huuh...
kalau kiat sabo,klu mmg rezeki kita...
mmg rezeki kitalah jugakkan?!

p/s:aku baru je dpt bahagian aku yg ini.alhamdulillah.rezeki.hadiah hari lahir yg terbaik mungkin?!

mama tisya said...

aku suka tp die ckp minum 2 botol kecik sehari selama 14 ari..aku botol beso tu bole abis 3 botol dlm 1 hari..hehehe

Lily@MamaZaraZareef said...

klu tak kurus, ada jaminan pulang duit tak..ehehehehe..nway, dulu suka gak bliss nih..suke perasa stroberi n mangga..tp skang dh lama tk beli..=p

Ila said...

tak laratlah nak minum tiap2 hari..hehehe...alah,dah namanya manusiakan,mesti ade hasad dengki ni

Nana said...

aku mnm skit2 bole la..
xsuke sgt yg yogurt2 ni

mama_umar_maryam said...

Y - xyah nganga sgt..u knew that better me kan ;p

ana - maceh ana..yer,ignorekan sajer ;)

diana - wahh skg ni g gym ye ..best btol

mama_umar_maryam said...

ayu mak setot - aku mmg suke tagline ko,sbar itu indah ;),alhamdulillah heppy utk ko!

eryn - botol kecik ke die soh minum tu?lorr bkn botol besar?hahaha

lily - jaminan tu xdela kot,hahah,skg mmg beralih arah ke yg 0% fat tuh,kengkonon lerr

mama_umar_maryam said...

ila - hehe,zt pon ade gaklah dengki sket2 jugak kt org,tp takat camtu2 jelah..ini smpi iri hati bebenor,xphm btol

nana - ko same mcm momguess kot xsilap aku, xsuke yogurt,hahah

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita & balqis suka air yogurt ni tapi suka yang nestle bliss punyer...balqis sebotol leh habis sorang dia je

tiefazatie said...

hihi..ifa pun mmg suka minum air yogurt n mkn yougurt!hihi..mmg bagus pun sis..hehe

IntaNBerliaN said...

Air yogurt ni sgt sedap.. saya pun suka.. sekali hadap je blh habis ni.. hihii

fiezahkecik said...

err.. yogurt? sangat tak minat. huhu. tak boleh nak slim la gitu :P