Thursday, June 9, 2011

ijazah Master of Multitasking

salam =)

pada hari jumaat yg mulia nih, dengan rendah diri aku nk anugerahkan diri sendiri dan juga kande dinde sumer dengan 1 award..award yg mengalahkan award2 lain hatta bintang popular pon x setaraf! apetahlg skg ni Digi tgh buat awards utk internet peoplekan..utk name aku termasuk dlm list tu maka ntah zaman bile..hahaha..

aku persembahkan..ijazah of MOM =)

M = master

O = of

M = multitasking


haaa seeee...kande dinde sumer layak dan deserve to get this award you know ;)

arini aku bz mcm sotong ade 8 tangan! dan aku percaya kande dinde lain pon geng2 sotong mcm aku jugak,hahahah..antara xtvt sotong bertangan lapan arini ;

1) visit kwn ade newborn, sambil2 borak sambil2 kasik advise here & there ttg breastfeeding. Cian my fren, xsmpt nk bli pam etc.

2) mark exam papers - ratus2

3) anta exam papers - ratus2

4) buat analysis data gune s/ware yg aku bljr kt bengkel UKM aritu

5) beli adiah utk baby2 kwn2 aku yg aku berhutang , hahahah

6) g pjbt pos nk poslajukan

7) beli kasut utk kenduri kt Ipoh plak esok..mcm x cun lah sandal aku ni ;p

8) packing2 utk g Ipoh plak utk 3 monsters beranak kt umah tuh

sekian maceh...slmt weken kande dinde sumer!!!

16 comments:

lia said...

setakat pg ni... aku xbz sgt...
- basuh baju
- sidai baju
- iron baju
- buang sampah
- mandi, siapkan anak bujang
- masak air, sejukkan air, buat air
- check data nak masuk meeting
- meeting
- bukak blog ngeh3.....

Ila said...

perempuan kan dilahirkan dengan keupayaan multitasking...heheh

~ana~ said...

kalau dah bnyk2 keje mcm ni kan, rs mcm nak ada 10 tgn kan...hah3x..

Farra Dhelina said...

sotong cantik! hehehe

Sidratul Muntaha said...

pagi ni takde..
tpi esok:
bajuh baju tuk 3 round
lipat baju tuk 2 bakul
masak breakfast dak setot
buat pasta bolognaise (chickenball.insyaa Allah)
jaga budak2 ni:bg mkn.mandikan.tidokan
jemur segala mcm tok nenek alas kaki dan tilam
jemur baju
mop rumah (mcm le beso sgt rumah sewa aku tu)
buat apple caramel cake yg terbengkalai dari 3 hari sudah.
ape lagi?!
selagi belum budak2 2 org tu tido blik..
keje aku berlmabak2 bila ari sabtu!!
ahahha..
jgn bila mlm org tua mintak 23cm sudahlah..
ade yg menunggang sorang2 la..
agagaga..
happy wiken zet...
kita bukan setakat sotong dah ni
ni dah masuk Gigantic octopus nih.
M.O.M to all!!
yeeeeeeeeeha!!

MaMa CyDa said...

hahahah macam² lah ko zet. jadik sotong yek ... cian ...

kak dot dah lepas azab marking paper exam tp la nih mengadap azab buat notes tuk subjek baru. mggu depan semester start balik dah weehhhh ... arghhhhhh ....

Lily@MamaZaraZareef said...

chaiyok2 mama zety..!! semoga dipermudahkan segala urusan k..=)

mama_umar_maryam said...

to all MOMs yg reply, tq byk2! uols nk tau..yg senarai aku buat tuh, cume 1 je undone! what an achievement! rase cam robot pon ader nih,hehehehe..idup sotong!!!

ieda said...

hahahah suke tuu .. memang kita sebagai ibu serba boleh kan !! :))

AyuArjuna BiGoshh said...

M.O.M saya tengah proses VIVA hahahah

tiefazatie said...

wah..dasat2..hihi..bagi award pd diri sendiri ek..hihi

[-suziey-] said...

asdeiiii panjang btl list si ayu setot ni..
hmmm aku pn byk gk keje..tp rutin jek..mls la nk listed kan..ekeke:p

mummy_ayu said...

aku nya list lebih kurang gak la dgn ayu.....ye la..weekend la paling banyak yg nak disettle kan...
sambil tu curi2 masa gak nak rehat2...pas 2 hari..keja balik...

PurpleSakura said...

pergh..multitasking nyaa...aduih laa..cemane nk menjadi multitasking ni...asek penat ngan ngantuk je.hehe

mama_umar_maryam said...

ha'ah kemain ayu listkan..ngades ;p

tulah kande dinde sumer layak dpt MOM nih ;D

fiezahkecik said...

huyooo.banyaknya keja. hehe. nasib boleh buat semua tu :)