Tuesday, June 28, 2011

mesin buat mee dan oven utk hadiah diri sendiri

salam =)

apekate reward diri sendiri pulak nak? aku nk reward diri sendiri dua bende nih ;

1. oven kecik je


2. alat gelek mee - amik gambar dari google, source dari blog syerah



hehehehehe..ape sebabnye ?

1. anak2 aku dan aku sendiri mmg suke mee, segala jenis kot..tp klu kt kedai, mee kuning tu rase kapor lah, jd nk bljr buat sendiri..mungkin klu dh pandai nnt blhla buat bsnes jual mee homemade plak ;p

2. oven ni memandangkan aku xpenah pon buat kek hatta kek sebesar cupcake , maka aku nk mencabar kredibiliti aku utk buat kek,biskut atau bakar membakar..cewahhhhh...

see..reward utk diri tp ttp beneficial utk orang sekeliling terutama org2 kesayangan aku yg suke makan,makan,makan, hahahahah...bukan ape, nk bulan pose nikan..tingin gak nk buat dessert utk buke pose, buat bskut cornflake madu ke, pizza ke..* ko berangan mmg terer zety ;p

haa..1 lg..nmpk x deretan kasut bwh ni..sumer tu bukan aku punye..hehehe, kwn fb aku punye..tpkan die nk letgo kasut2 cantek die kt bwh ni..die nk cuti bersalin dah, aku igtkn main2..aku suke yg kaler peach/pink tu..cam kiut sgtlah...size kaki kitorg pon stended international 8 & 9 gitu..hahhaa..sekali betol2 die nk kasik daaaa...hehehe tq zu @ mulan!!! mmuaah, nnt jmpe kt kajang ye, blh kasik adiah utk adek arsyad nnt ;)




ok kande dinde..tu je nk citer..tata, nnt sambung lagi ;)

28 comments:

mama tisya said...

wah lps ni leh bisnes mee la ye..hehehe..yela msk2 utk family suka mkn2 ni jimat...hehehe

lia said...

harap2 angan2 ko jd kenyatan, boleh ajak kami mkn mee buatan tgn ko ;p

aku ingt, aku sorg kasut size UK

mummy_ayu said...

wah..rajin tu..nak baking, nak buat me...good luck.nanti share kat sini key

mummy_ayu said...

and kasut tu..yg peach tu memang yg paling sweet..yg sebelah dia yg ada riben tu pun comel gak

~ana~ said...

zety, aku doa kan ko berjaya la bakar kek ke pizza ke...

dan moga ko berjaya jugak buat mee..bagus la ko nih..MIL aku ada ajar buat mee sendiri tp aku kan menantu pemalas...dia ajar, aku masuk telinga kanan kuar telinga kiri...:)

eh nnti kasut tu kalau dah pakai, tunjuk la..mesti nmpak gorjes...:)

Nashays said...

hoh nasib baik saiz kaki kite x sama..penyakit kasut aku menjadi2 skg neh..susah hati aku klu pk camne nak bawak balik

IntaNBerliaN said...

wah bagusnya ada cita2 nk buat mee sndiri.. nanti blh ajar.. hihii

e.l.i.z.@ said...

genius aulad pun x bagi makan mee kunning tu..so aku mmg x bg langsung dh la bdk2 ni mkn. hihihi..kalu home made, leh ar try hihiih

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehem2..jgn plak angat2 taik ayam je ye zety..lalalalalalalaa

SyaNa said...

oo kasut mulan ek
kaki aku sah2 tak muat tu
hahaa

aku sokong ko beli 2 benda tu
nnt main baking2 ajak aku ek

DaiADellas said...

Sy nk join membaking jgk!!

Tgh dok jln2 carik oven yg sesuai..hehe

Nana said...

wah dah nak start membaking
chaiyok2
mesti bule punye

Mama Zharfan said...

tu dia super zety dh mula membaking heh

ZuNas77 said...

zety, kat umah lagi byk. tp segan nak bagi org sbb itu jenis yg dah kena belasah. if awak nak tgk2, leh jer saya bawak nanti. ada la lagi 7-8 pasang yg takde org nak amik..hehehe

Afne said...

pasni blh buat oven baked chicken wing yeayyyy

kasut cerah ada reben tu cantik la. aku nmpk gak status fb mulan tp bkn saiz daaaaaaa

Sidratul Muntaha said...

wei..
klu ko kate oven ko kecik mengikut size gambo yg ko tunjuk tu.
tu beso la..
siap boleh letak pizaa size 9 inci tu.
dua tingkat lagi.
beso weih..
huhhuhuh...
mee?!
pasni ko dah terer..aku belajo dari ko.
muleh?!

Lily@MamaZaraZareef said...

teringin gak nk beli oven..nk try bakar cake bagai..mesti best kan..=)

watyz said...

waa.best2... selamat mem 'baking. hehehe

SyidaGorjes said...

bagus la ko ni.sanggup bli oven untuk mengasah kreativiti buat kek. aku yg ada oven (hadiah kawen) pun terperap 3 tahun sebelum aku guna.sekarang da masuk kotak balik sebab dah malas nak masak.dulu rajin sbb preggy je.

bopandot said...

bagus2.. cita2 mulia murni dan berkhasiat. hehe.
sini oven sumer hybrid. microwave-oven 2-in-1. so takde can ler nk buat 2 lapis cam dlm gmbr ko tu. baking2 pn kena guna try/pan yg bulat sbb oven rotating.
anyway, welkam on baking-board!

Nia said...

sokong sgt buat sendiri mee ni, sbb mee kuning kat pasaran tau je la, preservativenya..huhu..

tiefazatie said...

wah..bestnya sis..beli oven ngan mesin wat mee nie..bagus2...wah..blh tgk n3 psl mknn je nt nie..hehee..

btw..kasut yg mana sis suka tue?yg reben2 comel nie ke..comel2..hehe..ke sebelah die..hee

Bionic women said...

huhuh..saya pun nak sangat oven.
tapi lum dapat lagi ni, tengah merengek2 ni..huhuh.
nnti jgn lupa kongsi resepi mee yea
comel2 kasut tu

Em's Family said...

zety, kalau tengok Masterchef Junior, tengok budak2 buat pasta terer betul, macam malu pulak dengan diri sendiri asyik makan mee kuning tu jer huhu, nanti kalau jadi habaq mai yer :D

mama tisya said...

lps ni mcm2 ko leh baking2

mama tisya said...

rindu wei lama tk wt cupcakes...ehhehe..nanti ko leh try la mcm2 resepi

fiezahkecik said...

hehe.dah beli tu kena guna. jangan dah beli tu simpan je.. hiksss.. :)

Anonymous said...

Hi there, You've done an excellent job. I'll definitely digg it and personally recommend to my friends.
I'm confident they'll be benefited from this site.



Review my web site - sian