Sunday, June 19, 2011

tadak mood..

salam =\

aku bile tgh dlm keadaan xde mood, bengkek,bekeng..akan cube sedaye upaye utk menyimpangkan akal pemikiran dan hati ke bende lain, contohnye aku kene pikir nk beli almari baju..sebelum beli tuh nk kemas2 dulu baju2 aku & apai..sort dan asingkan..kemas semula...atau pun nk beli baju raye..buat baju kurung, nk tempah kt tukang jahit kt Nilai ke..beli siap ke..ermm...ker nk pegi short vacation (yg ntah bape juta kali aku sebut) sebab aku rase aku dah tepuu..ye,sgt..ditambah lg dgn keadaan skg nih yg lg buat aku rase meluat,tensen dan berbagai2 lagi...arghhhh!!!!!! xsukenye!!!!!!!

nk luah pon..kene tgk gak nk luah kt sape..klu memahami xper..bonuslah..klu xphm,lagi buat nk gadoh je klu citerkan..hmmm..xpelah..aku anggap skg ni aku tgh diduga sketlah..aku tgh bulat2kan hati nih..pujuk2 dan sejukkan dengan harapan semoga Allah lebih mudahkan urusan kami nnt..Dia duga sket je klu nk banding dgn org lain yg kurang bernasib baik..atau ditimpa malapetaka..lagi dasat kan..aku nye bengkek ni kire sebesar zarah je la kot..cume nk handle ke-bengkek-kan tu ..aku doa sgt2 dgn menghadapi situasi skg, byk2 bersabar Allah akan bantu kami..semoga akan dpt kesenangan ..x dpt kt dunia..kt akhirat..tibe2 aku teringat kt arwah mama apai(mak mertuaku) .. aku xpernah jmpe die pon kan..tp aku sgt2 look up pd kemurahan hati arwah..sifat x berkira arwah pd keluarga & org keliling die..sampaikan skg nih..aku duduk kt umah mama,aku dpt rase yg kasih sayang die, kemurahan hati die..masih ade..masih..wpon die xde..ya Allah..sampaikan mama dah xde nipon, ramai yg hidup senang dari pemberian mama! semoga pahala berterus2an smpi pd mama kt sane..ishk, nape aku sedih plak ni t_t ..klu aku sedey,apai mesti lagi rindu kt mama diekan..cian apaiku..pelok kuat2x

tahape2lah aku ni..dari nk melempiaskan rase pissed off nih tibe2 tingat bende lain plak kan..atleast hati aku jd sayu instead of rase benci dan menyampah..kan x elok tu..hahahah..ko ni psikola pompuan >;p .. oklah.. nk smyg isyak jap..kasik tenang hati dan bakar askar2 setan yg tgh cucuk2 hati aku .. moh solat!

p/s: kdg2 terpk nk memprivatekan blog aku nih..puas sket nk meluah..hmm..

17 comments:

Em's Family said...

sesungguhnya, susah nye nak paham ape u tulis hehehe..

ape2 pun, jom lah kite main contest hehehehehe

*lagi tambah stress u dapat kawan macam i :d

lia said...

Aku pon stress... Tiap kali p opis tp aku dpt kekdah utk kurangkan stress + stress tu akan pencen bln 10, hrp2 aku x stress da pasni...

Kot nak private, jgn la lupa invite aku ek ;p

Afne said...

zet, sbg sahabat aku sama nk motivate diri kita supaya sentiasa bersabar. ececeehhhhh tetiba skima lak kan. tu je zet aku pegang sbb jns aku ni jauh dr suami mmg ssh skit nk ngadu over the phone. silap timing call blh berselisih faham dibuatnya. aku buat cenggini je, klu ada sakit hati ngan org nk ngata2 ke kutuk2 ke eddy ajar aku, ada ko bg aku duit mkn? hahahaaaa

jgn la private blog ni, nnti aku rindu sama umar ngan maryam.

~ana~ said...

zety, aku sokmo fikir, sesusah mana pun kita, ada lagi org lagi susah dari kita. tuhan hanya ingin menguji kita, sama ada kita kuat ke x...sabar yea..insyaallah ada cahaya di sebalik kesabaran ko tuh...:)

aku pun kenkdg terfikir nak private kan blog sbb utk kebebasan menulis...hu3x...

Sidratul Muntaha said...

ko citer psl almarhum mak mertua ko.
ko tak thu jah..
mlm tadi dlm keta lagu ayah dan ibu,sudirman tu kuar.
aku tgk laki aku diam jer semacam dlm keta.
anak2 pun tiba2 diam.
#mak mertua aku meninggal lepas 4/6 bulan aku baru kenal org tua.
#bpk mertua aku meninggal 4hb june 2009..(2hb june,birthday org tua,3hb june birthday aku...dah 2 thun kitaorg sgt susah nak rasa happy bila dtg bulan tu...masih berat lagi..)
#mudahan pahala almarhum mak mertua ko tu berkekalan.insyaa Allah..

ieda said...

sabar ya dikk .. apa2 pun semua yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya .. percayalah :)

Ila said...

sabar jelah..ada masa kita diduga dgn macam2...

nashays said...

aku tersebaklah..dulu cik ta sellau citer kebaikan mak apai tu gak..

klu buat baik, dah mati pon org tetap kan kenang lg kan..

sabar je laa byk2 erk..masalah tu kat mn2 pon ade..even tpt keje aku skg mcm2 perangai org ade..perangai superpelik AM mak bes jer aku x jumpe lg..muehehehe..mish yu

IntaNBerliaN said...

sabar yer... tuhan takkan duga hambaNya kalau dia tak mampu

kakyong said...

zety,
wqalau apa jua masalah yg menyesakkan dada... semoga berjumpa jln penyelesaian.. bykkan baca surah al-insyirah.. Insya Allah, semoga lapang dada & hati... tc..

nak privatekan blog?? ade stalker ker??

tiefazatie said...

sabar ye sis...bila baca nie pun tau sis serabut n xde mood nie..ifa baca pun pusing2 nie..

mummy_ayu said...

ala tamau la stress2...relax la..
ayu kalu susah hati or sedih pun suka share2 kat blog(bukan citer detail la)..nanti ramai yg kasi kata2 semangat..suka sgt sebab rasa ramai yg sayang kat kita..

kesimpulannya..jgn la private blog,...kalu nak private gak,
jgn lupa invite ayu key..

semoga cepat kembali ceria!!

masz14 said...

hai zety, tensen sbb keje ke? meh kongsi meh. saya pon ada gak ketensenan pasal keje ni. hari ni kelas 2 jam je tapi mcm2 jadi sampai rasa nak baling je kertas2 yg penat buat sampai tak tido malam. miscommunication punya pasal aku yg baru ni lak kena tanggung. eeeeee.....

watyz said...

zet, semoga ko diberi kekuatan dan ketabahan menghadapi hari yg mendatang. amin... :)

CHeeSYaNa said...

b strong, girl!

mama_umar_maryam said...

kande dinde sumer..thanks..semua kate2 smgt dan doa korang aku amin kan..pelok kuat2.

fiezahkecik said...

sabar,setiap yang berlaku ada hikmahnya. Apa pun dugaan yang melanda, sabar. Ingat kat Allah. :)