Saturday, June 25, 2011

dugaan kicik juga

salam =)

dari hari khamis aku xupdate ape2..badan xsehat,selsema batuk menyerang lagi..lemahnye antibodi nih..balik umah, anak2 pon terjangkit..atas peti ais dah penuh dgn botol ubat je ha..nk sort mane 1 yg xpired pon dah konpius..
sekarang ni jam pukul 1.23 minit pagi..yer tdo lambat..lepas budak2 tdo barulah blh menapas sket..klu x,nk kentut pon payah ;p..siyes badan aku xsehat sejak kamis lepas,tp mmg xblh berlembik2an bile balik umah..setel itu ini kepale pening pon aku tahan lagi,,idung sumbat aku tahan lagi..tulah pengorbanan mak ye tak..saket sendiri blh tolak tepi,yg penting anak2 setel makan ubat,makan malam , x merengek saket..tp aku rase kalini aku demam mild je..sebab kalau btol2 xtahan,mmg aku flat trus x bangun2..betol weh..aku jarang demam,sesikit tu adelah..tp klu sekali kene demam terok tuh,mmg 2 malam aku x bangun..tu maknenye dah saket sgt la tuh..mmg xmampu nk buat apedah..

oh ye..sebenanye aku nk citer psl aku baru blk klinik nih..x g Azzahrah , ramai benor,kene tgu 20+ orang sebelum jumpe SORANG doktor dari langit tuh! adoyaii...apela teruk sgt nih..sorang je doc on duty? hmm..never change la yuuu..las2 kitorg kuar je,jenguk2 kt Annur, masuk jelah sbb xramai orang..mmg betul, x ramai..queue 2 orang je sblm aku..legaaa...nak je aku buat announcement ajak orang2 kt azzahrah tu masuk Annur,tp kang ramai la plak,hahahaha..kesahnye si Maryam ni, kene cerri berri..sampaikan berdarah yayik die..huhu..patutlah die ngadu tatet..tatet..sambil pegang2 pampers..alahai..aku nikan, mak yg jahat betullah..p marah2 die kalau die rengek2 tu..t_t..dah jmpe doc alhamdulillah nothing serious, doc kate luke sket tuh sbb kerap sgt berak...cian anak mama..tp tulah, ubat smecta utk cerri berri tu mmg payahle nk telan..aku pakse jugak maryam telan wpon termuntah2 die..demi nk cpt baik,aku kuatkan jugak sumbat kt maryam..cpt2 baik k sayang, mama susah hatilah..

oklah,, tu je nk citer..xde yg menarik pon..oh ye, GA aku minggu depan nk tamat dah..adiah2 dari Paris pon dh sampai kot ..hehehe..nnt aku update peserta GA ye..ngantok dah,dah telan 2 sudu besar ubat batuk ..huwarghhhh....

16 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

banyak2 kan bersabar ya zeti

lia said...

Setuju... Bler da jd mak, sakit teruk cmner pon, mmg kena kuat semangat nak uruskan anak... Lg2 kalau ms tu hubby outstation, mmg parah...

Cpt sembuh, dear...

Bionic women said...

bersabar yea...semoga dugaan ni menghapuskan segala dosa kecil..hehe.

siannya maryam, ceri beri,...

F bukan huruf sebenar said...

err r u sure dah sampai? erm erm ...

Afne said...

maryam ok tak zet. siannya dia. haziq pn pernah berdarah masa kena ceri beri dia 5-6 bln klu tak silap. aku bawak gi ppum kena x-ray & blood test bagai. kesian gila meraung2 keca cucuk. tp alhamdulillah lps mkn ubat semua ok.

~ana~ said...

sian nya..moga korang semua cepat sembuh...tu la kan zety, dah jadi mak2 ni br la terfikir, baik kita sakit dr anak yg sakit kan...x sanggup tgk anak sakit even demam biasa2 je...hu3x..

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiii...zety pon sama tak sihat rupenye yek.smoga anak n mama cpt sembuh k..

watyz said...

sian nye maryam. sian kat ko gak. abg iman pon kena yak2 tp sbb dia banyak makan. hehehe

IntaNBerliaN said...

siannya mariam... susah hatikan kalau anak sakit.. si alisha ni pun tengah sembelit.. dah luka.. menjerit2 bila nak buang air besar..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mmg leh sakit jiwa woo if lmbt benor nombor nak naik ehehe

siannye maryam

maryam..pasni bukak terus pempes tu kasi mama kamu tgk..baru dia tahu kamu tak rengek2 mengada2..tapi sbb cakittt huhuhuhu

Sidratul Muntaha said...

ara dgn maryam boleh genag la kot?!
tahap phd tinggi pastu klu bab mkn ubat?!
hadoyai...
moga2 ko pun cepat2 sihat dan jugak maryam pun cepat2 baik..

mummy_ayu said...

sama la ngan Iris jugak..susah tul bab makan ubat, kalu tak makan ubat, mana nak cepat baik...
apa pun sabar ek zety, semoga maryam cepat sihat..ye la, risau kan bila anak tak sihat...

tiefazatie said...

alahai..ciannya..take care ye kak..

Em's Family said...

tapi kan kalau sejarah Annur tu, memang banyak sejarah lah especially ngan auntie mira.. sampai sekarang familykiterang tak berani nak pi annur tu.. *hehehe saje je nak nakut2 kan..

tiefazatie said...

sejarah pe kak mira?haha..sibuk nie nak tahu..hehe

fiezahkecik said...

hehe. apa pun. jaga diri dan kesihatan.. Kalau dah demam dan sakit nanti susah lak.. :)