Monday, June 13, 2011

Pemergian yang mengejutkan

salam -_-

tengah malam td aku terima berita sedih dari kwn aku (kwn apai jugak)..kwn tu msg kitorg ttg seorg kwn yg dah kembali ke rahmatullah..aku mule2 bace msg tu, siap pikir agaknye nonoy (name panggilan kwn kitorg) ni silap anta msg kot..tp bile bace name arwah tu mcm name budak skolah aku,same batch dgn aku (SHAH Pekan)..ish..hati xsedap, tgh2 malam tu jugak aku cek fb, Allah..sahlah..budak skolah aku..innalillah..mmg tekejut sgt2! dari citer nonoy tu, arwah ni sudden collapse mase tgh drive kete! dan yg lagi menyedihkan..arwah bwk wife & anak diorg sekali (umur 2 tahun)..cume langgar divider jalan sbb arwah x bwk kete laju, wife & anak x cedera ape2..cume aku xblh nk bygkan camnelah perasaan wife arwah mase tuh..

wife arwah pon 1 skolah dgn kitorg,die junior setahun dr kitorg,umo 28..mmg xdpt dibygkan dgn kate2lah how sad & terrible she felt..Besar btol dugaan Allah pd die..doa aku & kwn2,semoga beliau kuat nk besarkan satu2nye anak mereka berdua..dan arwah juga adalah anak tunggal parent die..ya Allah..sedihnyelah mak die nntkan..

pagi td pon,aku cam mood so-so je kt opis,ade jugak aku bukak fb arwah,fb wife die,mmg bertalu2 ucapan takziah..dan plg aku terperanjat bile kwn aku Esah kol dan found out yg arwah ade post 1 lagu dari Silverchair yg tajuk die ttg Death..maybe arwah dah terasekan,cume org keliling baru pasan..

buat arwah yg pernah menjadi kwn aku kt sekolah dulu,sesungguhnya Allah lebih menyayangi mu..arwah mmg seorang yg baik, aku doakan semoga arwah dlm kalangan org beriman..buat wife arwah,insyaAllah esok malam barula aku & kwn2 aku berkesempatan nk visit family arwah..dan utk anak perempuan yg masih kecil..aku xtaulah nk ckp..aku rase esok klu aku nmpk anak arwah,mungkin airmate je yg keluar T_T

oklah,aku rase ayat aku pon dah terabur2, doakanla aku & kwn2 aku kuat utk berjumpe dgn wife arwah & anak die & parent arwah..tp xjanjila kan xsedey,sbb bff aku ni sumer cengcengeng,hik3..alhamdulillah jugak,batch kitorg ade wat sumbangan sesama kami..mmg arini bz btol mengadap fb bace updates kt group kitorg..hrp2 ringanla sket beban yg ditanggung oleh family arwah..tu je nk citer malam nih..alfatihah!

22 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

moga arwah ditempatkan dikalangan golongan yang beriman. al-fatihah

PurpleSakura said...

moga arwah ditempatkan bersama org beriman. Amin. Al Fatihah.

Awak..actually kt fb saya pon ada kawan post entry die..bgtau officemate dia umur 29 thn meninggal time drive. Rasa arwah ni org yang sama ngan awak cterkan. Hope wife die tabah menghadapi dugaan dari Allah ni. Insha'Allah.

mummy_ayu said...

al fatihah....moga arwah ditempatkan digolongan yg beriman..
semoga kawan zety tu tabah hadapai dugaan ini..

Sidratul Muntaha said...

al fatihah.
kwn baik mama zharfan punya husband pun rasanya meninggal sama mcm kes kwn ko nih.
bini pun tgh pregnant masa tu.
aih...
terkajut aku..
2 kematian arini aku dpt tahu.
takziah untuk family dia.

ieda said...

takziah buat kawan adik , semoga dia ditempatkan bersama golongan org2 yg beriman .. aminnnnnnnnn

~ana~ said...

al fatihah..moga roh nya di tempat kan di kalangan org2 beriman....

syanasaid said...

al-fatihah

ttibe aku sebak terbayang anak dia tu
da la jd depan mata dia
sure dia trauma

Nana said...

alfatihah...
sedihnye...
depan mata plak tu terjadi...

naiey said...

Al-Fatihah..berdiri bulu roma baca..maut mengudang tk kira masa dan tempat.tgh2 drive pun boleh meninggal..apapun sama2 la kite tambah amal dan kuatkan takwa Iman pada Nya...

AziE said...

Innalillah.....memang bergenang air mata. Camne pun kita yang hidup tetap kena terus hidup.

[-suziey-] said...

xpe berterabur pn aku paham..besela otak bercelaru dgn mcm2 bende ko nk taip kan..hehe..

hmm takziah utk arwah kwn ko..kehidupan ni sbnrnya pendek je kan..dan anytime je mati tu akn menjelma..sbb tu kena sentiasa bersedia..bersediakah kita? haih..smga kita mendpt syurga Nya..

liana said...

aku pun sngt terkejut ety..semoga arwah di cucuri rahmat...

eLYies said...

takziah kepada keluarga arwah...

al fatihah

Farra Dhelina said...

ya allh.besrnya ye dugaan dia kak..

al-fatihah..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

al-fatihah ...

Nurul 'Ain Mohd Amin said...

ain pun terkejut mase tahu tu.i remember him and tgk2 ghupenye wife arwah pun seniorku jugak.I hope kak Hawa is strong to face all this.Al-fatihah..

IntaNBerliaN said...

Al fatihah.. kesian dekat anak dia..

mama_umar_maryam said...

tq sumer..semoga fatihah kande dinde sumer sampai ke arwah..

amiraliyana said...

al-fatihah untuk arwah..

tiefazatie said...

al-fatihah utk arwah..

sis..cm ada pernah ifa byk cte kematian cmnie gak..tp xingat katne la..kebtulan kot..

Em's Family said...

takziah.. sedih nyer bace.. anak kecik lagi kan .. besar dugaan untuk isteri dia.. al fatihah

fiezahkecik said...

al-fatihah