Saturday, May 14, 2011

Melayan budak demam

salam =)

jumaat lepas aku EL..1st time nih..blm penah lg aku EL sejak kt tmpt keje baru nih.. ni sumer sebab Maryam demam panas..jarang die demam sebenanye, aku xsampai hati plak nk tgalkan die merengek2, bibir merahh je..las2 g klinik masuk ubat ikut bonbon..puas aku selidik dan kaji apekah sebab die demam nih,rupe2nye nk kuar gigi geraham sekali 2! kt gusi atas kiri dan kanan..adehh..patutlaaa

seharian mmg layan die je..cian plak aku tgk .. selama ni aku mcm stil g keje lagi klu budak2 ni demam sesikit..tp this time aku tgk Maryam demam die panas sgt, xpelah, mama korban EL utk jage anak..lagi berharga nyawa2 mama nih kan ;)

tgklah gamba2 budak demam nih, x mcm demam bile disogok ipad dan men slide..abis thomas & friends Umar pon jd mangse..seb bek Umar macho x marah sgt kt Maryam nk men trains die, kalau x pandang pon x boleh! huhu..

- weee,douglas goes down!!

- eh cam best plak,saye pulak lah

- get set...

-gedebek!

-now the other way around~ ohh,penat giler nk menjage anak dare nih

cara yg aku blaja kalau anak2 demam :

1. sentiasa tuam dgn towel sejuk kt pale dan badan die..mmg klu anak2 aku sgt2 rimas dan xsuke diorg dilap, tp aku xkire,asal panas blh reda sket

p/s: sat g off to kenduri kawen! makan!makan!makan! heheheh

13 comments:

tiefazatie said...

alolo..cian maryam nie..tp cumil la die kak..=)

moga cpt baek dik..

mama_umar_maryam said...

nk tumbuh gg iefa..tp bile time main ilang demam die

ieda said...

huhu skrg nie musim lah dik .. akak nie satu umah semua demam huhuh .. kecuali kakak yg sulung tuu huhuhu

anak2 nie suh minum air masak lebih x nak .. yg kuat minum air masak akak huhuhu

kakyong said...

zety,
sajer lah tu.. nakkan perhatian.. heheh


n3 terbaru kakyong
SJ as rockstar.. does he look like one?
Kenapa blog moms @ ibu-ibu perlu mesra SEO
Jamu mata– gambar drama Nora Elena

~ana~ said...

demam2 pun nmpak comel...:)

SyidaGorjes said...

dlm rumah ada slide? hebat la ko nih. see saw ada tak?

Suhana Shahril said...

Lama x nengok si maryam ni..wah..dah besar yer.Cantik rambut maryam..dah ler perang curly2 plak..kiut nengok

mama ahza said...

haih hilary duff sorang nih...gevamm!

puan nina said...

Danial pun tak suke bile nak lap..tepis2 dan nangis..semoga cepat sihat

tolong vote Danial boleh..?
klik je link ni n like danial

thanks =)

mama_umar_maryam said...

tq sumer..alhamdulillah,maryam dahs ehat,tgal batuk jer

esah - hahahah,hillary duff celah mane wehhh

syida - see saw xde,klu ade aku nk nk open umah aku jd playground nih,hahaha

mama ahza said...

dulu kn aku penah ckp kt kau, aku tgk muke hilary duff terigt kt kau...tp tidaklagi, sbb ade yg lagi sebijik hilary duff i.e. maryam hanina! :D

tiefazatie said...

laa...ble main terus je baik ek..hihi..kanak2 sis..

fiezahkecik said...

hehe. bila letak towel sejuk kat kepala memang boleh kurangkan panas badan tu. :)