Tuesday, May 3, 2011

bila wallet dan hp tertinggal =(

salam =)

apelah punye careless aku nih, tertinggal beg bimbit pink yang dalam tu almost everything ade, hp, wallet,voucer mcD,voucer ayamas,stepler,business card,pen merah, marker pen, lipstik dan kadang2 train thomas pon ader ;p..aku sedar mase aku nk masuk klas pagi td sebab dlm otak dah merancang nk beli brekfes , rupe2nye aku letak beg pink tu dlm beg Maryam dan tinggal kt umah mak sedare aku aka bbsitter maryam sekarang.

seb bek kwn opis kasik pinjam duit dulu utk cover dari brekfes hingga lunch, hahaha, aku siap kate, xper..i boleh bayar skg, gune cimbclicks je..dah tu TAC nye anto ke hp dan ?? * tepok kepale ko zety oii!!! konon xnk la orang kate pinjam duit lmbt bayor kan..hahaha
maka dengan duit banjer yg dipinjam arini dapatlah aku mengisi perut dengan spageti bolognaise rich with cheese beli kt cafeteria...sebumbung byk weh spageti nih, dahla rm 6.90 je..kire blh tahan murahlah utk spageti camni, goreng dgn olive oil yg sehat..byk sosej,keju,capsicum dll..hehehe..

- caye x dah abis separuh, lagi separuh sambung petang karang..byk betul

17 comments:

lia said...

Wahhhh menarik nya.... Makanan sihat yg murahhh banget...

[-suziey-] said...

haih mmg toing la ko ari ni yek..ekekek:D tren thomas pn ko bw masuk klass ek..sumber inspirasi ke? hahhahaa:p minyak kete perlu diisi x? siap2 pinjam ngn kwn duit klu nk kena isi minyak..ekkek:D

Nana said...

hehe
aku selalu jadi kes mcm gini
seb baik ada kwn baik ati
kasi pinjam duit
kdg2 tu aku malas la kuor lunch
dok diam2 haha

mummy_ayu said...

nie kira takde ic, tak de lesen semua la nie..
ha..ikut jalan mana balik nanti..meh kita buat roadblock..
he he he...
memang susah kalu tertinggal benda penting..tambah2 train thomas tu... :-)

SyidaGorjes said...

dalam xde duit bole makan spiral bolognese ek?
aku pun selalu camni jugak,tp tertinggal dlm kete jek.tu pun malas nak turun amik.

~ana~ said...

aku selalu gak tertinggal purse dlm kereta. punya la malas nak g ambik..kenkdg x mkn sbb malas nak pinjam duit org..hah3x..

Mama Lela said...

Ety, bila kita mula tertinggal benda2 penting, itu tandanya...??? he he he...tp usia ety masih muda lagi, biasa ler tertinggal2 benda ni tp kalau ttinggal hp and wallet ni rasa cam x bernyawa sekejap...nasib ttinggal kt umah mak sedare kalau x sure pitam memikirkannya. Anyway, lain kali hati2 sis...

mama_umar_maryam said...

lia - tulah,aku ade gak konon niat yg beli olive oil,tp ntah bilee

suziey- aku mmg ting tong weh,segala mala ting tong..seb bek minyak dah isi full,gune smart tag,muke berlagaklah lalu hiway tp sesen tadak ;p

mama_umar_maryam said...

nana - seb bek kite disayangikan?hahah

mummyayu - hahaha,masalahnye thomas tu buat berat beg aku je !!hahaha

mama_umar_maryam said...

syida - hahahaha,tulah,tp baru rm6.90 menu sehat dan lazat tuh..mehla dtg cafe kolej aku,international weh,rest iran pon adaaaa

ana - hehehe,klu dlm wallet ade rm5 xpe ana..kalau ade rm500? haaaa..;p

mama_umar_maryam said...

k.lela - tu tandenye epidural mase banakkan umar blm abis lagi,hahahahaha..ety mmg slalu careless skg nih,ntahla..

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

etiey.com© said...

ishh kejadian yang tak suka dan tak ingin berlaku lagi kan..

mama_umar_maryam said...

tq zuwairi .

etiey - hehe,mati akal jap hp tertgal nih

tiefazatie said...

alolo..xpe sis..bkn sllu ttgl purse n hp..nasib baik ada kwn baik bg oinjam duit nie..hihi..sedap lak tu mknn sis!

IntaNBerliaN said...

nasib abik ada membe nak bg pinjam duit..

fiezahkecik said...

pergh! boleh tertinggal purse n hp lak. brg penting tu.hehe. nasib baik ada kawan yg baik hati bagi pinjam.kalau tak?hehehe