Saturday, May 28, 2011

Dah lame tak pegi funfair

salam =)

siyes x igt bile las g funfair, slalu lalu nmpk kt tepi jalan tp x singgah2..tibe malam td aunty & papa inlaw aku ajak g funfair kt Putrajaya..apai x dpt ikut sbb ade meeting..oh,sungguh bz YB apai tu ;p bile smpi Putrajaya mmg bykkkk ketelah sbb ade perhimpunan belia tukan, tp seb bek parking dekat jugaklah..

ni antara gambar2 yg sempat di amik..men funfair kt sini 1token = RM 2.50, Umar cume nk main 4 permainan je, yg lain sumer die xnk,heheh, save duit..Maryam lg dasatt, penakut ntah ape yg die takut..aku asek terpikir,camnelah nnt nih mase kt *tuuuuttttt (name tmpt dirahsiekan dulu,hik3)..

Umar kan mmg obses dengan ketapi, jd cume nak nek ketapi jelah..pastu tingin plak nk nek wheel tinggi tuh..aiseh , gayat gak weh..lagi2 mase kt atas tu,bergoyang je angin tiup kiri kanan, ketaq gak aku,hahahaha

-maryam muke cuak,aku cuak dlm hati ;p

-umar dgn nenek,kemain suke

- weeee, we're at the top!!! gayat wooo

-umar depan skali jd drebar train

-muke poyo umar

- train lagik

-tu tangan atuk

-the only game yg Maryam suke

oklah g sini malam2 minggu, nk kate org terlalu ramai pon tak jugak..pas budak2 ni main2, kitorg makan kuew tiaw kt gerai byk2 tu..mkn panas2, mmgla selera kan..then balik...
x pasan plak funfair ni smpi bile, maybe minggu ni las week kot..so,sape2 rs nk g bwk budak2 ke sini kire bolehlah..cume ready $ lah nk tuka token , 2.50 tu kire byk gak,untung btol cine tuh

p/s: khas utk semua kwn2 pembace blog aku ,insyaAllah esok 29/5/2011 sempena sebeday bini apai nih, aku nk buat satu GIVEAWAY utk korang yg sudi dan setia bace celoteh aku selama nih..nantikan yeeeee :D

17 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

zara klu gi funfair layan merry-go-round tu jeklaa..hehehe

ecehhh..nk pi holiday mane tuh..singapore ker..takpon disneyland..ke genting??,,ahahahaha...tetibe sibuk plak kan..=p

mama_umar_maryam said...

Lily-budak2 ni cuak sebenanye sbb xpenah nek ..nk kemane ye,rahsie dululah ;p ngade kan, lmbt lg..

Em's Family said...

I saw ur birthday notice dekat Facebook.. instead of mengucapkan birthday u kat sane, I prefer here at ur blog, sebab i kenal u through blog :D

mama_umar_maryam said...

mira - tqvm dear!! xkesahla kt mane2 nk wish,i hargai sgt2!!

Nashays said...

Alahai maryam..mak nko makan ape laa gaknya masa ngandung sampai ko ske nau buat muka camtu...

~ana~ said...

umar cool je..comel..yang si maryam nmpak benor ke cuak kan nya...heh3x..

eh zety, semalam borthday ko ke?happy birthday zety..moga panjang umur dan dimurahkan rezeki sokmo2 ye..:)

dwimaya said...

cik mek, smlm jd ke pergi carnival mc tu? ade benda menariks di sana kah?

lia said...

1st - happy birthday my dear fren...

2nd - token 2.50 mmg mahai la...

3rd - aku da p funfair tu last 2 week tp ok la, sbb x ramai sgt kan..

Ila said...

mahal gak ek token dia...faiz suka gi funfair..hehehe

Farra Dhelina said...

Salam kak.. fra dtg :-)

dah berabad tak pgi funfair..selalu main game kat situ, asik kalah je..tak penah yg menang hehe

mama tisya said...

mhl tul token tu..mmg cekik darah...hehehe

eh ada giveaway..arini dh 30 dh ni..tgh tgu giveaway nii:-p

ieda said...

akak x pernah bawak anak2 ke punpair huhuhu hubby x suke .. sib baik anak2 x pernah tanye :))

waa GA akak pun dah plan nak wat GA sempena bday anak akak nanti :))

Sidratul Muntaha said...

funfair msih belum boleh pergi...
sedangkan pergi playground pun setot takmo blik..
confirm klu gi funfair,bebudak ni takmo blik!!
ahahhaa...

Nana said...

funfair?
tmpt plg amrul xsuke pg haha
dia kata
duit kuar mcm air..
hehhehe

tiefazatie said...

wah..sempat je amik picture ek amsa naik merry go round teu sis..

IntaNBerliaN said...

wah.. bestnya pergi fun fair.. dulu2 kecik suka jugak tmpat2 mcm tu.. tp yg naik buai pusing2 tu.. dulu berani la.. sekarang dah tak kot.. sbb dah makin gayat pulak.. huhuu

fiezahkecik said...

dah lama jugak tak ke funfair. last tahun bila entah.hehe