Monday, May 30, 2011

Makan daging kat Meatworks

salam =)

hari ahad lepas mama ety dibanjer oleh papa apai bday dinner kt Meatworks..
ntah nape ye, aku suke btol dgn suasana kt SOHO KL nih..rase mcm, eh, malaysia ke nih? hehehe..mase 1st time dtg sini, kitorg makan sushi kt Tenji , don worry sumer sushi halal,ade bykkk choices of buffet,dim sum pon halal, siput babi pon halal ;p..aku tau siput babi tu halal blh dimakan, tp aku xpenah la makan..sekali tnye apai, aiseh..die kate die penah makan dulu kt VS dgn abang die..aku trus diam. xblh bygkan. hahahaha

pd aku, hidangan yg kitorg order mmg highly recommended laaa..sedap wokeh! dagingnye sgt lembut...juicy..rangup..mushroom sauce yg pekat, tulen...pehhhh..xtau la nk describe..ok, aku over. hahaha..yelah, kebanyakan restoren yg glemer2 dgn hidangan steak ni mcm C..,T..,V.. dan lain2 (tidak blh gune nama sebenar ;p) besenyer pricey jugakkan..dan bukanlah kitorg nk jatuh hukum & persoalkan restoren ni halal , restoren ni haram, cume kt MEATWORKS ni, owner die melayu dan islam..so kite support peniage melayu okeh ;) dan 1 lagi, JJCM penah singgah kt restoren ni jugak..

so, meh kite tgk ape kitorg baham



- ni the burfday mama punye, bbq ribs (many ribs,hahaha) kene pilih, nk 3,4 or 5 ribs

- ni papa apai punyer, rib eye

- ni Umar ultraman not bieber anymore punye ;p

- sebenanye ni tgh tangkap maryam

- new hair style, request dipacakkan

- oh, senonohnye gambar ni, maryam nk terjun dr stroller, umar pejam xnk tgk kamera..

oklah, sape2 yg blm penah g sini trylah jln2 kt sini..mmg pusat makanan je kt sini dan ade jugaklah store & centre lain2..tp environment die lain sketlah..bykk lg restoren nk dijajah ni,hahahaha..parking RM 1 je (dlm bangunan), tp klu nk feeling2 valet parking pon blh ;p

24 comments:

Sidratul Muntaha said...

untung ko...
besday dpt makan daging!!
ahahha

[-suziey-] said...

SOHO yg dekat damansara tu ke wei? kalau dr hiway duta bole nmpk tu? hehe aku xtau sgt tpt2 ni..ekekek:p

~ana~ said...

aku dah brp kali plan nak pergi sini, asyik x jd je.hu3x...

CHeeSYaNa said...

tak pernah g lagik meatworks ni.. tapi, tenji mmg terbaek ler.. best buffet kat KL

mummy_ayu said...

wah best tu..nie kira celebrate bday la nie yer..best!!

lia said...

SOHO pon aku x penah p he3.... tp tgk set en apai, aku nak pujuk rayu mr fallah p ha3....

mama_umar_maryam said...

ayu - mkn dageng camni xper, jgn makan dageng sedare sudah,hahahaha

suziey - aah ,dr jln duta blh nmpk,akukan nk bg direction mmg fail lah, apelagi gps ko kan hebat,dtg sini weh,best!!

ana - kwn pemakan2 aku wajib dtg sini nih,hahaha

mama_umar_maryam said...

dayana!! apelagi,buke pose tenji tahun nih!!!!

mummyayu - aah,sempena bday iii ;)

lia - g sini weh, len sket suasana,asek2 shopping mall je,heheh

Nana said...

xpenah lg g soho ni
asik tgk dari tepi jalan je
terlior air lior wei.

eLYies said...

sungguh terliur makanan tu zety ..huhuhu

liana said...

aku dah lame plan nak mkn kat sini ety..tp ntah bile la dpt g..huhuhu

Farra Dhelina said...

lazatnya menu akk tu!! geram tgok byk nya ribs!

mama tisya said...

lpr wei lama tk mkn ribs..yum2..aku tau singkatan utk restoran tu...ehhehe

AyuArjuna BiGoshh said...

chop2 soho ni kat ngan soloris ke...sowilah ambo buto maps hik hik

tiefazatie said...

wah..serius..sgt best sis!xpernah pegi..hihi

mama_umar_maryam said...

nana - pasni blh singgah,nnt aku tepek ade 1 promo milkadeal nih

elyies - lagi2 klu tgh lapo,mcm singa je mkn

liana - klu bile2 korang dlm kete hala2 ke kl,singgah je,klu saje2 nk plan mmg payah sket,heheh

mama_umar_maryam said...

farra - tulah , mase sampai tu kan ,eh mcm xabis je..sekali,licin daaa

errynn - heheh,restoren2 tu kan fav kite jugak ;p..tp skg kitorg kurang sket mkn kt situ,dh jmpe port baru ni ;)

ayuarjuna - ye sis! soho KL= solaris

mama_umar_maryam said...

iefa- nnt bile2 dtg kl singgah sini k ;)

etiey.com© said...

tak pernah makan lagi kat sini... sedap erh? suami suka benar dnegan menu cam gini

tiefazatie said...

insyaallah kak..akan ku jejak gak..hihi

syanasaid said...

dekat da ngan opis aku ni
bleh ajak syarul
eh tp rege dia mahal idok??

IntaNBerliaN said...

Wah.. nampak macam sedap je... ni yg buat teringin nk makan jugak ni.. hihii

mama tisya said...

lama tk mkn ribs...rindu

fiezahkecik said...

pergh! sedapnya! best best! tiba2 rasa lapar malam macam ni.huhu