Wednesday, March 2, 2011

tibe tibe rase menyesal plak..

salam =)

korang penah x tibe2 kan mcm menyesal je buat sesuatu atau deduatu hahaha yg mule2nye igt everything will run smooth and okey?

haa..skg perasaan jahat tuh dtg kt aku..betul..pastu rase mcm nk marah kt diri sendiri pon ye..
ape 2 bende yg aku rase cam nyesal tu?

1. sambung blaja
2. buat part time

haaaaaaa....mmglah org akan komen itu dan ini..klu tgk btol2..dua2 perkara yg aku nyesal tuh sebenanye akan mendatangjan hasil yg besar utk aku..tp skg ni aku rase mcm nk kerat 18 badan aku ni haa..


oklah..saje je luah perasaan tu..don worry, zety yg ade "gegelung atas kepala" masih berfikiran waras dan masih t.a.b.a.h ;)

24 comments:

CHeeSYaNa said...

aku pon nyesal sambung belajar.. lagipon, takde apa beza pon in terms of gaji if aku sambung belajar

cikmOt said...

bertabahlah...all da best to you

AyuArjuna BiGoshh said...

u can do it zety..malaysia boleh..zety lagi bolehh!!!

~ana~ said...

aku kenkdg rs jugak nak bahagi kan badan aku ni ke bbrp bahagian, cth nya; satu bhgn masak, satu bhgn kemas rumah/mop lantai, satu bhgn lipat kain, gosok baju, tido dan lain2 lagi..hah2x..

sabo yea zety, kayuh pelan2...insyaallah hasil nya buat ko senyum ke telinga nnti....:)

mummy_ayu said...

saba zety..yo can do it..nad kalu mcm tak larat tu pikir..org lain boleh, eknapa kita tak boleh..so..caiyok! caiyok!!

eLYies said...

xpe zety..teruskan je..nyesal tu tolak tepi...janji kemudian hari nampak aper yang kita perit melaluinya dulu2 kan

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah smbg lagie lukisan ko nih zet .. bisanya penyesalan tue dijadikan panduan & kekuatan utk tempoh hari2 mendatang ;-)

Mama Sohayl said...

Kak, same situation here..Cuma sy fulltime & tak mkn gaji..Hidup agak sulit tapi wat2 rilek je sokmo..Yg penting, hepi slalu. Jgn pk yg susah, pk yg senang..Be strong! =)

mama_umar_maryam said...

tq sgt2 korang..ishk..korang nikan suke buat aku touching tau..aku xmaksud nk rase giveup ke ape..cume nk cari medium utk meluah je..korang pon mesti penat jugak & byk rintangan jugak kan..moh kite same2 doa pdNya ye..lebiuols kande dinde =)

mama_umar_maryam said...

dayana - no!no!no! don say thatt..hah,tibe2 tebalik lak,aku bg ko smgt balik,hahahah..mane tau..kot2 xlame ko kt TM tu..kot2 ade offer lain kan..haaaa

izan - tq weh..

ayu- sis,mayb kene tukar tune lepaskan tensi dgn join byk2 contest mcm sis,hahaha,dpt brg habib 6K ke,hahaha

mama_umar_maryam said...

ana - bab keje umah tu pon ye jugak,nak je kerah si Maryam tu lipat kain,hahahhaha

mummyayu - tqvm dear..btol2..mak beranak 8 pon blh buat mcm2kan

elyies - aku tiap2 ari dok bangan je tesis aku dah setel,part time aku lg 2 minggu g nk setel,yehuuuu,tp tgu duitnye pulakkk,aiseh..

mama_umar_maryam said...

diana - skg ni dtg habit lukis katun tu balik,hahahaa,senang

zareen - ok sis..mmg tabiklah sape yg surirumah ni..sebenanye task lebih dasatttttt ->style nazmi raja lawak..hehehe

dbalkis said...

sikit je lagi..chaiyok mamachan (kata sinchan)..

Mrs. Amien said...

chaiok zeti!!!!!!!!!!

SyidaGorjes said...

aku nak meluahkan penyesalan pulak.
menyesal aku tak sambung master+++ kalau tak aku bole jadi lecturer.

KaMaLiA said...

alahai.. dgr penyesalan ko buat aku terpikir nak smbg belaja ke tak. umur dah 29.. huaaa!!! perut makin besar.. pastu nak jaga anak lagi.. ape kate ko buat entry vice versa utk entry ni.. up sikit semangat aku :) heehhe

h4ni3 said...

alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan!
ewahhh =)

hang in there, sis!

ibu_Arifa said...

nyesal?.. huhuhu..napelah tak belajar sungguh2 dulu..waa...waa.. nyesalnyer..

Sidratul Muntaha said...

aku rasa aku dpt agak ler ape yg ko tgh sesal2kan tu.
takper beb..
rezeki tu.
mgm ler kena usaha lebih2..
tpi aku rasa,ni kes letih jer..
sebab terkejar2...
tarik napas...
hembus..
insyaa Allah lapang daad dan pikiran tu.

mama_umar_maryam said...

dbalkis - mamachan ye,klu dpt anak mcm sinchan lg stressss,hahaha

mrs amien - aliddd!!! camen nk jd mcm alid nih,baru skit dah lemah smgt ;(

syida - pas banak ko smbg laaaa..hehehe

mama_umar_maryam said...

kem,aku xmaksud nk down kan org yg mmbacenye,hehhe,nnt aku buat n3 lain plak ye,xper,ko setelkan banak dulu..enjoy puas2 kt german tu haaa

h4ni3- tq doc,nnt saye nk migrain saye amik ubat dgn doc ye ;p

ibu arifa - huwaaa jugak!blaja main2 gak dulu ;(

ayu - blh x aku rase nk hug ko..btol ayu..penat ;(

tiefazatie said...

xpe sis..pasti ada hikmahnya tue..chaiyok!

naini74 said...

Adoyai..tetiba rasa guilty lak panggil buat "pt"? nasib baik zety yg satu masih t.a.b.a.h. Cabaran tue, sabar je k...dapat habuan nanti..hilanglah letih.

kakyong said...

terus kan usaha... dah lebih separuh jalan sambung belajar.. dah byk yg dikorbankan... chaiiyoookk , zety mesti buleh.. buang jauh2 perasaan tak best tu....



Jom join contest Aksi si Cilik Berbasikal

n3 terkini kakyong.com
Makan-makan di rumah baru MakNora
2nd batch : Peserta aksi si cilik berbasikal