Sunday, March 20, 2011

dulu aku ahli kelab komputer =p

salam =)

igt lagi dulu2, mase skolah rendah klu nmpk komputer gabak dalam makmal sgt2 teruja tau! siap sign up jd ahli kelab komputer! mase tu abih hati dah sgttt..bangge kemain klu join kelab komputer tuh! aktiviti pon sekali seminggu je..tp sgt2 fully utilized peluang nk tekan2 keybod komputer tu..sgt2 hargai time xtvt kelab ;)

igt lagi dulu2, mak aku beli komputer..mase tu mak aihh punyela mahal! rasenye nk dekat 8 ribu kot..sebab installment..yelah mane mampu nk beli cash mase tuh..lagilah jakun sbb ade komputer kt umah! abih hati dah mase tuh...rebut2 dgn adek2 aku, gaduh bagai sbb nk men game! hahahaha

igt lagi dulu2, masuk skolah menengah, wahhh dah xyah jd ahli kelab komputer dah, mmg ade kelas komputer, masih jakun lagi dan gembire..taip2 keje umah sumer..dan pakai disket ;)

masuk U, dah mcm xheran sgt dgn komputer dah, hahahaha sebab mmg ari2 24/7 ngadap buat programming! tp aku masih igt, aku bwk komputer mak kt umah ke asrama dan umah sewa aku..wpon mase tu tekebil2 tgk kwn2 lain mampu pki laptop! aku sgt bangge sbb aku grad sbg IT Bachelor without laptop kepunyaan sendiri..aku buat final year project gune laptop skolah mak ;p

dan kini, bile dah keje, dan mmg bergelumang dgn gadjet2..aku mmg xterpisah dgn komputer nih..dari sebesar tv 29 inci sampai ke size tapak tangan, sampai jd tablet pc, aku masih 'ahli kelab komputer' lagi..sekarang ni anak2 aku pulak..dah xheran dgn laptop, sbb tangan kecik tu dah bese gune touchpad , urgh...anak2, mama ni mase awal2 gune touchpad sgt terkial2..tgn memanjang nk raba tikus,hahahah..



motip of the story - kene tunjuk pandai depan students & anak2 aku,hahaahha

14 comments:

Sidratul Muntaha said...

ahhahhaa
ipad seh..
aritu yg dpt free meh?!
tpi ingat blik zmn tu..
murid klu pndai komputer,mcm pandai jer academic.
huhuhuh

SyidaGorjes said...

teringat lagi dulu pakai floppy disc.petak dan besar okeh.
aku masa kat U dah last sem baru beli pc.sbb aku tak blaja IT.more to nak type tesis je.
aku sgt jeles melihat gambar itu taw.

~ana~ said...

haish...jeles tgk ipad si zety nih..bila aku nak dpt seketul ni...

eh ingat lg dulu, ayah aku pun buat installment nak beli pc. punya la nak anak2 celik it. ms tu kitaorg br form 1 kot...gila berlagak sbb kat rumah ada komputer..hah3x..

Ila said...

anak-anak skearang beruntung...sangat it...heheh

Nana said...

hehehe
sama la wei
dlu jakon gile aku cakap ko
g umah sedara
yg ada kompeter
tgn dok gatal taip2
wlpon kompeter tu tak on hahaa

SyaNa said...

hahaa..kelakar la
aku pn gitu la lebih kurang jalan cite
lagi time form 4 buat paper projek konon gi CC nk taip pakai pc
siap hafal cara nk bukak windows tu
jenuh kak phira terangkan
hhaaa

Nashays said...

huhuuu maryam..

cam masa ajer bau...

ieda said...

dulu kita kecik2 x pandai guna dan x kenal pun komp2 nie .. skrg anak2 dah lebih mahir dari kita huhuh .. adakalanya malu ..

syariza09 said...

kat rumah masih pakai komputer gedabak tu...hehehe kenangan woo

h4ni3 said...

maryam pun dah pandai nampaknya tu
menurun skill dari mak dia.. hehehe

Em's Family said...

ahahah. betul betul, teringat zaman sekolah, paling suke, bile ade kelas komputer.. mase sekolah menengah, tau buat power point, huishh dah habis bagus dah mase tu ..

maryam.. amboi kan main kan.. satu jari pun boleh kan

tiefazatie said...

haha..lawak la ayat sis yg last tue..motip nk tnjuk pandai ek..hihi

kakyong said...

amboi maryam, jd model ipad.. anak2 cilik IT...

mama_umar_maryam said...

tq uols.tulah anak2 skg..yg penting,jgn anggap diorg tau sumer,as parent / cikgu kene guide diorg jugak ;)