Thursday, February 2, 2012

cuti cuti Sabah part 2




salam =)

bangun pagi-pagi nampak kabus
rase malas nk gerak sebab sejuk gile
nak g jalan2 itu memang harus
nk tgk lembu Kundasang dan kawasan sekitarnye

cewahh..start dgn pantun konon..actually hari ke 2 ni kitorg g ke Mensilau nk tgk lembu hitam putih tu dan ladangnye yg nmpk mcm kt New zealand..kitorg sewa van dari hotel tu sbb malas nk drive, so..tempat pertama ialah Mensilau, Desa Cattle Sabah..

















kitorg beli susu UHT kt situ..pehh sedap giler, mcm rase susu HL tu, klu soh minum yg baru perah..aku x lalu kot..





lepas tgk lembu kitorg just merayau2 kt area Kundasang tu, singgah Dreamworld Resort..hotel yg best jugak..pemandangan dari situ mmg canteklah..aku raselah kan x de pemandangan yg x cantek kt sini sbb sumernye mengadap gunung tu..



lomentik x??? ;p

singgah kedai jual bunge



singgah minum jap kt depan kinabalu park



pukul 1 balik ke hotel, dan kemas2 utk cek out ..then kitorg ke Ranau..igt nk singgah Poring air panas tu tp malas le pulak, hehehe..trus g Sabah Tea..wpon cantek lagi ladang teh Cameron tp alang2 dh smpi tu kan..singgah jelah..rembat lah teh Sabah perisa pandan





dari Sabah Tea kitorg trus balik ke KK..aduhaii...aku nikan mmg xblhlah jalan bengkang bengkok..wpon jalan die xlah seteruk mcm kt CH tu..tapi aku tetap xblh nk elak loye..erghh..dahlah stesen minyak susah nk jmpe, sekali dh jumpe aku trus bluekkkk..-jgn imagine ye-

smpi KK dah nk maghrib, check in kt Marina Court Resort Condominium..pehhh..puas hati tgk condo nih..3 bilik tido, 2 bilik air, lengkap dgn dapur, mesin basuh, ngadap bandar & laut ..strategik dgn tourist attraction. harga pon aku rase berbaloi gile! aku booked dgn private owner condo nih..sbb klu booked thru management die, mak aihh..bepeloh beb rege

-amik kt google




Sea view dari balcony

tgh deal dgn aunty tuh









mesin basuh, yeay!! trus basuh baju kotor ;)


malam tu kitorg order McD je, hehehe..x larat nk jalan dah, dan x sabar nk tgu esoknye..snorkeling!!!!!

11 comments:

MrS. F!zA said...

wowieeeee..bila lah turn kami nk smpi new zealand tu..menarik kalo dpt shoot kt situ..haihh

CHeeSYaNa said...

2 kali aku g KK, 2 kali tak berpeluang g Mesilau :( Sekali sebab sesat tak jumper.. Sedih.. Btw, apartment yg ko duduk tu rasa nyer sama ngan yg aku duduk.. hihiih..

mama tisya said...

cantik view kt farm tu ala2 overseas gk kn

::EIDA:: said...

Teruskan update yer.. ida baca ni + amik maklumat mana mana yg perlu~ *ekceli plan ke KK bln 3 ni, kalau jadik...*

Nana said...

heheheh
btool2
xde tmpt kt kundasang yg xcantik
seme cantik kan

~ana~ said...

wow..best nya zety..

zety, ko nmpak makin kurus la....:)

IntaNBerliaN said...

alahaiii.. cantik betoi tempat2 ni.. seronok zt dpt mkn angin je..hihii

Ila said...

cantiknya pemandangan..mcm kat luar negeri plak

ieda said...

bestnya dikk
penginapan dia pun selesa kan ;)
akak plan nak ke sarawak bulan 10 nie ..

Anonymous said...

hi, i'm looking for accommodation in KK in Jul 2012. Just read your blog, do you still keep the aunty's contact number for Marina Courts Condo?
Please help....

Anonymous said...

salam,nak tanye contact marina court tu. hope u boleh bagi..pls email me ainolb@yahoo.com..tqqqqqq