Thursday, February 9, 2012

bajet cuti-cuti Sabah

salam =)

atas permintaan ramai, kih3 .. honestly utk cuti2 Sabah kalini aku idakle poyo dgn itinerary dan print 3-4 mukesurat .. advantage cuti2 kalini sbb ade maksedare/acu apai yg dok kt KK ..

so here we go..the $$$ storiessss

1. Return flight by AirAsia for 4 pax = approx. RM 600+

tips : see, kt tiket je kitorg dah save bykk,hehehe..apelagi, beli time promo ler..klu xsilap kitorg beli bln mac or april tahun lepas, terbang bln jan aritu..hehehe

2. Sewa kereta saga bml auto for 4 days & minyak = approx. RM 400

tips :kete sewa ni dpt contact dari kwn acu jugak

3. Hotel kat Kundasang , 1 malam = RM 240 , tp sbb bwk kad gomen dpt 1 malam = RM 150 ;)

tips :yg ni acu sponsor ;p

4. Marina court resort condo , 1 malam = RM 280 , rasenye dh dpt murah tu sbb rate2 aku tgk kt intenet harga utk tahun 2012 mesti stat dgn RM 300 .. so dok 2 malam = RM 560

tips : cari private owner kt mudah.my

5. tiket2 masuk Kinabalu park, Desa Cattle kat Mensilau , naik bot, snorkeling, parasailing , cukai pulau = approx. RM 350+.. utk 4 dewasa, 3 kanak-kanak dan 2 budak kecik saye

tips : aku pon dah xreti nk kire, sbb ade yg acu byr, ade yg kitorg banjer ;)

6. Makan-makan selama 5 ari 4 malam kt sane = approx. RM 500+

tips : cari tmpt mkn terbaek saje ;p alang2 dh smpi sini, kenela explore tmpt mkn2 seafood yg best!

7. shopping - shopping = approx. RM 600+

tips : tu yg sng klu ade org KK jd tourist guide, ade je kenal org utk dpt best price ;)

rasenye tu jelah kot, utk kitorg 4 orang ni..pastu banjer2 acu & family jugak, rasenye bwk rm 3000 cukup kot .. what u give , u'll get back, bertambah2 lagiii, insyaAllah .. utk kande dinde yg akan cuti2 ke Sabah or pulau2 kt Sabah tu..selamat bercuti nnt!! mmg x puas tau g sane..till then, happy weekend =D


14 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sabah memang best...last year pergi tak sempat explore tempat2 macam kundasang, 3 pulau serangkai dan lain2..sebab pergi semata2 honeymoon berscuba diving jer...this year wajib rasanya pegi kat tempat2 lain tu...hehe

::EIDA:: said...

TQ Kak... Neway, boleh ke email ke saya pasal kereta sewa tu? hehhe~ HidayahB@jkr.gov.my...

TQ again!!!~

~ana~ said...

ok, dah boleh start menabung la..:)

Nana said...

aku nye tiket lg murah la tp 9 bulan kena tunggu hehehe
klw nk penjimatan terbesar harus la booking time promo kan
pastu duit lain bole banje kt soping, makan

mama_umar_maryam said...

mama damia's - klu berhanimun mmg elok g pulau je,hik3..aritu pon rs cam hanimun kejap, snorkeling pegang tangan, parasailing terbang tinggi 2 org,hik3..jadiklerr

eida - same2 =), sikit je info cuti2 sabah ni..kitorg pegi mame yg smpt je, rilex dan xtekejar2..ok2, blh2..

ana - ko tabung 2 bulan cukup dah ana ;p,hhahaha

nana - tp x lwn penjimatan korang nana, sewa kete dah save byk dah..hehehe

lia said...

aku rindu nak makan daging ostrich kat kundasang.... errr ada kena x nih? ha3

tiefazatie said...

hye sis!waaahhhh!!!rindu kk!!
mmg best gle!xpuas nak jln2 lg kan2...hehe..

sori sis..lama xdtg sini nie..
bz la..xsempat nk on9 sllu..
pnt keje..balik je tdo mandi..haha
weekend duk lepak diam2..haha...

erm..rm3k eh..lama lg la ifa nak balik sbh nie..haha

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

leh thn gak bajet die..
huhuhu, thn ni kena KIV dulu..
byk kena spare tuk pondok baru kite.. ;p

IntaNBerliaN said...

wah.. bajet g sabah pun leh tahan gak ni..hihii

~diAhOntHeblOg~ said...

hi..bestnye cuti2..

note : ade org salah taip kt wall nana ke? die tulis ape? hehe..mak jemah busy body.. :P

Afne said...

aku geram btl x blh log in blog kt rmh adehhh.

weekend lps aku khatamkn entry HK ngan sabah ko. jelessssssssssss

ketikketok said...

bercuti ke CH, singgah di Galeri BiGDee House of Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata. satu-satunya galeri microfungus aromaterapi nano di dunia!

ana said...

hai...saya ana..boleh tak mintak contact number owner marina ni?? thank you..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA