Tuesday, January 31, 2012

Cuti cuti Sabah part 1

salam =)

Alhamdulillah kami sekeluarga selamat pergi & balik semula ke Bangi lepas cuti2 Sabah dari 27/1 - 31/1..

ramai jugak yg kate aku ni xbenti2 berjalan , start dari cuti2 Penang - Hong Kong- Kuala Tganu - Sabah ;) ..ngade x klu aku kate tu sumer x sengaja ;p ..yg cuti2 Penang tu main ikut je pakcik kitorg..yang Kuala Tganu tu sbb adek aku tibe2 ubah date nk tunang..jadi, sebetulnye..yg betul2 plan ialah cuti2 HK dan Sabah .. apepon,pinggang masih lenguh t_t .. dan aku blh katekan , pasni kene tgu berbulan2lah utk next cuti2..ehhehhee...insyaAllah..ade rezki kite jalan lagiii..seronok sgt menikmati keindahan tempat orang ni..

apo pjg bonar intro ko ni...mehlah trus citer psl cuti2 Sabah..kt KK ni mmg ade maksedare apai yg kitorg panggil acu (sbb maksedare yg plg bongsu) dok kt sini, hasben acu mmg org KK..jd, aku sedikit rilek dari menaip dan merancang itinerary ..sbb aku mmg bergantung harap kt acu nilah,hehe..

sepupu2 apai & anak2ku

27/1/2012 - flight kitorg smpi KK dah pukul 9.30 malam..so, bermalam kt umah acu je..then, kitorg tido hotel & condo utk malam2 seterusnya smpilah kitorg balik..mmg kitorg ajak skali family acu utk tdo dgn kitorg sbb kitorg kan suke ramai2,hehehe..lgpon kami mmg close dgn acu..ate makmertua sedare...kih3

28/1/2012 - sewa kete saga BLM dgn kawan acu, 2 kete gerak ke Kundasang..spjg perjalanan tu mmglah best pemandangan ciptaan Allah ni..mmg jakunlah nk tgk gunung Kinabalu tu..







stop kejap kt Nabalu park utk amik gmbr kt port yg membelakangkan gunung..tp gunung ni slalu ditutup awan



then kitorg masuk Kinabalu Park, tmpt utk orang2 panjat gunung .. kitorg singgah kt Timpohon Gate, point pertama kire mcm entrance lah utk daki gunung.. aku kalau orang bagi 3 juta pon blm tentu setuju nk daki gunung nih, hehehe .. kt Timpohon gate ade 1 port utk tgk gunung dgn lebih dekat..









2 pendaki ni baru tibe..pehhh

pastu perut pon dh lapar, lunch kt pekan Kundasang..best woo, dingin2 makan chicken wing dgn sup...










kitorg check in kt Mount Kinabalu Heritage & Spa..mule2 nk dok kt Pine Resort tp fully booked.. amik 2 bilik yg connected.. hotel ni btol2 atas bukit..klu dari bwh nmpk aku mmg gayat lah



view dari bilik, mcm kt Switzerland plak ;p







ada bath tub tp sbb sejuk, mandi lap-lap je ;p


specialty hotel ni ada tmpt utk tgk gunung dgn lebih dekat, mmg sayuuuupp mate memandang..btol2 terase kebesaranNya t_t













malam kitorg x buat ape2, just rehat n tdo..penat drive dh masing2 sbb dari KK ke Kundasang it took almost 2 jam 1/2 jugak.. dinner tapau je kt restoren kitorg lunch tadi ..ok, nanti aku smbung part 2 ye :)

10 comments:

syanasaid said...

rindu sabah bah
heheee
aku insya Allah pegi july ni

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiiii..tgk entry zety ni buat rasa nk ke kundasang lagilah..huhuhu..kebetulan dulu pergi dari sandakan..KK mmg lom jejak lagi..hmmmmm..kena buat perancangan nih..hihi

nway, suka suka suka sgttttt sume gmbar yg berlatarbelakangkan gunung ganang..and Mount Kinabalu Heritage tu cantek resortnye..mesti mahal kn..kitorng dulu dok Kinabalu pine jek..=p

MRS. K said...

last aku pegi sabah 5 taon lepas.. perghhh

AyuArjuna BiGoshh said...

tahun ni plan nak pergi sabah :)

Nia said...

isk..cantiknya!! subhanallah.
teringin nk pegi Sabah jugak! :)

Syida said...

2x aku pegi sabah tp tak pernah smpai mt kinabalu. =P

dbalkis said...

sama port tpt aku amik gamba tu kat pelantar kinabalu park tu..

best tgk resort spa tu..apsal dulu aku x perasan pun kewujudannya..hehe..sevey x abis la tu..

Nana said...

hehehe bez gile dia nye otel
view gunung kan
aku dok chalet xde view gunung
dia di bawah kaki bukit
nampak utan je hehe

YaYaNsMuM said...

Rindunya nak balik sabah...:(( Salam perkenalan, :)

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
WhatsApp : +6282282222896
WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282282222896
Call : +6282214441280
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA