Sunday, January 15, 2012

day 3 and 4 final part in Hong Kong disneyland

ok sambung citer firework show tepat kol 8 malam.. tibe2 cam ramai plak orang kan tgu kt depan castle tu..kitorg pon carik pot yg agak2 cantek utk amik gmbr.. mule2 castle die berlampu2





pastu firework bersambung2 diiringi lagu2 disney














lepas abis je show, sumer org berpusu2 kuar dari disney tu menuju ke tmpt train..fuhh..kitorg tarik nafas lega sbb xyah nk berasak2 rebut train, just nek shuttle bas yg mmg dah tgu utk balik ke hotel disney hollywood ;D ..amik kunci bilik dulu ..bilik 9682..i mish uuuuu



naik lif pon suare mickey mouse



bukak2 je pintu aku rase luasnye mate memandang, hahahaha, mau x nye..2 malam dok bilik sempit..rase cam masok sorgaaa..hahahahah



baby crib tu utk Maryam, hotel kasik free je ;)


trus bukak tv channel katun,katun,katun




view dari bilik nmpk disneyland sikiitt je

as usual, akukan suke amik gmbr toilet,heheh






curtain nipon rase nk rembat je
-pool tutup, berkubang kt bath tub jelah

*tips : mmg hotel ni tau kot residence mesti nk bwk balik something or byk thing dari hotel as souvenirs, hik3..so,awal2 lg diorg mmg bagi kunci bilik, selipar bilik, toiletrist dan deco2 lain ..aku mmg aim langsir kt toilet tu je..haihh..pa'kal je iman aku tebal,hahahaha






jom jalan2 area hotel..
byk arca mickey mouse ni keliling hotel check in desk tmpt rehat kt lobby tmpt tgk tv utk budak2 ada child room utk main2, Malibu toy shop
ade 3 restoren kt hotel ni,tp 1 pon kitorg x masuk,hehe


- dlm hotel shop -pool tutup sbb winter,sejuk sgt ;(






kitorg kuar dari hotel dlm kol 12.30tgh, amik cab sbb malas dah nk nek train,heheh, kene caj HKD123 ..trus ke citygate outlet utk shopping time!!! citygate outlet ni mcm JPO kt johor tulah, tp klu nk less bykk sgt xdelah..but still, murah rm100+ lah camtu dari Msia ;)


mmg byk shopping complex kt HK ni, tgal sempat pegi ke x je..so,last day singgah citygate sbb sgt dekat dgn airport. luggage kitorg letak kt starbuck so adek aku tgulah kt situ ..kenelah order secawan dua kopi sbb nk dok lame kt situ,kih3..aku rase starbuck ni strategik sbb dekat dgn stesen bas utk ke airport



antara view dlm citygate, kecik je mall die, ade 3 level , ade foodcourt sumer


antara hasil rampasan, hik3

*tips : utk ke airport dari citygate just amik bas S1 dari depan starbuck tu, sorang cume HKD33 sahaja..perjalanan ke epot dalam 10 minit. Kalau naik Airasia, please stop at Terminal 2 utk check in luggage, lepas tu utk departure kene naik airotrain die menuju ke Terminal 1. Sila rujuk no gate utk berlepas kt screen yg mmg sedia ada kt situ..jgn silap tgk, mcm kitorg, kene naik train 2x utk smpi ke gate no 47.

alhamdulillah..aku blh katekan misi bercuti2 plan sendiri ke HK city & disneyland berjalan lancar..wpon hasbenku x dpt folo, tp berkat doa, keizinan,keyakinan dan duit banjer die,hik3..aku berjaye jugak mengharunginye..anak2 pon syukur sgt2 x delah buat perangai teruk2, rengek sket2 tu normallah..seronok dpt sponsor & bwk mak hajjah dan sorang adek aku utk cuti kalini, dan insyaAllah jika dimurahkan rezeki akan dibawa seluruh keluarga utk cuti2 akan dtg..kan kitorg mmg suke cuti ramai2 ;)
aku blh katekan bandar HK ni sng nk travel dan mmg bykk signboard especially in English utk tourist, public transport pon mmg efficient!

utk yg nk tips lebih details & itinerary aku, ade softcopy bagai blhla emel..sikit2 tlg tu blhla..heheh, tempat pon byk xcover mcm cabel car ngong ping,Macau etc. next time maybe..next entry aku akan btaula sket2 baper byk aku spent duit kt sane & bajet,blhla kot2 kande dinde nk refer..okay..caucincauuu

p/s : TERIMA KASIH BYK2 PD YG SUDI JOIN GIVEAWAY SOUVENIR HONG KONG TU YE, AKAN UPLOAD GAMBAR ADIAH2 DULU DAN AKAN ANNOUNCE PEMENANG2 :)

11 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kalau ko seludup langsir tue ..hotel tau ker ..heh..heh... aku rambang mata tgk brg2 hotel mickey tue ;-)

mummy_ayu said...

mcm tau2 je pihak hotel kan, kasi souvenir..walaupun takde langsir tu...bestla holiday korang..mesti Umar & mariam happy sgt2..

PriNcEss DiLLa said...

bestnye.....

Nia said...

perghhh,..bestnya Zety. Part paling best bile hotel tu siap2 dah bagi souvenir tu..hehe.
rasa teringin lak nak pegi..isk..

~ana~ said...

wahhh....best nya..suka bc kisah ko g melancong ni..lengkap semua info..nnti boleh pinjam kat ko..mn tau kot2 nnti ada rezeki terpijak, bleh la g jln2 kat sana..:)

Mama Lela said...

Salam. Ety, seronok tgk percutian Ety ke Hong Kong tu...Berapa ya belanja semua sekali ya? Nak bajet gak, iyala kak lela kalau nk pergi 'segerabak' hi3

Nurul 'Ain Mohd Amin said...

kak zety!bace akak punye entry pasal hong kong buat ain rase nak ke sane balik! last time pergi memang tak puas sebab ade detour ke shenzen..so terkejar2..hong kong ni memang ain aim nak pergi lagi sebab memang best
!

mamazana said...

zety! thanks for sharing the gooood info pasal cuti2 ke Hong Kong ni. Kalau2 kak zana ada rezeki nak ke sana, bole la kak zana mtk details & itenary ek...

e.l.i.z.@ said...

br baca part ni dh rasa best...x tgk lg hotel bajet ko tu..hotel sorgaa ni luas bagai sbb mahal kan ekekek saje caj mhl² sbb dh skali ngan brg yg dorang nk kasi tu hihih

ko emel kt aku skali buley..tingin la nk ke HK gak..mcm affordable la jgk kan

kru131@gmail.com

Mr.Aloya said...

Salam,

Seronok dengar cerita pengalaman pegi HK.if you don't mind,blh x send saya your iternary. Really appreciate if u can give me as soon as possible sbb my family will be fly to HK early 2013.

Btw, ini email saya mr.aloya@gmail.com

Thanks

cdalan said...

Boleh email iti boleh? norshahida.sahlan@gmail.com