Sunday, July 31, 2011

jalan-jalan pre ramadhan

salam =)

Alhamdulillah selesai lg 1 part cousin apai bertunang..ke Ipoh la sumer ye..utk aku & apai kalini, kali ke 2 kitorg exit tol Jelapang, mase bln 6 lps pegi kenduri kawen kwn kitorg..yelah, dah turn umo budak2 ni plak tunang & kawen, taon depan insyaAllah adek2 aku plak..sekali 2 ko..adehh,pensan wedding planner ;p (i la tuh)..

kesahnye kami ke rombongan dari pihak kitorg (lelaki) ke Ipoh dlm 17 kete, umang aiii,rase cam nk soh nikah trus je senang,hahaha..nk wat camne, famili mmg ramai..tp konvoi ramai2 tu yg bestkan ?
pas abis majlis kitorg berpecah2 la nak balik, utk aku & apai kitorg share kete dgn maksedare naik exora, best naik mpv ni klu ramai2..aku pon best sbb anak2 aku sume xnk dgn aku,melekap je dgn nenek2 sedare diorg..sedap i mkn kenduri ;p -ok, sambung..tgh on d way tu aku saje je cucuk2 apai ajak nek cameron,sbb lalu simpang pulai tu kan..pastu aku juallah name mak sedare yg naik dgn kitorg tu konon nk beli sayur lah,kaktus lah,stoberi lah, hehehe..strategi menjadikkk..bedezup kitorg naik cameron, yeayyy!!

aku pasan klu masuk tol simpang pulai naik cameron jalan die agak senonohlah, aku blh tahan lagi..tp jalan balik apai lalu jalan lame, muntah belahak aku..adoiii, tobat kali ke 2 nih! tobat kali pertama aritu rasenye ade aku luahkan kt blog,dahla tengah2 malam bute aku soh apai benti tepi jalan,pastu aku muntah! anak2 aku dh tdo..pehhh,mase nk muntah aku aku xpikir apedah,sekali pas rase lega tu..tibe2 baru tingat, ayoyo..kiri kanan hutan..gelap plak tu..nk pandang ke depan pon aku x brani,hik3..

aku sebenanye mmg ade plan nk tdo sini pas kenduri, tp sbb bwk maksedare kitorg dgn anak2 die,xpatutla kot kan memasukkan diorg dlm agenda bermalam kitorg,lainlah klu plan kan..so dari kol 6 ptg sampai ke dinner kitorg kt cameron tu..dan sgt jeles dgn cousin 1 lg yg unplanned utk bermalam kt Strawbery park resort..sebenanye bile die dgr apai naik cameron,diorg pon nk folo..last2 diorg yg tdo situ..kitorg balik t_t..

so adela sikit sepupu kitorg amik gambar, oh ye, klu nk tau, dari shawl bunge2 ros tu, ke tshirt i love cameron dan jeans senteng apek jual, aku bli kt pasar malam Brinchang..sebab, Maryam muntah kt aku dalam kete t_t..dan letak gambar aku sayup2 kejauhan tu sebab aku nmpk demok giler pki shawl tuh!!! arghh!!!! tekanan!!!!

maryam jd drakula dlm kete

men kt playground dulu

pastu minum teh tarik kt ladang teh Bharat


dinner kt Strawberry park resort,makan kt restoren Thai, x abis pon aku makan


p/s no 1: gambar hantaran tunang kt kamera org lain..dari pihak kitorg konsep garden gitu ;)

p/s no 2: sahur pagi ni plan nk masak tempe + bilis berlada, goreng drummet..sekian

5 comments:

SyidaGorjes said...

wow!dah lama aku tak pegi cameron, berbelas tahun ada kot.

Nana said...

wah sempat lg jenjalan cameron ek hehe

~ana~ said...

wah...best nya g cameroon....bila aku nak g balik nih..

eh zety, kalau ikut tapah tu, jln dia mmg haru biru..bengkang bengkok mcm ular kena palu...tobat xmo lalu situ lagi...tp kalau lalu siang best sbb boleh tgk air terjun lata iskandar..:)

Sidratul Muntaha said...

sempat lagi ko jln2 yer..

zety..
selamat berpuasa yer
jalok ngapuro seng akeh..
eneng salah silap
arep dimaapi...

tiefazatie said...

pergh..lama gle x gi cameron sis..hee..

bese la teu sis..muntah ble jln cam ular kena palu..tp..lama dh kot xlalu sna..hee