Tuesday, August 2, 2011

Akhirnya membakar dan hati terbakar

salam =)

rase nk palu kompang je nih, semalam beberapa jam sblm buke akhirnya aku kuarkan jugak oven baru dari dlm kotak die..idung kembang kuncup nih,hns.. hns.. hns.. sambil otak dok menghapal resepi instant dari makcik aku .. bajet nk buat butter bread puding, tapi rase cam blm hebat lagi, makanye..buat ajelah bingka roti tabur kismis..hik3..xkesahlah weiii, asalkan terasmi jugak oven aku di malam pertamanye, kah3!

- gamba ni pon nk amik ;p



nk resepi jugak ke? alah...malu i..xyahlaa...hahahha..nk letak jugakla,manela tau ramai spesis yg mcm aku ni..tau nk senang je

bahan-bahan :
1. roti, dicarik-carik
2. susu low fat
3. telur sebijik
4. gula
5. perasa vanila
6. kismis

cara-cara :
1. sapu planta kt mangkuk tu dulu kasi x lekat
2. carik-carik roti
3. tuang susu low fat,kasik roti2 tu kembang
4. pukul telur + gula + planta sikit
5. tuang ke dalam acuan roti
6. tabur kismis
7. jgn lupe panaskan dulu oven dlm 5 minit, cewahhhh
8. masuk oven, api atas bawah 160, time 60 minit

- alolo comot2 bucuk2..

rasenye kene buat jugak kastard sos baru lazat berkrim, hehehe, xper, next time..dpt baper bintang semalam ? 4/5 star apai kate, klu ade sos kastard baru full marks ;)

kes hati terbakar plak, 1stly sgt2 terima kaseh kt kande dinde yg sudi vote gambar Umar dlm kontes Enfagrow & mix fm tuh..tp aku agak bengang sebab entri video Umar dikuarkan atas alasan Umar pki pempes, penganjur xmo ade gambar pempes,botol susu,susu..hmm,xde rezeki nk wat camne kan..ikutkn aku baca t&c die,xde plak ade statement camtu, cume die xbg peserta join mane contest dgn competitor lain mcm dutch lady etc.

aku emel kt mixfm tanye awat kuarkan entri aku tanpa notice? lempang kang..* tipu,aku xtulis camtu..pas aku emel baru die reply..in a way aku redha la jugak..sebabnye video tu ade nmpk aku x cover kepala aka x bertudung..ade hikmah disituu =)

dan aku nk say thank you byk2 kt nana yg sudi tlg aku letak entri raih vote kt blog contest die, it means soo much to me..yelah, Umar satu2nye anak melayu kt situ..nk lawan cine2 yg nnt tibe2 je blh dpt ratus2 vote dlm sehari t_t dowh..hrp2 organizer tu bijakla menangani fraud2 tu..

KEEP ON VOTING YA KANDE DINDE, SAMPAI 14 OGOS NI!! tapi kene pki lappy/pc/tablet/smartphone yang lain-lain, xblh gune 1 jenis je..huhu..

13 comments:

Sidratul Muntaha said...

mudah2han ade rezeki weih.btw,sila gi blog aku yer..baca2lah ape yg ptut.yg tak ptut tu jgn bace.nnti ko sedih sbb tgh pose.(baca entry2 lama.)
jgn sengih2 mcm org gila udah la yer.
ekekeke...

mama tisya said...

hah dh rasmi oven br...tp btul la ada sos kastard lg kick

~ana~ said...

hari ahad br ni aku sempat buat puding roti kuah kastard..yummy yummy....

teringat puding roti makcik ko tuh...uish.....buat la guna resepi makcik ko tu plak zety...

nnti aku vote lg umar tu..x patut betul la diaorg buat gitu...huh

Nana said...

hehe ur welcome...
adeh..bikin terlior wei.
ha...lambat lg nk buke ni hehe

SyidaGorjes said...

oven aku dah bungkus balik masuk kotak.tak kose aku nak kluakan balik.tunggu peknen lagi, baru amik balik oven tu.
peknen lagi? oops!hehehe

lia said...

aku nan-ado oven, dat y x masak...

*alasan x nak masak*

;p

Farra Dhelina said...

ewah ewahhh..dah keluar dah ovenn..nmpk gaya ada kuih raya versi kak zety lah ye..hehehe

watyz said...

wa..puding roti. cam nk wat je nanti. tp x tau bile. hehhe

Nashays said...

aku dah vote..aku pakai laik ajer..insyaallah klu rezeki umar x ke mana...

OMR (Rose) said...

nampak sedap je ^_^
ok..pas ni saya vote Umar.
BTW, mama_umar_maryam won my GA Baby Avon

http://ibuaqifatheart.blogspot.com/2011/08/dan-pemenangnya-adalah.html

Nanti bg address utk pos hadiah ye...
Salam Ramadhan Al-Mubarak ^_^

Lily@MamaZaraZareef said...

eahh..berjaya membakar..syabas2..hehehe..kite jugak tk dpt2 nk beli oven..tkde org sudi nk hadiahkn..=p

tiefazatie said...

wah..rajin sis nie memasak..ank gak..hihi...

xpe sis..chaiyok2!

mama_umar_maryam said...

tq sumer..encouraging words..love uols!!!