Tuesday, August 16, 2011

65 balang biskut raya

salam =)

uishhhh..65 balang tu bukan lah ade kt umah aku ye..65 balang tu ialah, biskut raya maksedare aku yg berjaya dijual tahun ini oleh aku..alhamdulillah sgt2..aku siap say sorry kt maksedare aku sbb bilangan taon ni x kencang mcm taon2 lepas, pernah aku buat rekod jual smpi 100 balang..zaman kegemilangan tu..hehehe...lagipon aku skg kt opis baru, x rmi melayu lorr..tp happy sgt2, tiap2 kwn yg rase tester biskut comfirm beli 2-3 balang atleast! hrp2 berkekalanlah diorg suke =) .. yg kwn2 opis lame pon xlupe order jugak, diorg dah biase sgt dgn biskut2 makcik aku tuh

aku suke sebenanye tgk org2 meniage nih..aku sendiri pon ade getik2 meniage jugakkan, untung rugi tu blkg kire, pd aku, bile customer tu happy & puas hati dgn barang yg diorg dpt,wpon kdg untung 2 hengget je , ttp aku puas hati..daripada untung byk2 tp customer asek komplen je, brg x dpt, brg lmbt xde alasan kukuh..hati x senang wooo..penah terpikir aku nk meniaga kt PARAM tau x..siap berangan nih, nk jual 2 bende je..sambal kentang bilis dengan sotong ungkep aku tuh, 1 bekas letak lah RM 3-4.00 ke kan..sotong mahai tuh..bukan sotong lembik kecik ..hahahaa..see, smpi tahap tu aku berangan..manelah tau, 1 ari nnt..insyaAllah kan =)

oklah..utk kande dinde yg meniaga bln mulia nih, i wish u all d best! mcm nana (biskut sarang semut), waty (jus oren guava) dan sumer2lah.. penat mmg penat..tp happy kan ?

15 comments:

~ana~ said...

aku pun nak meniaga tp x reti nak meniaga..camna tuh..hu3x..

mummy_ayu said...

bestnya berniaga..ayu buat sendiri makan je..order lagi ada..

IntaNBerliaN said...

wah.. byk tu smpai 100 balang.. pndai bisnes nih.. hihii

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pergghhh.. cayala ko zety..
ai sebalang pn dh jenuh!!!
thn ni, sepertimana thn yg lepas2..
heheh, kue tunjuk2 aje la.. ;-p

♥cikmOt♥ said...

eh, naper aku tak tau ko jual kuih...ishh...memang tak patut ar ko ni..pinggirkan aku weii...sob sob

Anum said...

seronok kan berniaga

watyz said...

even ko x buat, ko tlg jual kan pon kire ko niaga gak... :)

**sempat promote.. tQ2..

h4ni3 said...

jual kat param bangi tau.. senang sket nak pi beli. hehehhe

Nana said...

aku lak total tempahan tahun 61 botol dah berjaya siapkan dah semenye semalam..jadi arini balik keje bole rest klw tak tiap2 ari rutin aku smpai umah tuko baju tros wat kuih nk rest pas buke la..penat tp berbaloi heheh..

Lily@MamaZaraZareef said...

yela..kagum ngan org2 yg pndai meniaga nih..kite spesis tak berani menanggung risiko so mmg tk bolehlah..lom smpat kuar modal dh asyek pikir -ve cmner???huhuhu

ieda said...

aah best bila org beli apa yg kita jual .. akak x buat sendiri pun rasa seronok sbb tahu mereka puas hati dgn biskut2 kita kan :)

SyidaGorjes said...

aku tak penah meniaga kuih kat opis.

lia said...

kuih mmg x pernah tp aku meniaga buah kat pasar malam... ;p

tiefazatie said...

wah..terer gak sis nie bab menjual eh..hihi

e.l.i.z.@ said...

biskut apa? mesti sedap tu