Thursday, August 11, 2011

Sshhhh..rahsie nih..

salam ;)

rahsie pertama ,kande dinde nk tau tak...(bygkan aku tgh terhegeh2 nk bisik kt korang) baru kejap ni td aku berjaya membukak laci tanpa gune kunci...haaaaa...dah mcm ciri2 penyangak dah ni..isk,nauzubillah..rasenye kunci tu tercicir dlm kete sbb maryam main handbag aku smlm, puas akal aku ni mikir camnelah nk bukak ni..kederat yg ade pon hrp tenaga sahur pagi td jelah, dahla berjubah arini,apeke bughuk benar aku nk tertonggeng2 bukak drawer,..last2..terpandang penghadang buku jenis besi tebal tu..apelagii...kurang 5 minit dah terkopak laci tu..aduhhh..don ever tell HR , nnt kene denda t_t..terpakse weh..aku simpan laptop dlm tu..saket pinggang nk usung sane sini, dahla parking agak jauh! rosakla posture body iiiii ;p ..sebenanye aku dah mcm xkeruan x on kan lappy tu..xblh buat keje weh... so, pengajaran,jage kunci baik2! aku ni mmg terkenal dgn ilang kunci nih..lagi2 yg size boleh telan masuk mulut..hmmm..careless!

rahsie kedua...semalamkan aku masak siakap stim yg resepinye makcik aku bagi..alah,ade aku letak kt entri ni ...ade sape2 dah cube x? potong ibu jari kaki la weh klu xsedap! hahahaha..mmg taste aku kuah stim jenis tu..seronok gile bile percubaan pertama dlm idup aku gune periuk stim masak dan hasilnya mr apai puji =) yeay!!

rahsie ketige..ceh,ni bkn rahsie namenye..ni ngade2..petang jumaat ni dgn petang esok kami akan berbuka kt luar...rilek skettt..heheehe..alhamdulillah rezeki, tp yg ari sabtu tu banjer sendiri2 sbb gather dgn kwn2 baik aku since skolah..dan iftar ni mmg acara wajib kitorg tiap2 tahun =)..

14 comments:

Sidratul Muntaha said...

myampah la part buka luar tu.
jeles aku!!

Anum said...

rahsia ketiga
best

watyz said...

rahsia benau tu.. hehehe

mama tisya said...

aku sejak kawin rsnye dh lama tgalkn zaman buka luar ngan kwn2..rinduuuuu

Nana said...

wlpon ko xltk gambo siakap tu
aku dok terbayang depan mata hahaa

AyuArjuna BiGoshh said...

mana rahsia keempat...psssttt

lia said...

aku jeles rahsia kedua...

Mama Zharfan said...

share lah rahsia kedua punya resepi tu heheh

♥cikmOt♥ said...

banyak tul ko ni berahsia..ishhh

~ana~ said...

bnyk betul rahsia..tp aku suka rahsia no 3..:)

Lily@MamaZaraZareef said...

ok..leps ni nak carik balik entry resepi ikan stim tu then nk salin siap2..ehehehehe

Nia said...

hehe,..kitaorg aje la yg tau ni yer..

h4ni3 said...

hahah..
ni dah tak boleh dipanggil rahsia nih ;))

tiefazatie said...

haha..sis nie..comel!