Tuesday, July 19, 2011

Maryam 19 bulan, Umar 3 tahun 7 bulan

salam =)

malam tadi bwk budak2 ni g jmpe Doc.. nk injek Maryam 18 bulan dan nk tgk berat Maryam baper..sebab sblm ni Maryam mcm kurang berat sket..skg alhamdulillah, nmpk peningkatannye..
Maryam x nangis mase injek, rengek sket pastu cpt2 aku ckp, " jom men slide kt luar" trus die kate " jom, caid (slide)" hehehehe..super girl mama nih =)


- nk call doc dulu ade ke x kt klinik nih

- elo doc, u ade kt klinik x? i nk dtg check up nih

so, berat Maryam semalam 10 kg..tgk kt garis berat tu, btol2 kt tgh2..legaaaa...
utk Umar, berat die 18.5 kg skg ni..alhamdulillah, semoga sehat2 aje anak2 mama ye..

doc yg check budak2 ni smlm tgh tunggu hari nk banak, aku dok kate dlm hati, jgn aku jd bidan terjun sudah malam ni, hahahaha..sempat lg kitorg borak sbb doc ni mcm mude dari aku je..preknen anak 1st, siap tnye aku saket ke x, aku dah gelak2, haih, doc tanye patient saket ke x ye..so aku pon jwb ," mmg saket, tp worth sgt2 " ..and she smiled, " yelah, worth kan "..hrp2 dgn kate2 x brp memberangsangkan aku td,blhla kurangkan sket kerisauan bakal mak tuh, atleast aku xtipu diekan ..hehehehe

p/s : tgh pikir cara nk release otak,mental & fizikal (~-~)

18 comments:

♥cikmOt♥ said...

sangat berat anak bujang ko...si anak dara aku...umur 4 tahun tau...tapi berat masih 12kg...adehh...giler slim weii

mummy_ayu said...

alhamdulillah..semuanya ok
Iris bulan 5 hari tu timbang..13.6 kg
Ian pulak 20 kg
lebih kurang je la ...

mama_umar_maryam said...

izan, ayat ko 'sgt berat' tu lawak la weh..ade lg sepupu2 die lagi 'sgt berat' dari die,kih3,yg penting sehat zan =)

ayu - iris mmg bam2,suke tgk tau..maryam mase bb bam2,dah besar makin kecut,tp sejak anta umah maksedare nih nmpk naik dah =)

~ana~ said...

erk...aku x bw lg aqil cucuk 18 bln nih...adoi...femalas la aku ni....maryam...kamu ni comel sgt..geram auntie tgk..

mama_umar_maryam said...

ana - hehehe,blh x mlm td mcm rase nk kuor,dok pikir2 alasan ape nk kuor,jomlah cucuk maryam,hahahha

Afne said...

berat jugak umar ekk. hana br 13 kg. comel ahh maryam :)

Nia said...

ala...maryam! cutenya dia,..cium skit!

AyuArjuna BiGoshh said...

ala ala ala comeynya Maryam... :)

Ila said...

comelnya maryam..nak cop buat menantu leh tak...hehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

super comei dgn tudung mama dia nih ;-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

comelnye mek mayam ni..
okla tu jawapan ko..kang kasi tau "sakit giler.." kang menggelabah plak org tu tak pasal2 terus banak kat situ!

r|nA @ ja|j|na said...

alahai, sejuk betul tgok gamba maryam nilah..cute banget..terletak elok je tudung dia..echa takmau langsung di pakaikan tudung..

SyidaGorjes said...

aku dah lama tak bwk aqid timbang berat dia.yang aku tau,dia memang berat.

Sidratul Muntaha said...

cam mat salleh..
ko mkn ape time metengkan maryam ni zet?!
geram aku nengok.

Nana said...

TAU XPE BAK KATA AYU
CAM MINAH SALLEH
BUKAN MAT LA SEBAB MARYAM POMPUAN HHEEE

watyz said...

comel nye maryam..

tiefazatie said...

maryam sgt comel sis!!

hee..comel je doktor tue g tanya sis eh..die pun neves kot..hihi

IntaNBerliaN said...

MasyaAllah.. comel nya maryam..!! putih melepak..!!