Tuesday, July 12, 2011

project IPAD di Terengganu

salam =)

1stly aku nk gelak dulu tgk ana tulis kt shoutbox aku.." nape x updet blog,aku bosan" pd yg same aku suke dan vangge pon ye jugak ;p..hahaha, wpon sorg je kwn blog aku ckp camtu..tp pd aku, sgt2 rase best!


ok kande dinde..nk share 1 citer ttg projek Ipad kt terengganu ..actually ni abang ipar aku yg involved, aku sbg ahli-projek-xberape-nk-ahli-asek-nk-hrp-free-ipad sgt2 bangge dgn projek under negeri Tganu nih..what a good start kan..projek ni ttg ambil attendance murid , pas cikgu mark attendance gune Ipad tu , kalau ade murid yg x hadir, automatically parent/penjaga akan dpt sms thru hp masing2..cool kan? alhamdulillah pilot projek blh dikatakan agak berjaya, wpon mule2 cikgu2 kt sekolah tu agak mcm janggal sket nk gune Ipad, diorg diberi masa dlm 2 minggu kot utk biasakan diri dgn Ipad tu..puas mak ber fb nyahhh ;p

feedback yg diterima sgt overwhelming dan the best part is, guru2 yg terlibat diberi mandat utk memegang Ipad tu selagi bertugas kt situ..yeay, tepok2! oh ye, cume 1 skolah je dulu yg involved dgn this projek dan besarrrr harapan kami agar projek ni dpt tmpt di seluruh negara ? hmm..insyaAllah..semoga dgn adenye system yg mcm ni,blhla kurangkan sket masalah2 ponteng skolah, dan semoga parent/penjaga lebih aware ttg anak2 ..

doakan projek ni berjaya ke stage seterusnye!

p/s: seb bek kt opis aku punch card pon tadak ;p

11 comments:

tiefazatie said...

omg!sgt best gle!sekolah mana nie sis?ss ka?

lia said...

nak jadi cikgu sekolah tu gak..aci dak?

ngeh3

mummy_ayu said...

wah..best tu....kalu berjaya, harus la banyak sekolah yg follow kot...

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhhhh...cikgu2 dpt ipad secara percuma..beshnyeeeeee...=D

Ila said...

wah,cikgu pun pakai ipad dah mengajar skrg ni ek...

~ana~ said...

zety,

hah3x...ko tau kenapa?sbb semlm aku mc, aku dah xtau nak bw ke mn...
nak googgle pun, xde benda yg aku nak google..hah3x...

eh..sek mn yg 1st kat trg tuh?hebat weh ganu ni...:)

watyz said...

waa..best2. kalo cam ni aku pon nk jd cikgu la beb. dpt ipad free.. hehehe

SyidaGorjes said...

nasib baik dulu masa aku skolah takde projek cam ni.kalau tak, mesti kantoi asik tak pegi skolah.tapi aku dok umah je.tido.hihi

Nia said...

pergh..canggih manggih,..pakai ipad sekrg!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

mai ganu????
kat mane tu laling??/
semoga berjaya ke nx stage, chaiyyyokkk!!!

HaNiE said...

fuhh bestnya!! cuba ko cadangkan 1 staff 1 ipad kat semua opis, so kami boleh punch card guna ipad jek, hehehe dapat ipad free...

btw, tabik spring la kat kerajaan negeri terengganu n ur abg ipar too..