Monday, April 4, 2011

seafood bagan lalang

salam =)

aku blm penah smpi sini lagi, wpon slalu dgr org ckp mkn seafood kt bagan lalang best..
malam sabtu lepas aku & family dtg sini nk makan2 .. ntah camne apai blh kate nk dtg sini..aku x mintak pon ;p

kitorg dari Bangi, so just ikut jalan dalam lalu Salak-Sepang dan jalan lame nk g PD tu ke sini..sekali salah timing lak..malam minggu kan..mmg byk kete wpon jalan lame..adela nk dekat 1 jam 1/2 kitorg baru sampai..fuhh..seb bek telan cekodok pisang utk alas perut

sampai2, area tepi padang yg femes tu ..ape kename restoren tu ..Senandung kot..full house! so kitorg just pegi the other side lah..same je, ramai jugak..beratur, pilih2 mangsa nk dibaham,order nk masak aper dan tunggu..tunggu lagi..tunggu..lamer gak tunggu..huhu..akhirnye, sampai...maka..kite makan sepuasnye ;)..aku mmg aim ketam je,hahaha



pastu aku tnye apai, yang, mane pantai? xnmpk pon pantai, hahaha, kesian kan aku..pastu apai kate, laa depan kite parking tu pantai ler..nmpk x chalet2 tu?



ohh..tu ke..tp tipulah, xmcm yg dlm gambor atas ni pon indahnye,heheheh..rupenye pantai kt sini berlumpur sket ye..tu yg x berapa dpt sambutan sgt..tp utk dtg sini mkn beramai2, oklah..

23 comments:

SyidaGorjes said...

aku suka mkn kat bagan lalang ni.murah banget!tapi nak dtg dr kl ke sini 2jam okeh.baik aku balik melaka terus.heheheheh

~ana~ said...

zety, laki aku janji nak bw aku mkn kat sini tp x sampai2 lg. aku dgr, kedai yg 1st tu sedap erk..xtau plak apa nama kedai tuh..

h4ni3 said...

pasni makan seafood kat melaka lak..
lagi best

etiey.com© said...

memanmgs edap! kami selalu jugak pergi walapun agak jauh dr kl tapi makanan superbbbb!

Farra Dhelina said...

mmg tak best pantai dia kak..gi mkn seafood ok lah..

[-suziey-] said...

umangaih..ko dr bangi dh sejam lebih..mmg jauh giler ler..erkk patutnya mcm dlm gbr tu ke..cantik giler,..mcm kt dubai plak..hehe..sedap x wei..xde pn gbr food..stndrd arr msti mahal gilos kan.

syanasaid said...

aku pernah mkn sini..mmg lama nk tggu turn kalo mlm minggu

mummy_ayu said...

ramai org cakap, seafod kat sini best..tak pernah pegi...

mummy_ayu said...

ramai org cakap, seafod kat sini best..tak pernah pegi...

Mrs. Amien said...

uwa!!peberet alid tu..dulu de gak le 4-5 kali penah g situ..mmg sedap gile!1st time makan pahat masak lemak.hehehe..

murah pon iye gak.. (^_^)

Nana said...

aku mmg tingin nk g makan sini
nanti la
hrp2 smpai juga aku ke sini

Mama Zharfan said...

me pernah mkn kat sini time celebrate anniversary last few years--me stay overnite kat hotel sri msia :)

Mama Zharfan said...

jgn lupa vote yer

JOM vote MZ kalau sudi!

ummiaqeef said...

baru pegi 2 mggu lps tp mcm scary je nak check in kat chalet tu, tgh laut,hehehe

Em's Family said...

tempat yang best nak pergi, tapi mak aiiii, jauh nyer, bercinta nak bawak kete pi sane, mau dua jam, pegi balik , balik zoom terus balik melaka..

tapi itulah,murah!!! ingat lagi bawak adik yang duduk uk makan.. dia belasah nyer cukup2.. tapi still harge murah

Ila said...

teringin nak pergi sini..asyik dengar orang citer je..hrus ajak hubby ni

ummi mien said...

zetty, ko pegi sabtu mlm ahad baru2 ni ke? aku pon ada kat sana ngan bdk skolah. kitorang amek homestay sbb ahad tu nak attend kenduri kawen kawan kitorang. aku mkn kat senandung. sbb situ je murah dan sedap. tp mmg lambat aar servis dia.

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

makan kt cni mmg sedap tp jauh jugak dr unah..sesekali dtg leh lah kn..psl pntai, mmg kureng cun kt cni..tk paham apsal diorang buat gold coast tu kt sana..heheh

Nia said...

tak pernah sampai lagi situ. berlumpur ke? ler..patut la tak menjadi favourite sgt kan.

momguess said...

aku slalu gak mkn seafood kat sini
occay lah
hehehhe
view mlm cantik

mama_umar_maryam said...

korang,sori xsmpt reply satu2..apepon, kesimpulannye, makan kt sini mmg murah compare dgn rest lain! tp sedikit hazab nk smpi,hahaha,kene sabar..hasilnye indah ;)

bab pantai tu mmg pon jenis berlumpur sket,kene ade inisiatif lain utk develop tmpt nih supaya lebih menarik, cewahh

caye tak, makan 8 orang,blasah ketam 6 ekor,ikan rasenye dlm 6 ekor,nasik,sayur,pepahat,air bil total rm200+ je ;)..murahkan!

FARAH said...

kami br pi smlm... doh lerr tersosat nk gi sana.. jam lak tu.. (mungkin sbb ari minggu so org pon berpusu2 ke sana).. dah smpi senandung semalam, fuhh, punyer le ramai.. kene beratur pilih seafud mak ai punye laa panjang.. dah ciap pilih, tggu lerr lepak2 2 jam tggu mknn.. (dlm ati aishh maw blah balik je la.. tp sabor.. harap2 mknn superbb cam yg org kate..) 2 jam kemudian, tgk lauk yg smpi.. err.. cm x de selera jaa.. rase.. OMG!! sume nyer terlebey rase lak... (myb x bernasib baek..=..=')

mama tisya said...

ada plan gk nk p mkn seafood bagan lalang