Tuesday, April 12, 2011

Bibir bak delimaaaa

salam =)

saje nk up topik nih, pompuan tanpa lipstik nih bagai xlengkap lah kejadian,hahaha, tp ade jugak yg just pki lip balm je..tapi aku mmg xblhla xpki lipstik nih, sebab bibir i high mentenen ;p..tapi dalam sehari, cume sekali je aku pki lipstik, haaaa, pas makan ke pas semayang kt opis nih amat jarang lah aku pki lisptik lagi..melainkan ade event2 tertentu lah mcm meeting ke ape ke..

korang pki jenama ape ye? aku penah try mcm2 brand dah, yg jadi keutamaan aku ialah yg halal of cos, yg ade vit E, ade SPF, ade moisturiser, haaaa...xkene byk cekadak tuh, sbb bibir aku ni sensitif sket..



kt umah korang pakai x? aku ikut mood, klu bgn otak dah serabut nk basuh kain 4 bakul say sorrylah nk pki lipstik, ade jugak apai igt aku buang tebiat..tp kdg pki jugak..yelah,kuor g opis blh je mekap2,blusher2,kt umah secalit lipstik xkan xbuleyyy




oklah, sambung keje balik hik3

25 comments:

MRS. K said...

Jrang-jarang-jarang sangat pakai lipstik.. huhu.. entah la.. tak suke

Nana said...

aku pakai brand mrah2 je
silky girl, elianto..maybeline
g keje mmg wajin pkai liptik
kuar jenjalan pon wajib
tp stakat nk g pasar, pasar malam xde la

~ana~ said...

sexy gilos..merah nya mak ngah...:)


aku mmg jarang pakai lipstik nih..malas kekdah nya...biasa pakai time kuar rumah je..kat rumah mmg x pernah pakai la...tp betul la kata ko, nak kuar rumah bkn main lagi berlipstik bagai..xkan kat rumah x boleh kan..pas ni aku nak pakai gak lak at rumah..hu3x..

SyidaGorjes said...

kalau tak preggy aku mmg pakai mekap sume lengkap.tp blom smpai tahap pakai fake lashes (tapi aku ada tau).tp bila preggy, satu pun aku tak pakai.
aku suka MAC sbb color dia yg seswai dgn kulit gebusku.Dior membuatkan bibirku kering.Estee pun sama.
apai+umar+burung = pengsan?

lia said...

aku pakai lipstik masa majlis tunang + nikah & sanding jer he3....

selain tu, aku x pernah pakai sbb aku rimas & Mr Fallah pon x suka pasai susah ank kiss dia ckp kah3....

[-suziey-] said...

hhahah..kadang pelikkan dorang ni..bila kita berhiasa bercantik bernekap kt umah utk deme..deme heran..adeiiii..so skang aku mls nk pkaai lipstik bagai kt umah..keluar umah lg ler jgn harap..hehe

Farra Dhelina said...

huhu kak..sy mmg tak pakai mitik tau..hehe..klu mekap..tang mitik je tak pakai! hehe..

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

heheh..samelah zety..pakai liptik wktu pagi nk gi keja jek..pas makan ke semanyang, mmg jarang giler touch up balik..=p

Afne said...

aku jarang pakai lipstik. bibir sensitif. pakai lip balm je. klu kt rmh takde la berhias sgt. pakai seksi2 tarik perhatian suami dpt pahala hahahhah

Sidratul Muntaha said...

aku tak suke pakai
klu ade..
cap avon dgn mary kay.
tu pun laki aku yg belikan..
ade dulu artistry
mahal nak mampos.
aku beli pakai jimat2
last2 tak beli brand tu sbb mahal sgt.
klu maybelline beli guna duit sendiri.
ade lagi 2 stok lipgloss kat rumah tak abis2.

Ila said...

ila pun tak suka pakai lipstik tp kalau mood datang,pakai lah gak...jehee

mama_umar_maryam said...

mrs K - xpki tp ttp nmpk cun xperrr ;)

nana - aku pon ade ZA punye brand nih,best jugak,lembut je memelihara bibir i ;p

mama_umar_maryam said...

ana - hehehe, pasni same2lah kite cube melawo sket kt umah,tp takot laki masing2 tekejut!

syida - aku blm penah cube liptik MAC,foundation die penahler,tp aku tgk klu pki MAC tu mmg lawoo je hasilnyekan,hehehe,xpe pas banak nnt ko mekaple puas2

mama_umar_maryam said...

lia - natural beauty gituuuu,ker mr fallah takot lagi geram nk kiss klu pki liptik,hahaha

suziey - tp bbirmu semulajadi pink,auw,hahahah

mama_umar_maryam said...

farra - mitik ye,hahahaa,bibir masing2 tough xper,bibir akak,klu xpki,mcm antu kaklimah!hahaha

lily - genggggg..hehehehe,pagi2 tu klu dh brekfes ilang dah xsmpi tghari ;p

mama_umar_maryam said...

afne - hehehe,ape lip balm yg elok?part cekci kt umah tu ko mmg terorrrr

sidratul - ayu,mary kay punye liptik aku suke btol,tp xpenah beli,tgk je org pki,mcm smoooth je gitu,hehehe,laki aku belikn liptik time hantaran kawen je,ceh ;p

mama_umar_maryam said...

ila - ikut mood ye,heheh,xpelah,klu xpki pon cun jugakkan ;)

ieda said...

ermm akak pun sama .. gi kerja dan jalan2 tu wajib .. suke yg light2 jer :) kalau merah sgt , akak lak yg takut

biasa pakai maybeline :))

syariza09 said...

kalo kt opis @ kluar rumah wajib pakai, kalo dak rupa mcm mayat hidup. tapi kalo kt umah tujarang2 pakai, cian cik somi tgk mayat idop ari2 :)

kakyong said...

masa kerja dulu memang pakai.. la ni dah lama tak pakai.. rasanya kalo suruh pakai pun tak kot... lagipun memang takde stok gincu dah.. ;)

mama tisya said...

lawak la..aku pn atleast kena pki lipstik , kalo tk pki mcm pucat..kt umh tk pki la...tp patutnye pki kn...hehehe...pki cap revlon je tkpn maybelline

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

selalunya sy pakai time kuor ngan suami je..sbb da tahu diri ni tak lawa kan..kenela lawakan diri utk somi huhuhuhu

ibuayahdamia said...

wajib pakai kalau kelur rumah..sebab nanti macam mayat hidup tgh berjalan pulak rasanya....hehehe..tapi yg light2 lah..takkan pakai yg merahnya mak ngah tu...hehe

kalau kat rumah tgk mood gak...selalunya pakai lip balm jer..

Em's Family said...

zety, i memang jarang giler pakai lipstick, and akan pakai, kalau mood ok, kalau pi office memang wajib pakai, (eh tadi kate tak selalu kan), tapi lepas solat ape semua, tak kuasa la pulak nak letak balik...

fiezahkecik said...

hehehe. pakai lips balm je :)