Monday, April 11, 2011

award dari Kuwait

salam =)

ekekekek..rakyat Kuwait mane plak bagi aku award ni kan..actually kwn alam maya aku syerah omar yang bagi award utk lovely blog..maceh byk2 yer..ada antara kwn2 blogger aku yg kenal syerah ni , klu asal usulnye dari forum pcm mmg kenallah, hmm..tibe2 tingat kt forum pcm, ape jadik ye? errynn, nana, syanasaid dan sape2 lg blogger yg asal usul dari sane, cer citer apekehainye dgn forum itu skg,hahaha

oklah back to main business, actually aku mmg kenal syerah ni secara maya je, xpenah jmpe langsung..kebetulan plak kitorg ade kenal dan kawan dgn org yg sama..ntahla,samela mcm org lain kot,wpon kenal thru online je tp mcm dah ade kimia gitu..haaa,byk persamaan pon ye jugak..btol x korang ;) ?

yg paling aku igt syerah penah kol aku tengah malam gitu tanye bile nk banak (time maryam) mengekek2 tengah malam buta borak..senang citer, aku suke kwn dgn syerah nih, wpon klu dgr sore mcm minnie mouse tp anak dah 2 okey..cantek orangnye dan anak2nye..agaknye klu jumpe camnelah ye..nangis ker (sebab ape nangis?hahaha) tergelak2 dulu ke..haih, xtaulah, ade jodoh bile2 berjumpela kami nnt..

baiklah sebelum aku tibe2 mcm buat blog appreciation baiklah aku trus menjwb soklan2 utk award nih



Here are rules to abide accepting this award:

1. Post linking back to the person that gave you the award
2. Share 7 random things about yourself :

i- aku hanyalah insan biasa yg dikelilingi dengan orang2 yang penuh dgn kasih sayang luar biasa, cewahhhhh..lahir kt Sgor,sek rendah kt Sgor,kawen dgn org Sgor,beranakkan budak berdua tu kt Sgor, kesimpulannye aku anak jati Sgor, tinggal nak jadi datin seri kt Sgor je hah...hahahahaaha

ii- aku ni orangnye mmg communicative la kot, hahaha, bahasa lembut utk mewakili becok ;p tp xlah becok mane pon..aku blh diam lebih dari 5 jam kalau ade keje byk, or duduk dgn org2 yg x best ;p..communicative ni mungkin berpunca daripada aku aktif masuk pertandingan bercerita mase sekolah rendah dulu, hik3..siap buat gaye kalau jd penyu,mmg betul2 jd penyu, kalau jadi boye mmg gaya x kalah, boye nmpk sure dpt markah penuh!

iii - mase kt skolah aku aktif sukan, mmg setakat kuorkan peluh berbaldi2 atau pon muke gelap dah mcm topeng pon aku xkesah,mase tu xde plak pikir nk kontrol2 jelite ke apekan, tapi ramai je peminat ;p malehla nk citer,ahaks

iv - aku suke makan, yeah..dan aku suke masak lauk pauk, tp yg cepat, ringkas, padat dan lazat! hhahaha..kuih muih atau kek, mintak mahap awal2lah..kelim karipap pon aku x pas dari tabika lagi..ntahler, mayb aku kureng suke keje2 remeh kot

v - aku igt lagi, mase time skolah2, aku punye idola ialah makcik2 aku..dari masuk SBP, aku folo, masuk U (makcik aku yg tick course ape nk amik hahaha)aku folo, buat master aku folo, buat phD? aiseh, masih tersangkut lagik sbb blm setel tesis aku..mmg aku kagumi idola2 aku tu, berkuarge, sebok keje tp ttp blh dpt title Dr..aku slalu simpan dalam hati dan doa byk2, moga blh ikut jejak diorg lagi ..ya Allah..mudahkanlah urusan ku..

vi - tau x, aku bajet aku nk kawen umo 27 tau, haaaa..sekali amik ko,kawen umo 24! dalam kalangan kwn2 aku mmg kitorg la yg terawal! dahla kitorg sebaye laki bini..tapi bkn sbb kene tangkap basah ye,kah3..sebabnye..doktor sakit puan aku suruh! siyes! mayb ramai yg xtau, aku dulu penah ade cysts sebesar saiz bijik kelapa parut tu dah. bygkan time anak dare dah kene operate kt ovari kiri aku utk kuarkan cysts tuh sebab makin membesar..operate punyelah panjang, ade dalam 10 cm kot kene belah bwh perut aku..dah gaye mcm csect banak je, huhu..igt lg mak aku sedey btol time nih, sebab gynae aku ckp,zety ni endemetriosis,agak sukar nk mengandung, pastu cysts ni blh berulang lagi..jadi dinasihatkan cepat la kawen, hah, x ke rase mcm batu besar hempap dada aku..huk3..seb bek apaiku sudi dan sedia menjadi teman idup aku dunia akhirat..kalau org lain ntah2 larik2 kot dgr aku susah nk preknen..huk3..tapi kuasa Allah dan rezekiNya berkat kesabaran dan doa, kami dikurniakan 2 anak sekarang..ya Allah..siyes sebakla time aku taip nih...T_T, syukur ya Allah..

vii - sruuttt..sruuuttt...lap balik hingus,hahahaha..ok, utk part ke 7 nih, aku nk orang tau yg aku sayang dan hargai family kecikku ~apai n anak2,family besar aku,kwn2 aku, kwn2 blogger aku, silent reader aku,dan sape2lah yg suke berkwn dgn aku sila angkat tgn mcm usop wilcha,hahahaha

oklah, cukuplah smpi sini je..seb bek mntk 7 bende, klu mntk 85 pon aku blh tulis jugak ;p..jadi dengan ini,sudi2kanlah utk top 10 commentators blog aku amik..klu x amik pon xpe aku x majuk..hik3..

  1. ~ana~
  2. Nana
  3. Mama Zharfan
  4. [-suziey-]
  5. syanasaid
  6. Farra Dhelina
  7. Nia
  8. kakyong
  9. SyidaGorjes
  10. h4ni3
untuk kande dinde lain , aku nak bagi jugak kt korang sumer, amikla ye..

9 comments:

SyidaGorjes said...

tq sbb bg award.akan ku coba buat sehabis baik!

Syerah Omar said...

zety wey..yaAllah tekejutnya teman dengor pasei cyst tu.giler bapak beso.isk..yaAllah alhamdulillah kan.kuasa tuhan.apai pon hebat.hahahaha..weyyyy iskk apa2 pon aku doakan ko bejaya dunia akhirat,cpt2 setel master ko pastu buat phd plak.ok?

isk ngeri lagi nih.menegak ler operatenya?

Ila said...

semoga berjaya daapt phd ek...

e.l.i.z.@ said...

hihihi buleh plak gelak dulu br nangis..mmg baik betul la kawan ko tu.sanggup call dr sana.kem salam kt dia eh

hihih buleh diam 5jam ek..sah mmg becok :P

oo penah kena operate ke..panjang tu 10cm..sib baik dpt gak sepasang..Doc je kata susah nk mengandung, tp Allah yg bg rezeki. alhamdulillah ;)

~ana~ said...

terima kasih la zety oi sbb bg award ni kat aku..nnti aku tepek kat blog yea..insyaallah..heh3x...

eh semalam br aku masuk pcm, ada la 2-3 rg muka2 lama dok jenguk ke situ..tp tu la..suram je skrg ni..mmg x brp nak ramai dah kat sana..semua dok pakat blogging dgn fb kot...

Farra Dhelina said...

tq2..insylhh ;)

kakyong said...

amboi2 zety.. pure anak selangor nih...

nanti kakyong buat yer...

kakyong said...

sudah ku siapkan n3 nya dgn secepatnya


Award dari mama umar maryam

mama tisya said...

pcm dh tk meriah mcm dlu2 zaman2 kegemilangan kita..ehhehe...