Thursday, April 28, 2011

cerita seram pagi jumaat

salam =)

tempat : bilik lecturer aku, kitorg share bilik sementara nih dalam 6 orang, 3 melayu, 1 india, 2 foreigners.

waktu kejadian : 7.40 pagi, budak laki melayu sorang ni dtg awal giler

sinopsis :

budak laki ni (kite namekan die H) dtg awal gile pagi td sbb ade keje nk buat, so pukul 7.40 pagi dah masuk bilik..then die turun g brekfes dan kembali ke meja..mase die masuk bilik, die nmpk kwn sorang lagi, budak perempuan melayu (namekan A) ade kt meja tgh sebok2 mcm nk masuk klas, muke pon x pandang kt si H sebab budak ni mmg klu bz je buat muke garang. Si H nipon balik dari brekfes saket perot plak..so x smpt la nk say hi hi or bye2..

pukul 10.30 tadi , sorang colleague masuk bilik kitorg nk carik si A..dengan konfidennnye si H kate, " haaa..A dah dtg pagi tadi..tp mase saya g toilet,die pon kuar..". then colleague yg mencarik nipon teleponlah si A nk btau yg die dh ade dlm bilik nih..dan surprisingly si A bgtau, die baru nak sampai opis dari umah .. dan kitorg ber3 berpandangan..*gulp..apekah?

lepas letak tepon, colleague ni tanye si H, " betol ke awak nmpk A pagi td? die btau die baru nk sampai opis dr umah ni?"
si H jwb ," ye kak..ya Allah..xkan saya nk tipu, die pki jubah hitam arini..camne ni kak, meremang dah bulu roma saye nih.." budak H dah pucat, aku dgn colleague ni masih berlagak tenang..

aku ckp," xper..kite tgu je A dtg, mayb die ade singgah opis kot pagi td..kite tgk die pki baju ape jap gi.." ceh..konon cool lah tu ;p

dalam 5 minit, si A sampai..dan jeng3...die pki baju jubah purple! purple okeh! dan memang termengah2 dari umah! si A xtau citer yg kitorg ber3 dah nk pensan +..+

budak H trus kuar dr bilik ntah g mane tah..g toilet kot..kesian die, nmpk pucat lesi ..aku n colleague citer kt A ape yg jadik, so, kitorg buat kesimpulan..xde ape2la kot..beselah..mungkin menyerupai je atau camne kan..sbb klu kitorg takot, budak H tu kang demam plak..so kitorg just nasihatkn H istighfar byk2..bace ayat kursi byk2...

hmm...aku pon pki dress panjang arini, tp bunge2 ;p..mntk jauhlah kot ternampak2 hamba-hamba Allah tu..tibe2 terigt mase kt skolah dulu,kesah kejadian stay up smpi pukul 3 pagi kt bilik bacaan, euwww

10 comments:

mama tisya said...

meremang...kt opis br aku ni mcm2 dgr gk ..dlm lif ada org berckp2..huhuhu..nk2 plak org dk citer 'benda' tu ada kt level aku..huhuhu..mintak dijauhkn

Ila said...

adalah agaknya yang nak bergurau tu..kuatkanlah semangat yer
Jom Baca Dua Tempat berbeza

~ana~ said...

ho ho ho..meremang plak bulu roma bila baca..takut hokeh..

kat ofis ni pun aku ada dgr cite psl jelmaan2 ni...seriau aku..mintak2 di jauh kan dr jumpa benda2 nih..

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

uiksss..mmg citer misteri nih..pagi2 buta pon 'benda' tu menjelmakan diri..huhu

Farra Dhelina said...

aaaa kat ofc sy pun hade!..lagi siap main tarik2 kerusi!!! serammmmmm

Nana said...

seram wei
siang2 pon ada kan

CHeeSYaNa said...

huhuhu.. kisah di bilik bacaan aspuri~

h4ni3 said...

kat opis hasben saya pun banyak kes camtu... kat saya, so far tak jadik lagi.. mintak dijauhkan.. hehhehe

mama_umar_maryam said...

Yer korang, budak tu dah la baru masuk keje weh,pucat lesi die..aku dh soh bace ayat kursi byk2, kat mane2 pon rasenye hamba Allah tu mmgla ada..hrp2 jauhkan lah dari die kaco2 kite..

tiefazatie said...

sj je die nak ngaco tue kak..nasib baik menyerupa je tau..huhu