Thursday, April 7, 2011

sapa suka beli kasut ?

salam =)

sape suke beli kasut? angkat tangan!! aku rase nk angkat kaki sekali, buleh? sebab...aku mmg suke beli kasut atau sandal..kdg2 dtg 'penyakit menurun' tuh x tgu sampai seminggu utk beli kasut lagi..ade org obses beli handbag, tudung, baju sumer tuh..tapi aku masih blh menahan diri lagi..especially handbag, blh tahan setahun dua lah..

ape yg menyebabkan aku slalu beli kasut? haaa..bukan saje2 tau..bkn nk bazir2 jugak ;p..aku punye kaki ala2 stended obersea lah senang citer, hahahaha..nk kate stended model pon, kire bolehlaaa..mcm giselle bunchen tu ke..haaa..x ker korang pasan kaki die gile panjang?? size 10 kot..tapi kaki aku selain panjang, adalah lebar jugak..huk3..tu je beza kaki aku dgn kaki giselle ;p

senang citer, once aku dpt kasut/sandal yg selesa, aku akan membelasah kasut tu hingga nazak..kdg klu x selesa aku mmg dah xlalu nk pakai dah, buat seksa kaki je..ataupun penah x korang dgr pepatah, " kaki makan kasut?" jgn tanye mane aku dgr, sbb x igt dah, tp aku rase mmg kaki aku ade gigi dan perut, hahahahaha..nape tah, kasut yg aku suke/selesa.. cpt benor menjadik buruk rupenye..



oklah, nk tunjuk sandal beli semalam, hasil pujuk rayu ngadu dgn apaiku..maceh yang, kaki saye nikan aset jugakkk ;p.. xtaulah bape lame usia sandal ni ye , hmm..aku kalau beli kasut xblh yg style kuncup depan tu thats y sumer kasut/sandal aku lebor2..sng jari nk napas..



ok kande dinde sumer, selamat ujung minggu..yeahhh

24 comments:

Nana said...

mahai ni sandal scholl ni
tapi selesa nak mati kan hehe

[-suziey-] said...

ececeh..alasan je tu..hehe..dpt gk scholl yek..hehe..aku suka gk tp xextreme..aku lg extreme henbeg n wallet..haahahaha:D

bOnda :) said...

takutnye ibu jari kO ada gigi tu zet..hehehe

~ana~ said...

zety, ana x suka membeli kasut. ada satu, guna kan la smpai lunyai. brand schooll ni best gile kan. yg sebelum ni ana pakai brand ni, pas lunyai, beli camel tp x best. scholl jugak yg best. ni tunggu masa nak g shopping nak cr scholl ni. erk..ni beli kat mn ni?cantekkkkk la...

Suhana Shahril said...

perghh..cun. kasut scholl lagi tuh...ader offer tak?

mama_umar_maryam said...

kande dinde sumer..hrp2 x slh anggap ye aku ltk sandal scholl nih, jauh skali utk menunjuk,kasut ni mmg tahan lasak sket utk menghadapi kaki aku yg ade gigi nih ;p..tahan lame pon ye jugak..

rege kan siyes aku mcm xcaye, aku bajet nk dekat 200 ke kan..sekali tu rm158 ye..tu yg apai x byk soal, hahaha..

mama_umar_maryam said...

nana - scholl ni sekali beli blh tahan lame nana, sandal mase preggie aku ade lagi, nk pki bwk g klas malu, sbb dah ghupe belacan hik3

mama_umar_maryam said...

suziey - i can see ur obsession thru ur blog header! hahahaha

bonda - haaaa, kaki giselle pon xde gigi tau ;p

ana - kt giant nilai, yg byk2 kedai tu,suke g area nilai skg byk kedai dah, belilah ana byk yg baru2 samapi

mama_umar_maryam said...

suhana - xpasti ade promo ke tak, tp siyes rege nye affordable jugak, rm 158 ..xperlah, klu tahan setahun dah jimat xyah beli lg dah ;p

AyuArjuna BiGoshh said...

saya suke saya suke beli kasutttt....tapi beli yang murah2 jer....

lia said...

kaki aku pon gaya hang gak, panjang n lebar.... size 8 kadang2 muat tp slalu x muat wakakaa...

syanasaid said...

eh kaki mkn kasut ke kasut makan kaki??

kaki aku plak kontot lebor2
hahaa

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

den pon if beli kasut guna sambai leborrrrrr hancus baru tukor

Ila said...

ila jenis yg akan beli sesuatu benda bila yg lama tak boleh pakai...sebab tak suka simpan barang byk2...huhuhu

eLYies said...

aku tau..sungguh bes kasut tu..aku ni jenis cari kasut yang jenis tahan lama..sbb kasut tu la buat jalan kasut tu la buat pi keje dan dok umah..hahahaha

CHeeSYaNa said...

kaki aku pon ada gigi.. if beli kasut or sandal hot kat vincci or C&K tu, mmg tahan 3-4 bulan ajerkla.. huhuhuhu
sbb tu aku wat collection crocs.. tahan lasak :)

nadnye said...

kira sama species la kita nie..selain school, clark, carlo rino pun ok..

Nashays said...

zety: aku pon ske kasut kan...dan aku telah terbeli kasut louboutin..x sampai ati nak pakai..

Farra Dhelina said...

sama lah..selagi tak hancur..ha kau...hehe

ieda said...

kebanyakan dari kita nie sama kan dik .. selagi x lunyai kasut tuu , nak2 kalau sedapp pakai .. x kan beli baru punye :))

kakyong said...

kakyong sejak tak koje ni pakai selipar jepun jer.. ntah bila la nak dpt bajet dt en ayah utk beli 1 sandal yg comel2 ..

mama_umar_maryam said...

sis ayu- kaki kiut2 elok langsing xper kak,ini kaki saye size XL,hahaha

lia- aku mmg size 8 ;)

syana- kontot lebar tp pendek= kiut le tu ;p

rose- kdg mmg kesian tgk ghupe kasut tu diganyang kan,haha

h4ni3 said...

dulu suka beli yg murah2.. asal berkenan je beli.. tapi sejak keje ni, bior mahal asal selesa, dan yang penting, lama sikit baru lunyai... errr.. tapi ada gak high heels yg bling2 tu, setahun dah terperuk dlm kotak.. huhu

fiezahkecik said...

membayangkan jap kaki makan kasut.hehehe :P