Saturday, April 9, 2011

Lake cruising kat The Mines

salam =)

weekend lepas kitorg mmg xde plan ape2..langkah berjimat cermat ke? hehe..kitorg siap2 gerak g The Mines sbb apai nk tgk2 hp..kitorg mmg jarang g The Mines nih, mayb sbb x handal mencarik kedai2 dlm tu..sebab pd aku kedai2 or butik die mcm x organize, men blasah je letak sane sini..most of the mall kan diorg cam susun, belah sini utk butik wanita..belah situ utk butik budak2..ntahler, aku cam kurang minat sket kt sini..tp klu nk carik gadjet or hp kt the mines ni kire lubuk jugaklah..

so pusing punye pusing, aku mmg xbeli apepon, sekali ternampak bot kt bwh tu .. ujan pon dah benti mase tu , Umar pon nmpk excited nak naik "yacht" katenye..kitorg betulkan..bukan "yacht" sayang..bot, hehehe..

apelagi, kaki dh penat jalan rase nk duduk dlm bot je amik angin tasik..kitorg amik yg pakej round north lake je, tiket adult RM 27x2 , child atas 3 tahun RM 17x1, maryam foc, pastu beli makanan ikan RM 3 sebab nanti bot tu benti tempat ikan kebulur blhla kasik diorg makan..total rm 74.00

so enjoy the pics

- gediks ;p

- maryam muke cuak,seb bek die okey je

- papa apai & umar yg sgt excited

- ooh,baru tau, nk kuar g tasik kene lalu 'pagar' ni dulu, bot kene turun (dlm 7 minit ) pastu 'pagar' ni terbukak...haaaa..dah mcm empangan

- benti jap bagi ikan2 makan

- benti kali ke 2 ade plak turtles datang, wahh lg sonokla Umar..


kesimpulannye, kire have fun lah kitorg nek bot tuh..cume tinge agak bedesing bile pelancong arab dlm bot tu tanye, " what happened here? dirty.." alahaii..mcm la tempat ko bersih sangatkan adoii, malu gak rasenye..mmg adela nmpk sampah sarap terapung2 kt area tasik pas dari 'pagar empangan' tuh..maybe sebab baru pas hujan lebat, so air masuk dlm tasik jd segala sampah pon masuk skali..tapi pastu kt area tengah2 tasik tu bersih je..route bot tu cover sampai blkg hotel palace,blkg bangunan Mines / Sapura sumer tuh..
mmg Umar enjoy naik bot tuh, mcm2 die tgk n belajar, concerntrate btol tgk bot kitorg naik dan turun tu, xbosan langsung die, aku lak,ras cam ala2 mabuk tasik,hahahaha

okeylah,gtg, dah senin dah, kejap je kan..sape2 yg rase nak cube lake cruising kt The Mines nih silakanlah..rileks dgn anak2..selamat bekeje sumer ;)

26 comments:

Nashays said...

tak payah strike ayat ko tu zety..mmg betul pon..sah2 tpt die kotor..siap ade org berak tepi jln lg...

lia said...

Aku x tahan 2 menda masa naik bot @ mines... Sampah n ada bau skit tp sampah nmpk time kat pagar tu jer, masa len xde la nmpk, aku naik mlm masa 2

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

pernah naik jugak cruise ni ngan zara dulu..mmg zara eksited sgt tgk air tasik + ikan2..papa n mama plak eksited tgk pagar yg macam empangan tuh..jakun pon ye sebenarnya..heheheh

Mama Zharfan said...

me dh few times naik cruise ni..lupa plak kos nya..mahal gitu eh..rasa dulu2 mcm murah sikit heheeh

~ana~ said...

wah...best nya boleh bg ikan makan...kitaorg kalau pergi, ada la jugak teringin nak naik. tp mesti time tu ramai org or dah nak maghrib..so, x jd la jawab nya..:)

ummi mien said...

cuba bawak umar pegi pulau perhentian plak. confirm umar excited. dpt tgk ikan dlm laut yg sgt clear. hehehe...

maya amir said...

oooo...penah nmpk org naik bot kat the mines ni..tapi tgk dalam tv jeklaa kekdahnye..hehe..org johor jauh sgt nak pegi;) tapi cool kan ade bot mcm ni.. rase mcm ala2 kat french (pengaruh tgk movie byk sgt ni) :)

[-suziey-] said...

erkkk..pttnya management kena make sure la lake tu totally clean n clear..haih... malu jgk weiiii

syanasaid said...

adoii malu gak tu

aku pernah naik time cintan cintun dulu2 ngan boipren lama
hahhaaa

SyidaGorjes said...

mabuk tasik?apakah?
dr umah aku kalau nak ke mines tu bercinta gak.takpela, aku pilih opsyen yg paling dekat e.g:titiwangsa. tapi tu pun tak pernah terbawak aqid pegi sana.heheheeh

Farra Dhelina said...

auwwww tizzzzzzz ;p

ieda said...

sibb baik akak dah pergi the mines nie .. dah naik cruse dia .. alhamdulillah x der lahh melopong bila tgk ekekek :)

memabest tmpt nie .. puas hati .. :)) x tahan ikan aper tuu yg besar2 banyak2 tuu .. adehh lupe lakk .. keli erkk .. eiii geli2 akak tgk :))

Nia said...

tumpang malu pada pak Arab tu jugak..isk..

dulu zaman2 belajar selalu pegi Mines, tapi tak pernah naik bot ni, eksen masa tu..hehe..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

lom pernah try agi kat situ..
hehehe, jgnkan tempat jauh.. kat ganu yg river cruise taman tamadun islam pn ai lom pernah try nek..;p
asik tertunda je program..

mama_umar_maryam said...

okey malam ni rajin nk reply sesatu,hahaha

shar - euwww,siyeskah? dem! aku masih igt yg mak arab tanye ko,where's ur mummy?mummy?hahahaha

lia - tulah lia,klulah die upgrade sket mentenen kebersihan kt area2 tu aku rase mmg makin best tmpt tuh

mama_umar_maryam said...

lily - hehe part jakun tu ckp pelan2 sket ;p samelah kite

mz - ade gak yg rm15 utk adult, tp round area yg bese2 tu, yg ni die round smpi blkg hotel palace tuh-approx 40 minit gaklah

mama_umar_maryam said...

ana - kebetulan time tu xramai org, dlm kol 6.30 gitu,so mmg bajet abis dlm kol 7 la kan..ntah,x rmi plak org mase tu

mien - kitorg mmg tingin nk g island, tp tgu maryam diva tu beso sket,haha

maya amir - hi ;)..a'ah,ish,kt johor tu pon byk gak tmpt menariknye,lame gler x g johor nih esp jb tu

mama_umar_maryam said...

suziey - btol, aku klu kt dlm bot tu ade form soh isi lame dah aku isi,hahaha

syana- wahh, kemain,feeling ala2 kt venice le tu ;p

mama_umar_maryam said...

syida - titiwangse tu taon lepas kitorg baru g sekali weh,hahah,tupon sbb blogger gath,klu x nk g tasik cempaka kt bangi nipon payah

farah - aik? ke situ plak die komen ;p, ni bukan tiz lah..ni timah..hahaha

mama_umar_maryam said...

ieda- btol kak,ikan2 die mak aihh,cam anaconda pon ye jugak! sembilang la tu kot,ntah lupe nk tnye name ikan

nia - tulah,kitorg ni klu bukan sbb umar xdenye nk naik,hahaha psl pak arab tu tebalkan tinge jelah

leily - stended memang,sbb kt tempat kite je kan mmg blh tgu je bile2 nk naik..cube tmpt org,kemain beria nk naik,hahaha

Ila said...

macm best,boleh cuba nanti ni

h4ni3 said...

total baper minit sis?
terpikir gak nak bawak budak2 ni naik.. tp bila tgk harga dia.. emmm.. alaaaaahai.. mahal bangett!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bes nampak..nak cube gak la nnti lepas bersalin kulit ehhehe

kakyong said...

x pernah naik bot tu.. walaupun pernah dating kat situ dulu.. ekekkeke...

mama tisya said...

tk pernh lg naik bot kt mine ni

fiezahkecik said...

wah! seronoknya. hehehe