Monday, October 4, 2010

sampai Hati kata cenggitu..

kesahnye di dlm sebuah shopping mall,aku tgh dukung Maryam sambil bz pilih2 baju..adela jugak 2-3 orang wanita baya2 aku je kt situ..

wanita X ," eeii, kiutnyer mate dier..rambut sikit je, mcm bulu jagung..hik3.."

i was like..what?!! mule2 tu aku dgr die ckp kiut tu kembang le jugak , sekali part mcm bulu jagung tuh pada aku..haihhhh..ober tau!

wanita Y," xper..rambut sikit tp perang..mcm matsaleh.."

aku rase wanita X dan Y ni sedare atau kwn sbb die mcm nk cover mulut x insuran sorg lg tuh..

seb baekla Maryam xphm ,klu x dah lame aku soh die gigit makcik tu dgn gigi kapak die, huh!

15 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

heheh..gamaknye minah X tu nak memuji tp silap pilih perumpamaan kot Zety..mmg nmpak tak manis sungguh bunyik 'mcm bulu jagung tuh'..tkpelah maryam..yg penting, maryam maintain COMELLLLL kan..kan..kan..=D

mama tisya said...

uiks bulu jagung..kekeke..sbr je la

~ana~ said...

bulu jagung la plak...haish...mcm2 mulut org nih...hu3x...sabo ye zety...

Afne said...

sedap mulut dia mcm takde insuran nk je aku nolong ko menampor!

aku dulu hana pn rambut skit. lantak la lebat ke sikit ke yg penting anak sihat.

ntah yg mengata tu dh ada ke blm.

tiefazatie said...

adoi la..sbr je la sis..smp ati gak die ckp cmtu kan..lenkali suh adek maryam ggt ja org tue sis..bru tau!hee

Em's Family said...

err wat!! bulu jagung!! lain kali suruh maryam buat langgar makcik tu kan.. i tak pernah terpikir pun orang nak compare ngan bulu jagung aiyaa.

DaiADellas said...

alahai.. Maryam yg comey pn boleh terpikir bulu jagung ker..hehe.manusia..

dbalkis said...

suka suki je ye? biarle..nti dsah besar maryam jadi model shampoo baru tau.

My Little Diary said...

mulut manusia mmg camgitu... takleh nak tutup... apa2 pun asal kita anak beranak bahagia... hehehe...
salam perkenalan..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

adehhh nak beramah mesra tp ayat terover plk ... aku lak gerammmmmmmmmmmmm ..

mama_umar_maryam said...

lily - tulah,kotye pon ckpla bulu jagung tu dlm hati je kan..

eryn - yer bulu jagung .. nyampahs..

ana - mmg la mulut org susah nk kawal,buat dekk ajelah

afne - aku pelik,die ade anak dah wehh,x pk sblm berckp tuh..

tie - tulah dek,akak pon xphm jenis xsyg mulut nih,maryam gigit xlepas tau!

mira - sebutlah bende lain kan,ini bulu jagung plak

daia - xpelah,asalkn comel di mate mama die pon cukupppp ;)

dayang - hahahaha,model syampoo ker model yun nam?aku yakin dh beso nnt rambut die bykk

mylittlediary - slm kenal jugak,tulah,dont bother kan..

diana - geram kan?trus aku xsenyum dah dgr tuh

lia said...

kuang hajar!!!!

aku kalau ada org nak sindir2 anak aku, mmg aku hangen... nak kutuk anak aku, sila ko bisik2 asal aku x dengar...

erkkk maryam anak aku ke anak ko ni? he3 terlebey marah sudah...

lia said...

kuang hajar!!!!

aku kalau ada org nak sindir2 anak aku, mmg aku hangen... nak kutuk anak aku, sila ko bisik2 asal aku x dengar...

erkkk maryam anak aku ke anak ko ni? he3 terlebey marah sudah...

HaNiE said...

dah besar nnt mesti ada rambut punye, bukan takde rambut terus pon kan nina kan, apalah makcik tu!!!

Asiah Abd Jalil said...

Orang kalau mengata anak saya, saya tambah aje lagi, kasi elaborate terus.

Orang kata anak saya "gemuk", saya tolong tambah, "Aa-aa, lengan dia dah sama besar dengan lengan saya. Berat dia sekarang ni 22 kg!"

Sampai orang tu pulak tengok pelik. Alang-alang nak mengata, kasi kow-kow la!