Wednesday, October 6, 2010

Otomen Umar dan 3 Jahitan di Dagu

slm wbr =)

kesah arini ialah kesah yg agak tragis otomen umarku..malam td aku dah sedap tdo tibe2 dgr bunyik "gedeguk" dan Umar melalak, aku pon terpisat2 igtkn Maryam tergolek dok dr katil rupe2nye Umar dah terlanggar bucu katil..Allah..dari mamai2 tuh trus ilang ngantok aku, yg apai plak asek ckp "kene jahit nih,kene jahit..", lglah nk pensan aku dgr tapi masih buat2 macho lagi..aku tnye apai kene ke jahit tuh,aku rase boh minyak gamat je okla kot,sbb darah x kuar byk,Umar pon mcm nangis sket2 jer..sekali apai soh tgk luke tuh, amikk..sikittt lg aku nk pitam,terbelah hah! ok jom,skg jugak g azzahrah !, dalam hati Allah je yg tau =(



spjg dlm kete Umar xnangis tp die terlelap dek saket + tekejot + ngantok kot..aku byk kali gak dok gegar2 die takot pensan je budak nih kan..huhu..dagu tu aku lapik dgn lampin sbb darah ade kuar..terbelah die dalam jugaklah..



smpi azzahrah seb baek xrmi org,kitorg trus g tmpt emergncy tuh, dok kt katil sambil borak2 dgn umar supaya die xgabra..Maryam pon ikut langsung die xblh tdo dah..boleh lagi si Umar tersengih2 main2 dgn maryam,huhu..dtg je doc Umar dah cebik,trus nangis,die pon mcm pahamm je,nurse dgn doc balut umar dgn selimut kuat2 pastu tutup mata die salotep kiri kanan,alah...xsanggop tgknye tp aku kene kuat dan keep on pujuk Umar yg tgh meraung2 mcm hape..die bkn meraung dek saket dagu terbelah, die meraung sbb kene balut dgn tutup mate, antara jeritan2 Umar malam tadi ialah :

" toyon..toyon..ape ni mama? dark..geyap..jangan tutup mate umar.."



" sudahlah..sudah..sudah.."



"pelukla umar mama..pelukla umar.".. sedey woooo

pastu aku kater,sabarla Umar, kejapp je lagi, cube kire 1,2...ayat aku x abis lagi umar dah kire,



"one..two..three..sudahhhh..dahlah..." aiyoh..nk tergelak kitorg ni haa..aku rase budak pompuan yg dok merengek saket..saket kt katil sebelah pon trus senyap kot tergelak sekali ke ape..pas setel sumer kitorg ade sebut nk bwk die main kt McD klu die good boy mase kene jahit td,maka die mmg nk g main kt situ..maka 4 beranak nih pegi la McD lepak kt tmpt main tu pd pukul 1 pagi..adehh..pa'kal je sbb nk pujuk Umar..relakan ajelah..

sebenanye apai ade amik gamba umar sebelum dan selepas jahit,tp hp aku nih kene format balik jd ilang sumer gamba2 tu..xpelah..aku pon fobia..jd ade 1 je gamba utk tatapan sumer..semoga cpt baik luke tu ye sayang mama..pasni kene hati2..kene watch out btul2 budak2 nih..






p/s: terigt kt farra pulak..faham sgt perasaan awak mase ur boy kene jahit kt pipi tuh ..

20 comments:

Hezesuze said...

ishh ibu mana yang tak risau kalo anaknye jatuh & berdarah kan..haruss ler kalibut dibuatnye...

nak marah pun tak jadikan...huhu smoga ur son cepat smbuh

lily azliyana @ mama zara said...

alahai..siannya umar..mesti sedih giler tgk anak meraung2 mase kena jahit tu kan..huhu.hope luka umar cpt baik k..

Jijahh @ f.k said...

moga Umar cepat sembuh ... aminn

CHeeSYaNa said...

aku paham perasaan ko biler anak meraung2 biler nurse wat camtu.. huhuuh... aritu Zarif demam teruk, nurse wat sponging n die meraung mintak aku dokong.. sian giler =( nway, be strong, umar!

h4ni3 said...

adoyai.. sakit tuu
semoga cepat baik luka tu ye umar..
lenkali jgn langgar katil tau.. langgar bantal jer.. :)

~ana~ said...

adoi..sian nya umar..moga cepat sembuh ya...take care..

HaNiE said...

ishhh otomen sungguh la umar ni...
semoga cepat sembuh ye!!!

dbalkis said...

heh..seram aku dengar kene jait2 tutup mate semua..lagi la kalau budak dah besar umar kene bedung dengan selimut lagi..mesti budak tu lagi melalak..takpela..alhamdulillah dah ok..

mama_umar_maryam said...

tq sis heze..hati ibu..memang kristal..

tq lily - die xmeraung mase kene jahit tuh,sbb xsaket kot kene bius,die jerit mntk tlg sbb kene balut selimut dgn tutup mate,huhu

tq aunty jijah..

dayana - rase cam,arghhhh..cepat2la proses tu kan..

sis hani- seb baek dr tu cam mesra2 gitu dgn budak,klu x bertambah scary umar..langgar bantal ehhh ;p

tq aunty ana..

mar-die langgar bucu tu bkn mase die jd otomen,mase die tgh elok perangai tersadung wayar kt lantai..

dayang - better tutp mate weh.dari die nmpk jarum benang sumer tuh,tp mmg kesian sgt2 tgk die =(

mama tisya said...

aduhai sian umar..ngeri aku dgr bab2 kena jahit ni..smoga umar cpt baik ye

[-suziey-] said...

ouch..sakit tu wei..sian umar..get well soon ye umar..huhu aunty pn tgh xwell ni..ekeke:P

wei aku rs mcm pnh baca..klu luka terbelah..jgn basuh or letak ubat..trus bawa g hospital..insyaAllah bole tampal jek..xde kesan parut..tp kalu dh basuh n letak ubat..mmg confirm kena jahit..berparut ler..btl ke ek? klu ko tau sharing2 la yek kesahihannya..hehe..mls plak aku nk google:D

SyaNa said...

adoii ngeri plak aku ko ckp luka dlm.nasib xde gambar.aku pn takut nk tgk
tp mmg kuat la umar.bleh plak dia layan mama suh kira ek
pasni hati2 ye syg

Ibu Ayra said...

zety, ros faham perasaan zety... mmg panik kan...harap umar cepat sembuh...

Nia said...

hati kita yg sakit bila anak kena mcm ni kan. kekdg tu harap bukan dia yg sakit, biar kita je tanggung sakit tu..huhu..emosi. harap umar cepat2 sembuh ya.

Farra Dhelina said...

omg kak, kt baru baca ni..tergt sy masa mirza tu..mmg blh panik kan kak, sy lagi la time mirza kena jht tu, sy sorang je ngadap dia, hubby xde, ishh mmg kena kuat semangat la kak..

sama jugak kena bucu katil..rasa mcm nak dbuang je katil tu..iskk..

* 3jht tu pjg tu kak!

mama_umar_maryam said...

tq aunties sumer..Umar ok dah,kdg die pon lupe ade 'janggut' tuh, lg 4 ari kene tanggalkn jahitan,aiseh,xsanggoplah nk dgr die mntk tulun tuh ;D

ibu_Arifa said...

kesiannyer..part dia mintak tolong tu lagilah kan...sayau dan meruntun jiwa jer kita dengar...

semoga umar cepat2 sembuh yer...umar kuat kan...umar good boy :)

mama_umar_maryam said...

tq ibu arifa ..huhu..

e.l.i.z.@ said...

aiyoooo seriauu nye akuuuuu...adusss tgh tdo ke apa dia jatuh terkena bucu katil tu?

tp lawak la si umar ni..boleh plak dia p sambung kira heheh..tak tahan ayat 'toyon, toyon' hehhe

get well soon ye umar! cian mama awak sampai mimpi kena jahit mata kekeke

mama_umar_maryam said...

hahahah eliz,die mmg suke mntk tolong cenggitu,dulu2 kene gunting rambut pon die mntk tlg,adehh