Monday, May 21, 2012

result peksa Umar

salam =)

igt x aritu aku gelabah2 sbb nk g cuti2 tp clash dgn exam umar? pastu,ikutkn ati aku nk je btau die, xper umar, peksa utk umo 5 taon je, bkn tingktn 5..akhirnye umar berjaye buat sume 6 papers (pehh, 6 papers tu, upsr aku dulupon 4 papers je nak,seb bek straight A's ;p) dari ari isnin smpi ari rabu, ari rabu flight kitorgkan petang kol 530, aku anto jugak umar g skolah biar die setel exam die,hehehe,pdhal die x phm pon apekebende exam tu..

dan sabtu lps adalah ari utk amik report card die, makaih..btollah,mcm nk tgk result spm umar plak ;p..aku redha jelah, sbb umar ni slalu gak aku 'pontengkan' skolah..masuk skolah pon lmbt, pertengahan Jan aritu die masuk lps blk dr HK..dgn harapn,otak die adalah macam spongebob yg blh serap sumer ilmu kt skolah,hahaha..sekali tgk result exam die, aku dgn apai senyum lah..alhamdulillah..sambil teacher die explain sikap umar kt skolah..sambil aku belek2 kertas bahasa arab die nk mengingatkan,eh,ape ye iron dlm bahasa arab?gile susah..tu soklan pmr mama dulu tuh..

ofcoslah,kite nk anak kite dptlah result elok2 utk exam kan..mmg skg byk kajian dlm education system kite utk kurangkan exam oriented nih..tp,klu aku je yg rilek..sambil ckp kt anak.xper nak,xper, ni sume exam oriented ni xblh pakai..kang klu anak tu je yg fail SPM 10D,xke rase mcm nk pindah negare?? pd aku yg penting ilmu yg anak tu dpt..dan juga, selain dari intelligent yg diwarisi oleh parent mereka,eh,bkn ckp kitorg..korang-koranglah ;p bile dh besar esok, korang ade emotional intelligence dan ilmu2 akhirat yg cukupppp..jd pandai, scorer exam tu bonussss...oh yer, sebenanye aku cume nk btau je result umar utk exam aritu ok sgt2..lupe nk tepek gmbr markah utk setiap paper..xperlulah kot kan ;)..yg penting mama happy,papa happy, atuknenek happy,adek maryam happy jugak...kande dinde happy x?? happyy...alhamdulillah..hik3

14 comments:

lia said...

Umar... ni mama hang under-estimate hang ni...

apalagi... result gempak... kena p next trip... mcm iklan airasia room tu he3

~ana~ said...

tahniah umar...:)

cakap kat mama, nak g holiday lg sbb results excellent...:)

mummy_ayu said...

congrats umar..dah lega dah zety..ayu nie, ian still tgh exam..tak tau mcm mana result..

CHeeSYaNa said...

aunty pon happy utk umar :)

IntaNBerliaN said...

zt pun terer mestilah umar pun terer.. ikut mama dialah..hihii

btw, tahniah umar.. :)

Afne said...

i'm happy for u. well done umar.

aku tak sabo nk cuti sekolah ni amik hana ddk kl hehe

mama tisya said...

tahniah umar..ni tisya tk p school dh 2hari cz tk sihat tp masih mggu exam..aku pn dh cal eacher...teacher die ckp nanti die adjust la bila tisya dh ok

Lily@MamaZaraZareef said...

Congrats umar..exam score..dpt jalan2 lg..terbaikkk..hehehe

Nad @ MamaZakwanNayli said...

wa,,,bagus la umar ni..!

ke sebab mama asek ckp kalu tak score takleh pi langkawi, tu yang umar jawab sehabes pulun tu, heheeheh

apa2pun, gud job umar!

Gieyana said...

cleaver boy..:-)

LYAfrina said...

wah..pndai nyerrr

Balkis said...

Sana sebijik kes ngn dhani. Pegi holiday punya psl fast tra k exam..

MrS. F!zA said...

wahhh straight A tu mama dia..hihihi Ummar msti straight A utk SPM k..ekekke

fini zaini said...

anak aku exam smapi 2 mnggu..giler lma..pd hal tadika 5 tahun je tuh..jenuh!!!!