Sunday, May 13, 2012

cuti cuti Langkawi day 1

salam =)

alhamdulillah2x..safe n smooth journey ke Langkawi..flight agak penuh..org melayu xsmpi separuh,rmi tourist foreigners memenuhkan seat..mase nk naik kapal terbang tu pilot die omputih nmpk Umar dgn Maryam jln tekedek2,die g jmpe budak2 tu salam, (Maryam nk kiss tgn die) pastu die ckp apetah,pekat benar slang die..anak2 aku angguk jelah..(elleh,ckp jelah ko xphm zety ;p)..flight 55 minit je, Umar mmg tertido cam biase..tapi Maryam sgt energetic..kalini mmg macho die, klu dulu mase 1st time nek flight mmg nangis xigt time nk masuk kapal terbg tu . sbb die x suke bunyik bising enjin tu..kuatkan..skg ni, kemain diva lagi die..dipegang pon xnk. kitorg ber4 dpt seat sebelah2 ..makhajjah dgn adek aku pon dkt2 dgn kitorg gak.




sampai dlm 6.30 ptg,smpi epot trus amik kete sewa, apai ade kwn tlg dptkn kete sewa rate murah sket..lgpon bkn cuti skolah kotkan..utk 3 hari setengah (sbb ari las kitorg pulang kol 9 mlm) die caj rm200+ shj..kete vios..ok sgtlah kan? pastu dgn berbekalkan map dan segalemale brochure kitorg nk carik guesthouse yg namanye Rasa Eksotika , kt area pantai cenang..dkt je dgn epot,dlm 15 minit gitu..smpi2 je pantai cenang, trus terigt kt Phuket sbb sebijik gaye Phuket..dgn deretan kedainye..tepi pantai..pastu aku pasan byk 'sentuhan' thailand plak kt sini..campor2..arab pon ader..bar pon bykk,hehehe..guesthouse yg kitorg duduk ni bkn tepi pantai, tapi seberang jalan yg hadap pantai..lepas check in kt receptionist kitorg dibawak masuk ke dlm area perkampungan..campor2 kt situ dgn umah org kampong, dgn guesthouse2 utk pelancong..segar bugar aku tgk pakcik2 kt dlm tu,hik3..ngadap minah salleh ari2 ;p ..aku mmg booked 2 bilik yg bersebelahan dgn mak aku..harga bilik stat dari rm89 ..blh cek website Rasa Eksotika nih..ownernye melayu..tp siyeslah, mule2 mase masuk kampung tuh aku cam underestimate sket,hehehe,nebes pon ye jugak,apai dok jeling2 aku dah sbb akulah yg tukang booked sumer..sekali dh smpi bilik, bukak pintu..amikkk..interior design bilik dah mcm Bali pulak dahh..hehehe



 lepas mandi2 & solat, apelagii kuar carik makan ler..kitorg men singgah je kedai mkn seafood ade ikan bakar kt area cenang..alhamdulillah..kenyangg, blk bilik trus tido...tapiii..ade plak tv2 psg kuch kuch hota hai..hahahaha,aku sorg je layan smpi abis,pdhal mate nih dah gile berat ..oklah,smbung citer day 2 later ye :)

*jangan lupe join GA Langkawi kt entri nih, nak bagi 3 FM  Langkawi , keep on reading ye kande dinde ;)



8 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bilik dia cantik ler zet ... i loikeeee ;-)

IntaNBerliaN said...

wah bestnya dapat sewa kete murah.. mmg berbaloi la tu kan..

mama_umar_maryam said...

tq diana..btol..x sangke btol dalamnye camtu,hehehe

IB-maybe sbb bkn cuti skolah dan kwn hasben zt yg booked kan,dptlah murah ;)

Syida said...

cantik la bilik dia!
samam chantek mcm org yg posing kat kete tu ....

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

cantik bilik dia wehh

~ana~ said...

zety, geram nya aku tgk umar dgn maryam...comel je...hu3x...

Nana said...

hehe sama la aku pon tgk kkht
nak lg gmbr langkawi

tiefazatie said...

cantik la bilik die sis..