Tuesday, May 15, 2012

cuti cuti Langkawi day 3

salam =)

*jangan lupe join GA Langkawi kt entri nih, nak bagi 3 FM  Langkawi , keep on reading ye kande dinde ;)


alahaii..lame aku x bw blog kande dinde nih..sorry sgt2,xsmpt weh..byk koje t__t  promise2,pas abis n3 Langkawi nih aku g melawat tapak masing2 ;)  ..mule2 nk citer ari ke 3 nih aku kene drive sendiri round2 sbb apai men golf..so,skg sumer terletak di bahu ahkak..sesat ke,jauh ke,dekat ke kite belasah jelah ye .. pas brekfes kt resort tu, dlm kol 1030 camtu kitorg baru gerak..




tempat pertama kitorg g Dataran Helang tu..dah amik2 gmbr, masuk kete blk, igt nk singgah Jetty point tuh, tp malaslah plak nk parking..byk kete..pastu, nmpk plak Royal Yatch club..pehh, lawa btol pemandangan kt situ sambil berangan apai belikan aku 1 ketul yatch , hik3..




 pastu igt nk singgah lah lagi Idaman Suri, nk bli coklat sbb dah compare rege coklat dgn Hj Ismail Group..mmg ade beza rm1-rm3 weh!!! x sia2 stadi ;p  ..sekali tu, Idaman Suri ari Jumaat tutup daaa..ceh..trus lapo nk g carik lunch plak  .. dah xtau nk lunch kt mane, aku aim gerai yg ramai orang makan, nmpk la tepi jln gerai makan nih, ade 2 gerai sebelah2 je..nasik campur dgn lauk..sedap dan murah ;)

dah mkn sumer, anak2 aku pon kekenyangan dek ade sup ayam dgn kicap cap kipas udang..maka masing2 pon rase cam nk baringg dlm bilik ekon je,hehehe, lgpon apai dah nk balik resort jugak..so, kitorg just rehat, solat kt resort..

petang tu dah plan nk g pantai cenang ..cuace pon redupp je sbb lepas ujan..mase smpi kt cenang nih, trus terigt Phuket mase kitorg g hanimun dulu..Patong beach,Phuket, mmg sebijik cume pasir pantai Patong lebih putih..dgn rmi tourist..byk water sport..pemandangan pon cantek..adek aku g nek parasailing tu..kitorg dah xmo dah,cukuplah nek kt Sabah aritu, hehehe, lgpon kt sini kene pandai landing sendiri..tupon kitorg tgk ade yg nyaris2 sangkut kt pokok





dinner mlm tu just singgah kt restoren Maya ,restoren melayu seafood .. kt sini pelayan2nye budak2 pompuan melayu..tp ade cekci sketlah..skirt pendek2 dek oii, nk attract tourist kot..ok gak mkn sini, byk choices, western pon ade..rege reasonable.. dah kenyang,blk resortlah..apolaiee..

oh ya, aku lupe nk btau, kitorg tdo kt RASA tu 1 mlm je..malam ke2 dan ke3 kitorg stay kt Green Village resort , blh booking kt booking.com atau direct dgn resort tu sendiri  , antara pemandangan dari depan bilik aku . bilik puas hatilah, besar jugak..bilik selang 1 je dgn makhajjah..kecik je resort nih..pd kitorg okay sgt dah..utk lepaskan lelah siang hari,, cewahh, mcmlah ko membanting padikan ;p





12 comments:

lia said...

Maryam da mcm anak siam dgn gaun cekci oren tu.... mcm anak omputeh pon ado dgn rambut perang curly2 tuh...

aishhh berkenan aku dgn anak dara ko nih...

Gieyana said...

bestnyeee..anak dara ko dh mcm anak mat salleh..comeyyy!:-)

Nad @ MamaZakwan said...

best, best..!

zety, lepas stay rasa, stay resort lain plak ek?

Afne said...

aku duka posing otomen bdk ber2 tu :D

nyempat lg apai main golf kt langkawi hikhikhik

member aku ada suggest restoren nelayan situ area mcm kedai buruk paya bakau. tp tak sempat terjah sbb byk tmpt nk gi hehe

Anum said...

best2
hapy holiday

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ha..ha.. part buat aksi otromen tue comei ler ;-)

Nana said...

Idaman suri lg mursh coklat nye ye
xpenah soping kat idaman suri

IntaNBerliaN said...

comelnya maryam..!! sk tgk GAMBO YG RMBUT DITIUP ANGIN TEPI PNTAI TU :-)

CHeeSYaNa said...

nape kena pindah2 hotel weh.. hotel mana yg lagik best n murah? aku dah beli tiket g langkawi.. tp utk tahun depan ler.. eheheheh

syanasaid said...

bestnye
aku sekali tu je la gi langkawi
tak pegi da kot..haha

tiefazatie said...

best tue sis..jln2..hee..comel je maryam..=)

Lily@MamaZaraZareef said...

yeayyyy..dah booked tiket AA dah..next year leh bwk Zareef pi langkawi..hehehehe

btw, suke tgk gmbar2 zety sefamily..nmpak happy sungguh berholiday kan..maryam comei giler ngan rmbut curly2 die tuh..^__^