Monday, May 14, 2012

day 2 cuti cuti Langkawi

salam =)

harge bilik kitorg termasuk breakfast kt Rasa nih..tapi bkn buffetlah , ala carte,kene order baru die buat..nice gak restoren die, mmg tau owner die punye taste tradisional melayu campor cina sket..tapi bilik mcm Bali,apekene mengena?? hehe..pilihan breakfast dari nasi lemak, western set,roti canai,lempeng,sandwich..not bad,sedap je :)






then kitorg trus ke Underwater World..perjalanan dgn kete dlm 3 minit shj..patutlah rmi yg consider utk stay kt area pantai Cenang nih..mmg blh jalan kaki nk g sini..kt sini Umar & Maryam lah yg excited..x rmi org pon..wpon kecik dari aquaria klcc, aku rase tarikan utama kt sini ialah penguin..kebetulan mase smpi singa laut tgh feeding time,mmg suke btol kitorg tgk..mcm2 aksi die buat, tata-tata,tutup muke malu-malu,tepuk tgn..geram lak tgknye..
budak2 ni cube meniru bangau blkg tu tido,hahahah 

  
 lepas round Underwater world kitorg cek out dari Rasa Eksotika dan cek in ke Green Village Resort, area pantai Tengah..actually dekat2 je..dlm 10 minit kitorg smpi resort tuh..cek in dan ltk brg dlm bilik kitorg
 trus gerak ke Oriental village yg ade cabel car tu ..lunch pon kt gerai situ..cuace mmg eloklah..tapi panehnye ..alhamdulillah la kan, klu ujan lebat kang xbhl nk jln2 plak..lagi nk nek cabel car tuh. aku dr bwh dongak ke atas rase nk tarik balik je budak2 ni blk otel..gayat, tinggi btol!

ni muke sebelum nek cabel car, sengih2..sekali tgh beratur nk terkincing pon ada ;p

 
 budak2 ni mmg xreti takot btol, dok jerit,lajulahh..lajulahh...ko xtau mak ko ni tgh menahan kincing
  turun ke bwh budak2 ni dh nmpk eskrem..pehh,heaven btol dpt eskrem nih

then, bile tgk kt map ade Elephant adventure,tapi kitorg x jmpe2, mane plak nyoroknye gajah2 nih..pusing punye pusing las2 kitorg round 1 langkawi nih..ikutt je map tu..lalulah tmpt2 mcm hotel Danna gile-mahal-nk-mam ni..dikelilingi dgn yatch..masuk kampong kuar kampong, las2 smpi ke Idaman Suri..aku mmg blm pandai nk shopping pinggan mangkok sumer tu..tp bile dh masuk sinikan mcm ade rasukan.hahaha.tp xberjaya sgtlah rasukan tuh..aku rilekk je, yg aku tgk jalan dari ujung ke ujung kedai makhajjah la..aku mmg psg niat nk beli periuk steam.sahaja.noktah. tapiii. end up beli 3 bende lagi..xtahan aku,cadar pon murah utk kain cotton yg lembut dan sejuk mcm tu..jeling2 Tefal,ok,x mampu..mampu beli Tefal yg rege rm14.90 je,hahaha..kire tebal gak iman aku nih..sbb aku mmg aim utk borong cekelat je..rege utk periuk steam tu rm89. cadar rm59. bekas lauk tu rm14.50. senduk set tu rm5.90 kalau xsilap..cepit Tefal tu rm14.90


perjalanan ditamatkan dgn blk ke resort, ponek dah ha..sambil nk tgu maghrib budak2 ni terjun pool dulu, gilelah xde org,rase cam kitorg charter 1 resort ni je,hahaha


dinner plak kitorg mkn kt restoren Hj Ramli..oklah,better dari kedai yg kitorg pegi malam 1st tuh..rege pon okay.. so, smbg citer day 3 nnt ye, aku jd driver plak sbb apai men golf..pehh, hebat makjemah drive sendiri kt langkawi ;)


*jangan lupe join GA Langkawi kt entri nih, nak bagi 3 FM  Langkawi , keep on reading ye kande dinde ;)









11 comments:

Anum said...

syoknya cuti2

mama_umar_maryam said...

tq anum..mmg syok ;)

~ana~ said...

yg penting ada tefal...hah3x..

syanasaid said...

bestnye
sakan ke memborong??

masz14 said...

mahal ke tefal sana? i dtg sini awal2 beli periuk yg harga 4inggit je. tapi masuk je rumah tetap terus cekau 4 periuk tefal. satu stir fry wok nak tumis sayur, satu yg kecik nak goreng telur, satu frying pan nak goreng ayam, satu pot nak buat sup.. yg plg besar pon dlm rm180 camtu kot. mahal ke ek? tak penah tgk kat jusco sbb tau mmg mahal. tp langkawi pun mahal ke?

ieda said...

percutian yg hebat lah dik
akk pun dah lama x mai langkawi
last pergi underwater world tuu x der layie .. kena pergi nie ;)

ikan ape errk tuu pelik betul .. uishhh ..

lia said...

aku da bajet ko ada wat ga... baru hari ni jumpa pc balik, nk khatamkan segala, nak fm yeayyyyy

Afne said...

tgk gegambo ko, terkenang2 kecantikan sekitar masa naik cable car. bila agaknya dpt ke sana lg ye...

Nana said...

Aku g langkawi xpenah masuk underwater world ni heey kedekut skit sebab rs mcm mahai tix dia

tiefazatie said...

tang anak2 sis mkn aiskrim tue yg best tue..hihi

watyz said...

best nye mandi kolam... :)