Saturday, December 10, 2011

selamat kembali tetamu Allah :)

salam =)

mak call aku btau flight smpi dlm kol 9 malam ari jumaat lepas, so xperlulah aku amik cuti ari jumaat sbb boleh rilek2 kt umah dulu pas isyak baru nk gerak. aku dgn adek2 aku pakat nk kuar dari umah (diorg dari kajang, kitorg dari bangi) dlm kol 9 gitu..lagipon Bangi lama ni dekat je nk g klia tu ikut jalan blkg..

sekali , kol 8.20 mlm henpon aku bunyik dan bulatt bijik mate aku nmpk no mak yg asal (no celcom,bkn no Mekah lg dah)..sah, hajjah dh smpi!hik3.. jemaah smpi awal ..aku btau mak, tgu jap ye..setelkan bagasi sumer,mak aku siap nk g surau ..kejap je kitorg shoot g klia ..



smpi2 klia, tgu dlm 15 minit gitu, kitorg nmpk mak..oh, sebak & gembire mak pulang dgn selamatnye..mase peluk2 mak, die soh cium dahi sbb nk amik berkat dahi die sujud kt Masjidilharam & tempat2 mulia yg lain..bak kate mak, ustaz travel agency die btau, jemaah yg balik dari Mekah diiringi dengan malaikat2..seeloknya kite ahli keluarga ni sambut dan jumpe sebelum sampai di pintu rumah..sebab bile dh masuk rumah,malaikat2 ni pulang...adehh..lagi sayu aku dgrnye..
(adik aku yg bongsu on d way mase ni)

sblm balik umah,kitorg mkn dulu kt cafe ..mak dah kenyang mkn nasik arab dlm flight katenyer,hehehe..


nile antara sovenir yg mak dah bahagi2 kt family..aku bwk blk portion aku je..ade yg nk kasik family inlaw & kwn2 sket..

yg plg aku suke mak pandai pilih jubah aku,hik3..smpi 3 elai! mak ckp, ngalahkan mak plak jubah2 ety ni..sebab mak xde saiz yg sesuai lah, tu yg lepas geram belikan utk ety, hahahaha,aku gelak jahat dan adek2 aku dengki sbb aku sorg anak pompuan ;p korang nk dpt jubah pompuan lawo2 tgu kasik menantu dulu kt mak yeee ;D


suke lengan style kecik2 ni!!





ok, you ..got to go,go go go..eh,nk nyanyi lagu najwa mahyidin plak. i got to go. selamat bekeje ari Isnin utk aku & kande dinde..nk wish pon malasss je setelah 2 minggu berturut2 aku xkeje isnin

7 comments:

IntaNBerliaN said...

oo yeke... br tau psl yg ustaz travel tu gtau... mmg sayu bila kita hayati kata2 ustaz tu..

kakyong said...

aduh, tumpang sayu pulak baca perenggan awal...

now ade rasa jeles plak tgk jubah2 zeti tu... :P

~ana~ said...

alhamdulillah..dah selamat smpai mak zety...

lawo2 jubah yg ko dpt..best nya...:)

masz14 said...

zety, anak2 zety muka adik2 zety!! ahahaha!!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alhamdulillah..
sumenyer sapai ngan selamat..
shantek jubah tu la..
td pun sy dpt souvenir x-opismate br blk dr makkah.. =)

mummy_ayu said...

alhamdulillah.selamat smapai dah...and best tu dpt jubah..3 plak tu..suka2.

mama_umar_maryam said...

nantikan aku memakai jubah nk lwn student2 aku kt sini,hahaha, see niat dah salah >;p