Wednesday, December 7, 2011

sambung entri Jerejak

salam =)..

terbenti plak entri day 1 tu ye..hehehe,meh smbg lg meh..

xtvt pas check in ialah mandi manda dgn anak2..nmpknye ade juge kande dinde yg request nk tgk i mandi dgn baju renang tu..hahahaha,maaf, your request has been blocked ;p ..siyes x amik gamba pon mase mandi kt pool nih, nnt belek2 gamba lain la ye..tp mmg xde gamba yg penuhla dari atas ke bwh..segan mak..klu body mcm beyonce sedap sket nk tgk,hahahaha





ada kid's room jugak,maryam lepas mandi2 main kt sini plak


ok sambung, kitorg dinner kt luar malam tu, naik bot lagi ke pulau dan dibawa oleh makyong/pakyong budak2 ni melantak x igt kt restoren Nurul Ikan Bakar klu xsilap..kitorg g tmpt mkn yg happening dgn deretan restoren2 dan lampu2, apekenamenye tah.


naik feri ni buat perut semakin lapor


dinner malam tu mmg best, siap tapau ketam masak merah balik jerejak,hehehe

abis citer malam pertama.eh. malam day 1 ;)

citer hari ke 2..

dari pagi brekfes sampai kol 11.30 pagi melayan budak2 kt pool, sebab apai dgn pakcik die g men golf kt Bertam. erghh..menunggu itu satu penyeksaan tau x..sebabnyer, apai dah deal dgn aku nk banjer buat spa kt sini..makcik aku pon nk jugak..yelah, dah naik putus2 urat ni ha..kasik can lah kannn..elok je balik apai dgn pakcik, aku dgn makcik aku bedesup trus kuor chalet,hahahah,gelojoh.

kitorg just jalan kaki je nk g tmpt spa tu, sambil2 tu menikmati keindahan alam kt situ

resort ni ade 2 swimming pool, 1 yg ade pool budak tu, 1 lagi kt area spa nih, ala2 private pool lah






yg ni plak jalan menuju ke tmpt spa, tmpt utk massage ade bilik..tapi tmpt utk buat scrub dgn mandi jacuzi mmg open! uh, seb bek x amik pakej scrub tu, kalau x...pengsan monyet2 kt utan tu tgk kitorg berkemban! hahaha

pintu masuk




tmpt massage dlm bilik, luar bilik gym


sblm massage cuci kaki dulu ye ;)


tuka2 baju, haipp..xleh amik gambar tuka bajulahh ;p..pastu urut2 lebih kurang sejam..yg tukang urut ade 2 org, dari Bali..urutan plak style aromatherapy je, so idakle ganaih sgt kan..kate nk rilekk..pas urut minum teh herba dulu..





pastu kitorg tuka baju sbb nk jln2 area tmpt scrub dgn jacuzi..nk tgk2 je..

hah, open youuu..ade sape2 sanggop?



jacuzi


haa iniler 2 gadis Bali yg urut kitorg, eh,apsal yg sebelah kiri aku tu gedik semacam??


so, pueh la hati masing2 dpt buat massage ..sedap wehh..lagi sedap bile btau kt tukang urut tuh, " bill charge to room okay" hahahaha >;p

pas urut2 kitorg jln2 area pantai dielah..pantai die x blh mandi pon, resort ni ade buat area bbq kt situ



eh cantek plak aku amik gambar sunset ni




dan malam tu masing2 dh penat nk naik turun bot utk g makan, las2 kitorg tapau je mknn dari luar, apai kuar jap dgn cousin die beli nasik2 goreng,heheheh.

hari esoknye dah nk check out dah..sobs..lebih kurang kol 12 tgh kete kancil togel dtg amik kami 2 family.. kebetulan, hari ahad tu bday Maryam Hanina yg ke 2 tahun, pandai anak aku nyanyi "Allah selamatkan kamu" utk diri sendiri, hehehe..besar dah baby krinting mama nih



hah, bace sket sejarah jerejak ni


ke jeti resort


yang bestnyer time nk balik feri rosak, so kitorg kene naik bot laju yg hanye 10 je blh naik, fuhh seram gak..tp best,mmg laju, 7 minit smpi seberang dah, haaaa..napelah sejak 2 ari smlm x naik bot ni je..copek sket



perjalanan lps check out diteruskan utk cari tmpt nk lunch..unfortunately, ececeh..aku dh mls nk pegang kamera dah..so gambar2 xtvt pas cek out yillek,tadak..so bace jelah ye

yg aku igt, kitorg lunch nasik kandar,beriyani,kari kepala ikan kt restoren Makbul (ape nk makbul doa slalu kot tokey ni)..pas lunch kitorg gerak g area Sg Petani sbb ade sedare jemput minum petang kt umah die..umah pakcik ni kt area Cinta Sayang Resort, dekat je dgn hospital sg petani tuh..

apai plak tibe2 menyuarakan hasrat nk g melawat keluarga angkat die (die join program anak angkat mase blaja kt UM dulu) kat Kepala Batas. yg kelakanye, no tepon dah ilang, carik2 kt facebook x jmpe, las2 apai kate redah jelah, sbb die igt2 ayam jalan ke umah keluarga angkat die tu..so bergeraklah kami menjejak kaseh utk apaiku..mmg adventure btol jalan nk g kampung nih, nk dijadikan cerite, keluarga angkat tu dah berpindah ke kawasan perumahan yg lain..jadi kami xde rezeki nk berjumpe semula dgn family angkat apai, puas dah tanye org2 kawasan tu..tp nk wat camne, usehe sudah, tanye org pon sudah..mmg xde rezeki hari tu..aku hrp sgt2 lah mak & abah angkat apai akan kol die 1 ari nnt, kot nk jemput kawen anak die ke ape kan..sebab mase kenduri kitorg kawen, sanggup diorg dtg jauh2 dari Kepala Batas ni , they were nice & warm family tau ;)

oklah, rasenye cukupla kot aku berciter ttg cuti2 kalini..pada sape2 yg xpenah pegi resort Jerejak nih, kalau mmg nk rehat2..nk stay kt resort utk buat mcm2 xtvt mcm rock climbing , cycling, fyling fox, memanah, berenang2an dgn family..resort ni pada aku okey lah..cume masalah makan jelah..mknn2 kt resort ni kureng sketlah, brekfes xbaper sedap & tak byk choice. sekian, review dari aku yg masih dlm mood nk bercuti lagik, daaa ;)


9 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

aaaaaaa...beshnyer..beshnyer..beshnyerr...!!! mmg sesuai utk tpt rileks2 kan diri kan..leh lah jadik salah satu destinasi impian utk akan2 dtg..hihihi

SyaNa said...

bestnye
open sgt tempat scrub tu..minah saleh bleh la

~ana~ said...

waaa...best nya zety...

lia said...

Subhanallah...

mmg lawoooo view nyer....

IntaNBerliaN said...

best giler nih!... part massage tu nmpk best nya...

F bukan huruf sebenar said...

gambar 1st tu, kelasss kau maryam! hehe

kakyong said...

bertuahnya zety, cuti2 sambil bersPA... adouhhh.. jeles la...


gambor sunset tu memang cantik..

Em's Family said...

menarik jugak tempat ni yer.. macam mira , mira suke pergi tempat yang orng lain tak pergi, so macam langkawi tu semua, is a big no no haha

mama tisya said...

maryam beso dr pelampung..wah bermassage2 best2...open gtu tmpt jakuzi & scrub ye