Sunday, December 4, 2011

Day 1 Jerejak Rainforest Resort

salam =)

kami bertolak dari Bangi kol 9.30 pagi, hoi lewatnyeee..kete pakcik kitorg dah pegi dulu pukul 6 pagi sbb nk amik sepupu apai kt mrsm pengkalan hulu..so kitorg janji nk lunch & jumpe kt Sg Dua..brekfes kt kl dulu kt area Lake garden dlm kol 10.30 pagi dan trus masuk hiway ke utara

ni le citer lebih kurang kami bercuti di pulau pinang ;)

sampai di Sg Dua lebih kurang pukul 2.45 ptg, lapar..lapar..kedai makan ni ade masuk JJCM, nmpk kt signbod die.

tgk rege dulu sblm humban sumer udang dlm bakul, kih3


udang ade 2 jenis je, udang kertas & udang galah


smpt snap nasi goreng udang je, mee udang dah licin


kekenyangaaaan


yeayyy, dh smpai jambatan sexy !!! hahahaha, bertahun ni woo x dtg sini, cam beselah,excited nk amik gambar atas jmbtn

kete depan yg itam ni pakcik kitorg, kitorg folo dari blkg 2 kete ;)


jeti nk g jerejak ni dekat je, pas lalu jmbtn dlm 10 minit dh smpi jeti


jadual bot nk ke jerejak diorg ade letak, so sng nk folo..laluan nk g bot tu dlm 5 minit jalan gaklah, beg2 sumer diorg angkutkan, pemandangan best ..blh nmpk jambatan sexy tadi ;)


dh smpi bot


bot tu agak slow motion lah jalannye, nk je aku tlg dayung pki kaki..tp xpelah..blh menikmati pemandangannn




dlm 20 minit smpi,see,punyelah slow




dh smpi jeti ni nk g lobby pon agak menapak..sebenanye blh nek kete, tp kitorg nk jalan kaki je..beg2 sumer kete angkut..



kete yg angkut pelancong2 & beg2 mmg unik & kelaka, nk tgk??

hahahaha, xde pintu, xde pintu bonet, lompong je ha..aku siap tanye, kete curik ke ni dek? mmg diorg modify kete2 kancil ni jd camni, no plat pon tuka jd JRR (jerejak rainforest resort) ..tp klu bwk budak2 mmg kene pegang btol2lah, takut tercampak kuar je

budak excited nek kete lompong


lobby hotel




chalet kitorg atas bukit, kt sini chalet2 die mmg atas2 bukit je..ade 3 jenis chalet, superior, deluxe & executive. sebab kitorg 2 family, so pilih executive chalet.. oh ye, kan td citer ade 3 kete folo, 1 lg kete iaitu makyong&pakyong budak2 ni x ikut g jerejak sekali, diorg tdo kt hotel area bandar je


chalet sarawak no 342 ;)




bilik tdo ada 2, yg slack nye toiletnye satu je...tepuk dahi! dan lupe amik gambar toilet, toilet besar ade bath tub bagai


sampai2, letak2 beg, tru bwk budak2 g pool



to be continued lagik ..cuci2 mate tgk ni dulu k

8 comments:

Anum said...

cantiknya
cuti2

mama tisya said...

best cuti2..yg penting mandi pool...mn gmbr bj renang muslimah wei

lia said...

restoran sri tambang tu.... ketam goreng nyer sedappp nyummehhhhh...

best nyer cuti2...

~ana~ said...

Wow...best nyaaaaaa.....

kakyong said...

cantik betui tempat tu.. cer tampal lebih bayak gambor..

Lily@MamaZaraZareef said...

beshnyeeeee tgk gmbar org pi holiday..hehehe..best tak zety jerejak nih...arituh ada kupon resort ni kat groupon kan..nmpak cam menarik tertarik utk dibeli tp tulahhh..lom dpt 'restu' bercuti2 penang lagi..huhuhu

Nana said...

nape rate dia?
tingin nk g sini

Jerejak Rainforest Resort said...

Jerejak Rainforest Resort offers 20 luxurious chalets, comprising 14 one-bedroom (Superior) and six two-bedroom chalets (Executive). See our Review at http://www.kidbuxblog.com/holiday/ideal-destinations