Wednesday, January 9, 2013

Hadiah atau Pemberian ikhlas atau tak

salam =)

aku baru masuk opis ari Selasa lepas..mmg xcukup kakitanganmulut sume dengan classnye, student nk jumpe lah, markinglah , buat slides etc..tapii, cukupp menggembirekan bile ada student final year dtg jmpe aku bagi gift dari negara dia..Bahrain




sape x happy kan..alhamdulillah..dapat manisan 2 kotak, perfume & pin kecik gmbr bendera Bahrain..actually aku mcm tolak jugak mule2, aku siap ckp xpelah byk sgt nih..aku amik 1 je..hik3..tapi mati2 dia soh aku amik..die kate ikhlas sgt dia bagi & simbol kebesaran negara dia..haaaaa...ternganga jap aku..rase cam perdana menteri Bahrain lak bagi aku..

so dgn happynye aku pon share lah manisan2 tu dgn lecturer lain..student tupon kater sharelah dgn lecturer lain jugak..pd aku, lecturer lain pon deserve to get & taste mknn sedap tu..rezeki kongsi same2 kan =)

tp ade jgk dgr bende yg xbaper best..takut juge ade isu nnt..sok sek sok sek pulak kan..hmmm...takut jugak klu student tu expect die akan dpt markah yg tinggi or watsoever..atau kwn die tgk die bg something kt lecturer..mulelah anggapan yg negatif kuar..nauzubillah ..

aku kenal student aku dgn baik so far..yg btol2 baik/ikhlas rasenye kite blh bace dari air muke,perangai die..ni bkn 1st time aku dpt gift2 mcm ni..ade jgk bbrp kali..tp xsumerlah aku btau..nnt nyampah plak org dgr..wpon depan kite senyum2 pujilah apelah...yg penting nawaitu ..susah nk 'betulkan' & pastikan org phm tindakan kite..

aku bygkan, klulah aku nih..yg mmg suke bagi org/kwn/family something ..kecik @ besar xkirela kan..atas sbb menghargai/suke/sayang ..pastu org reject gift aku tuh...aduhhh..bagaikan dihiris2 kulit bawang merah rasenye...huhu..aku ttp ade integrity..klu student tu mmg student yg lemah,mayb tu cara die utk btau yg 'bimbinglah' dia lebih sket..xdenyelah aku nk membabi butetuli bagi good marks kt die klu die xdeserve..puhleaseee, aku masih boleh pikir..& aku cikgu..& aku masih ada harga diri ('_')v ..ya Allah..mohon jauhkan lah sifat2 negatif ..semoga aku terus semangat utk mengajar murid2ku ini dgn ikhlas & dgn cara yg diredhaiMu..

17 comments:

LYAfrina said...

ni mesti lecturer ksyangan ni..
alhamdulillah.rezki sbg tnda pghargaan...

NARDtheNERD said...

xpe itu sebagai tanda terima kasih.
apa salanhnye.
:)

Nad @ MamaZN said...

Itu la kan... Mcm2 tanggapan org lain
Tp kita pk +ve je la
Mungkin itu 1 cara penghargaan students pd zt yg byk beri tunjuk ajar pd dorg..
Org berbudi kita berbahasa
Org memberi kita menerima
Moga yg memberi tu pun sedar la niat dia bg hadiah... Jgn sbb nak mintak markah lebih, sudaaa =)

mar lia said...

Ko mesti lecture yg best ni...

~ana~ said...

best nya weh..mesti ramai student sayang kat ko nih...:)

AdanyaKauUntukku said...

amin..pendidik satu kareer yang sangat baikkk

watyz said...

pk +ve jer. bak aku ckit br la aku x ngata ko.. hahahha :P

MaMa CyDa said...

lecturer kesayangan lah nih huhuuh
Akak pun sama zety. Ader gak student yg bg gift. tBiasanya dia bg lepas exam. Dan selalunya dorg bg utk semua lect yg pernah ajar dia. Kiranya dia menghargailah jasa lect2 yg ajar dia nih. Akak plak strict sket. Tak kiralah rasuah cemana pun. Kot dah result dia camtuh, mmg camtuh jugaklah akan diberi eheheheh student kat sini pun dah paham perangai akak ^_^ Tapi takat nih takdelah nmpk yg dorg bg gift tuh sebagai nak dpt markah lebih or nak lulus ehehehehe

zety said...

tq kande dinde sumer..yg penting nawaitu kan..alhamdulillah,until now..dh nk 3 thn saya kt sini so far xde lg isu student yg kasik saya gift nakkan A,kalau x die meroyan,hahaha..klu btol2 deserve to get A baru saya bagi..tupon agak pyh..

..syukur2..

Lily@MamaZaraZareef said...

seronoknye bila dihargai kan..insyaAllah,diorang bg dgn ikhlas tu..:-)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

[url=http://loveepicentre.com/taketour.php][img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/5.jpg[/img][/url]
online dating turkey [url=http://loveepicentre.com/success_stories.php]dating my best friend[/url] black men dating bengali women
janette manrara jason dating [url=http://loveepicentre.com/success_stories.php]free dating sites ok[/url] recent posted dating sites in finland
speed dating harrisburg pa [url=http://loveepicentre.com/success_stories.php]female aquarius divorced dating children someday[/url] dating little women

Anonymous said...

free ebook by wayne tomasi http://audiobookscollection.co.uk/es/Brandjam-Humanizing-Brands-Through-Emotional-Design/p220293/ edgar allen poe ebook deutsch [url=http://audiobookscollection.co.uk/Elizabeth-Krupinski/m34683/]free ibs ebook[/url] c ebook learnig

Anonymous said...

ebook publishing consultation http://audiobooksworld.co.uk/Opengl-Superbible-The-Complete-Guide-to-Opengl-Programming-for-Windows-Nt-and-Windows-95/p206546/ colorado mining history ebook [url=http://audiobooksworld.co.uk/es/B-L-S-Prakasa-Rao/m10766/]internet cash machine ebook[/url] quicktest professional ebook
[url=http://audiobooksworld.co.uk/es/Procedurales-de-polic-a/c1310/][img]http://audiobooksworld.co.uk/image/7.gif[/img][/url]

Anonymous said...

material control software evaluation http://buyoem.co.uk/product-33733/OO-DiskImage-Server-5-5-x64 mat layout software [url=http://buyoem.co.uk/product-35360/3herosoft-DVD-to-Mobile-Phone-Converter-3-5-MacOSX]wedding planing software[/url] dvd photo viewing software
[url=http://buyoem.co.uk/product-35376/3herosoft-MPEG-to-DVD-Burner-3-5-MacOSX]3herosoft MPEG to DVD Burner 3.5 MacOSX - Cheap Legal OEM Software, Software Sale, Download OEM[/url] os x raw image editing software
[url=http://buyoem.co.uk/de/category-100-112/Multimedia-and-Unterhaltung?page=5][img]http://buyoem.co.uk/image/5.gif[/img][/url]

Anonymous said...

computer control pest software http://buysoftwareonline.co.uk/sitemap seo software canary islands [url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-36221/Erfasoft-BitSec-Secure-Folder-2-6]word frequency count software[/url] biological software flaw ieee
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-13192/Microsoft-Office-2003-Professional-Edition]Microsoft Office 2003 Professional Edition - Software Store[/url] wireless lan card software buffalo airstation
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-37275/Tansee-iPod-Transfer-Photo-5-0][img]http://buyoem.co.uk/image/2.gif[/img][/url]

Anonymous said...

[url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/fml-forte.htm][img]http://onlinemedistore.com/7.jpg[/img][/url]
pharmacy job england http://certifiedpharmacy.co.uk/products/accupril.htm pharmacy school chicago [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/risperdal.htm]pharmacy teshnician schools[/url]
wallgreens pharmacy rapid city sd http://certifiedpharmacy.co.uk/products/hyzaar.htm cross stitch pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/trimox.htm]trimox[/url]
patong pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/grifulvin-v.htm coronado sharp hospital pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/zanaflex.htm]tackett pharmacy weatherford tx[/url]
lifecheck pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/prandin.htm bcps pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/indocin.htm]indocin[/url]