Sunday, January 27, 2013

cuti cuti di tempat panass Gold Coast Morib hehe

salam =)

aku ade citer kt mr apai ttg ke'hot'an isu GCM ni..dari citer kupon dpt murah sampailah diorg diambil tindakan dek kpdnkk, kih3..mule2 tu cam takut gak kan..tapi aku tuka date, bkn sbb diorg reply xde bilik on 27/1 tu, tapi mmg aku yg mntk tuka tarikh 25/1 ,awalkan sket sbb ade few events nk kene attend weekend pjg tu ..so, urusan tuka2 date berjln begitu lancar dan berhemah sekali (sbb baru lps kene rush kot ;p)

oklah, jom cuci2 mate tgk gmbr .. mase cek in dpt bilik tgkt 7, masuk2 trus cek jakuzi die kot ade air bertakung xsmpt bersihkan lagi ke, eeeuuwww..heheehe..so farm bilik bersih lah..idung aku nikan sensitip, cadar pon aku hidu tau x,hahahah

Maryam spot check jakuzi hehehe



oh papa, pucat2 dah muka Maryam turun slide tu haaa

ehhhh :*) ..tgh siap2 nk g dinner katenyeee ;p
pas dinner jln2 jap kat area pantai tu
 
papanye nk men atv tu,,bkn anak2nye ;p


okeh yg ini btol2 buat jantung mama nk cabut, tau2 Umar yg bwk t__t


komen positif & negatif , nk dgr mane 1 dulu?? positif dululah ye ;)

1) bilik studio suite oklah, request 2 super single and dpt..request theme park view pon dpt..bilik bersih la jugak, toilet pon..
2) theme park mmg keciklah nk banding dgn lain2 (gambang, sunway lagoon etc) tapi utk anak2 kecik mmg sesuai..
3) resort ni tambak pasir lain depan resort nih, tu sbb tetibe pasir putih lembuttt je smpi kt area club kt atas air tu..sbb pasir sebenar ialah kaler kelabu! hehehe..so nmpk canteklah pasir pantai konon2
4) kupon yg aku bli nih rm150 termasuk bilik studio suite, breakfast, tiket waterpark & dinner buffet, kire snglah,xyah nk kuar carik2 mknn

yg negatippp :
1) dlm bilik tu ade tepon, tp xltk no direct line nk kol housekeeping ke, reservation ke..aritu gelabah nk mntk towel kt bilik, last2 aku kol gune hp aku, ceh!
2) utk breakfast & buffer dinner, kanak2 bwh 2 thn free, atas 2 thn atau diorg tgk anak korang tinggi semacam mmg kene caj lah, rege pd aku agak tahape2, dinner buffet rm25 utk kanak2?? dan makannye xsmpi rm5 kot si Umar..panaih dahh..panaih..esok paginye mase nk masuk breakfast aku direct je ckp dgn budak tukang jage kupon tu, anak saye ni (merujuk kepada Umar) dinner malam td mkn xsmpi rm5 pon dek, trus budak tu kasik masuk je..hehehe
3) pilihan makanan pd aku just okay je, jgn high expectation sgtlah ;)
4) tiket waterpark tu pon pd aku mahai, x padan cenonet je ..baik g gambang, lg murah..
5) dlm bilik xde penunjuk arah kiblat, so siap2 download app Qiblah locator ye,hehehe


alamak, point negatip lg byk dari positip plak..tp actually okay je resort nih..xtaulah citer2 -ve sblm yg kes kami2 bli kupon rm150 tu..tp honestly dgn rege kupon yg aku bli tu, dan bende2 yg kami dpt, aku kate..okay..satisfactory level jugak..so, pd kwn2 yg nk dtg sini takat 2d1N tu ok je..hehehe







11 comments:

Liza said...

Salam kenal...

Tak pernah ada pengalaman beli guna deal ni. Ok la, murah gak... Jom join contest kt bog Liza?

mama tisya said...

aku dgr mmg byk org komplen..tp tu la aku tk pegi lg...nk gk pegi tp tktau bila..hehe..naik atv tu byr brp?

Lily@MamaZaraZareef said...

nampak cntek gak kwsn pantai dia..x sbr plak nak pegi..tgu puree ada meeting or kursus kat kl br pegi..alang2 kan, leh jimat sket duit minyak..kekeke

nway,pelik gak Gcm ni byk benar wat promo. ada je bilik murah kt streetdeal n groupon kan. agaknye kalau x wat mcmtu x laku ke resort diorang..:-P

mama ila said...

bestnyer jenjalan cuti2 malaysia.. =D tempat cam best..byk aktiviti leh buat..tapi part arah kiblat xder tu..mmg failed lah..kata malaysia..sepatutnya wajib ada..noted..kena ada Qiblat locator...hihi

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ok, tqvm review GCM ni..
plan mmg nk pegi, trip skali ngan kwn asben..
InsyaAllah kalo die booking maknanya merasa le kite tido situ..
tp kalo kite nk booking mmg tanak r..
bimbang asben x best ke hape mcm ape yg dh kite booking tru groupon gak kat sempurna resort.. huhuhuu

AdanyaKauUntukku said...

tengok zety pegi sini..tak sabo nak pegi PD minggu neiH..walaupun hanya PD..tapi tak kira..tak sabo gak..ha ha ha

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hari ni dh baca banyak blogger yg pergi gold coast ni..nampak best la

SyaNa said...

hehee aku ngan diana la antara yg complaint aritu
pastu terus dia jadikan kupon tu open smp dec 2013 ni
so takde la rushing nk pilih date

Mama Zharfan said...

thanks for the review :) kupon tu tak leh guna utk weekend kan..so me memang tak dpt nak beli/guna kupon sbb hubby susah dpt cuti kalau weekday

Wan Amira said...

dengar macam banyak komplen, dari cite u not bad jugak sebenarnyer.. untuk i, i rase berbaloi

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zet penunjuk kiblat tu ada kat lantai .. kat hujung bilik .. kalau x perasan x nampak .. bab food dia betul .. kureng ler menu dia .. makan tak berasa apa ;-(